مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی خبر داد
مهار ۱۲میلیون مترمکعب آب سیلابی در خراسان جنوبی
بیرجند - خبرنگار دنیای اقتصاد: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: امسال بیش از ۱۲میلیون مترمکعب آب سیلابی در بارش رگبارهای تند استان مهار شد.
حبیبا... شریفی با بیان اینکه ارزش ریالی آب سیلابی مهار شده رقمی بیش از کل اعتبارات بخش آبخیز و آبخوانهای استان خراسان جنوبی در سال ۸۷ بود که از محل طرحهای ملی و استانی اختصاص یافت، اظهار کرد:
نکته تامل برانگیز اینکه بسیاری از پروژههای آبخیزداری در سطح استان خراسان جنوبی چند بار آبگیری شده و از طرف دیگر از نیمههای فصل پاییز تا نیمه فصل بهار بعد از بارشهای رگباری هر باران، از حرکت سیل و سیلاب در آبادیهای دوردست جلوگیری
شده است.
وی ادامه داد: با افتتاح طرحهای جدید آبخیزداری در استان خراسان جنوبی منابع آبی قنوات نیز بهبود یافته و سطح برداشت محصول از باغها و کشتزارهای استان فزونی یافته است و از سوی دیگر نیاز گسترده کشتکاران و روستاییان به آب و قیمت بالای آن سبب شده است که اعتبار اختصاص یافته برای هر پروژه آبخیزداری چنان اقتصادی باشد که دادههای سرمایهای بیش از مخارج اجرایی بوده و در نتیجه انجام هر طرح آبخیزداری نفع قابلتوجهی در بر دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان جنوبی بهای عرضه یک مترمکعب آب غیر شرب مخصوص امور کشاورزی را توسط شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی، سازمان جهاد کشاورزی و واحدهای بخش خصوصی بین ۲هزار و ۵۰۰ تا ۱۰هزارریال شناور اعلام کرد و گفت: هزینه تمام شده هر مترمکعب آب که در طرح آبرسانی سیار برای باغها توسط جهاد کشاورزی شهرستان
بیرجند در سال گذشته ارزیابی شده است با احتساب هزینه حمل به حدود ۳۲هزار و ۲۵۰ریال میرسد.
شریفی یادآور شد: چنین رقمی از بسیار گرانبها بودن حتی هر قطرهای مائده حیات در سطح استان خشک خراسان جنوبی حکایت دارد و از طرفی دیگر باید توجه داشت متوسط رقم عرضه آب در منطقه ۶هزار و ۲۵۰ریال است.
وی افزود: اگرچه ارزش واقعی آب در این منطقه خشک قابل برآورد ریالی نیست، ولی با مدنظر قرار دادن ارقام گفته شده حداقل ارزش ریالی آب استحصال شده در پروژههای آبخیزداری، بدون نیاز به هزینه حمل بالا که به ویژه به مصرف امور کشاورزی و دامداری میرسد قابلتعمق است.
شریفی تصریح کرد: با احتساب ارزش ریالی آب به دست آمده در پروژههای آبخیزداری میزان حداقل یک مترمکعب آب استحصال شده به ۴هزار و ۵۰۰ریال میرسد.
ارسال نظر