اختصاص ۱۰۰‌میلیارد ریال برای جبران خسارات سیل و سرما به خراسان رضوی

مشهد - خبرنگار دنیای اقتصاد: معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران کشور از اختصاص ۱۰۰‌میلیارد ریال اعتبار برای جبران خسارات سیل و سرمای اخیر در استان خراسان رضوی خبر داد.

حسین باقری در حاشیه اولین جلسه ستاد حوادث و سوانح غیر‌مترقبه خراسان رضوی در سال جاری افزود: از این رقم ۳۰‌میلیارد ریال به تاسیسات زیربنایی، جاده، برق و آب و مشکلات به وجود آمده در این رابطه، ۱۰‌میلیارد ریال برای جبران خسارت معیشتی، اثاثیه منزل و مسائل مختلف و ۱۰‌میلیارد ریال نیز برای جبران خسارات مردمی اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: ۵۰‌میلیارد ریال تسهیلات نیز برای بازسازی واحدهای مسکونی تخریب شده استان اختصاص یافت.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور درباره خسارات به وجود آمده در اثر سیل و سرما در کل کشور نیز گفت: بر اثر دو بارش شدید باران در ۱۹ استان کشور حدود ۱۶‌هزار ‌میلیارد ریال خسارت به بار آمده است. وی ادامه داد: در برخی شهرستان‌ها حجم بارش باران به ۱۷۰‌میلی‌متر رسید که بی‌سابقه بوده است.

استاندار خراسان رضوی نیز در این جلسه با بیان اینکه اعتبارات را به شکل جاری به آسیب‌دیدگان پرداخت نکردیم، افزود: عمده منابع به سمت امور زیربنایی هدایت شد؛ اگرچه بعضی‌ها گلایه کردند و از این امر راضی نبودند.

محمدجواد محمدی‌‌زاده در ادامه از بنیاد مسکن خواست تا برنامه خود را برای منازل تخریب شده اعلام کند.

وی همچنین خواستار بازسازی سریع مزارع کشاورزی و راه‌ها توسط نهادهای متولی شد و ادامه داد: باید در یک برنامه میان مدت و بلندمدت فعالیت‌هایی در امر پیشگیری با رویکرد توسعه به خصوص در حوزه کشاورزی را به سرعت عملیاتی کنیم.

استاندار خراسان رضوی از مدیران استان تقاضا کرد تا اعتبارات تخصیصی سال گذشته در رابطه با خشکسالی و سرمازدگی به موقع توسط دستگاه‌های اجرایی جذب شود که هیچ برگشت اعتباری نداشته باشیم.

وی تصریح کرد: برنامه مناسبی در ارتباط با سرمایه‌گذاری برای توسعه استان با هدف اصلاح الگوی مصرف به ویژه در حوزه کشاورزی و منابع آب تهیه شده و با امضای وزرای کشاورزی نیرو و استاندار تقدیم دولت شده است.

وی ابراز امیدواری کرد: با حمایت وزارت کشور این طرح به مرحله اجرا درآید.

رییس شورای اداری استان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحران آب مشهد در سه سال پیش و جیره‌بندی آب در این شهر گفت: با تدابیر اندیشیده شده در سال گذشته که بسیاری از شهرهای کشور دچار کم‌آبی بودند و بیشترین حجم زائر را داشتیم، قطع آب و برق در مشهد نداشتیم.

وی با بیان اینکه برای چاره‌جویی مشکل آب استان چند برنامه اضطراری طراحی شده است، ادامه داد: اختصاص حجم کمتری از آب سدهای کارده و طرق به امر کشاورزی و اختصاص بیشتر منابع به آب شرب، استفاده از پساب در مشهد و نیز ساخت، تجهیز و نوسازی ۱۵۰ حلقه چاه برای تامین آب شرب مشهد از این دست بود.

استاندار با بیان اینکه سد دوستی با نقایصی راه‌اندازی شد، یکی از اهداف اصلی این سد را انتقال آب به مشهد دانست و افزود: طرح انتقال آب به مشهد نزدیک ۱۰ سال است که کلنگ‌زنی شده و در هفت، هشت سال حدود ۲۲‌درصد از طرح انجام شد و در دو سال نیز بیش از ۷۰‌درصد طرح پیشرفت داشت.