از سوی شورای محیط زیست کشور
ساخت پالایشگاه در مازندران به تصویب رسید
ساخت پالایشگاه نفت کیاسر در استان مازندران به تصویب شورای محیط زیست کشور رسید.
زیرساختهای ایجاد شهرشیمی در مازندران مهیا شد
ساخت پالایشگاه نفت کیاسر در استان مازندران به تصویب شورای محیط زیست کشور رسید.
به گزارش خبرگزاری مهر سید محمد کریمی، استاندار مازندران با اعلام این خبر اظهار کرد: سرمایهگذاران بخش خصوصی ساخت این پالایشگاه و نیز ساخت نیروگاه ۲۵ مگاواتی برای تامین انرژی برق منطقه آزاد بندر امیرآباد و ۵۰۰ مگاواتی نوشهر برای تامین برق شرق استان مازندران را بر عهده خواهند داشت. وی در ادامه ساخت منطقه ویژه انرژی را به عنوان نخستین محور توسعه استان نام برد و گفت: در حوزه دریای خزر منابع فراوان انرژی وجود دارد و تاکنون مطالعات فراوانی در این خصوص صورت گرفته که باید آنها را به مرحله بهره برداری برسانیم.
استاندار مازندران از تکمیل و ساخت سکوی حفاری نفت در دریای خزر خبر داد و گفت: ترانزیت و سوآپ نفت و نفت خام از دریای خزر و بنادر در حال اجراست که باید آن را در قالب این محور توسعه گسترش دهیم.
کریمی در ادامه ایجاد شهر شیمی را از مصوبات دور دوم سفر رییس جمهور به استان اعلام کرد و گفت: برای ایجاد این شهر سرعت قابل قبولی در بین متولیان آن به وجود آمده به گونهای که کار تحویل زمین آن مهیا شده و زیرساختهای این شهر نیز مهیا شده است.
وی با تاکید بر رعایت موازین زیست محیطی در ساخت این طرح گفت: وزارت نفت برای تامین مواد اولیه کارخانجات پایین دستی پتروشیمی شهر شیمی متعهد شده و فرآوردههای آن نیز برای صادرات و مصرف داخلی عرضه خواهد شد.
استاندار مازندران با اشاره به اینکه در حوزه انرژی تنها به نفت اکتفا نشده است، گفت: ذخیرهسازی گاز مایع و توسعه میادین نگهداری گاز و نیز انتقال خط پنجم گاز کشور که از سمنان عبور میکند و اتصال آن به شبکه گاز رسانی مازندران برای حل تامین سوخت مصارف خانگی و صنعتی از جمله برنامههای در دست اجرا در حوزه انرژی است.
وی کشاورزی را از جمله محورهای دیگر استان دانست و گفت: مازندران در کشور به دلایل متعدد از جمله محصول درجه یک و شرایط مساعد آب و هوایی یکی از قطبهای اصلی کشاورزی در کشور محسوب میشود.
وی ایجاد صنایع پایین دستی را از اولویتهای استان نام برد و گفت: توسعه کشاورزی استان در چند مرحله پیش بینی شده است که ایجاد صنایع تبدیلی کوچک در فاز اول آن قرار دارد.
کریمی افزود: ایجاد صنایع مادر برای توسعه کشاورزی استان نیز در قالب برنامه فاز دوم برای استان در نظر گرفته شده است ضمن اینکه از زمینهای بالا دستی استان برای ساخت کارخانههای تولیدی استفاده خواهد شد که ساخت کارخانه خودروسازی شمال در بابل یکی از این نمونههاست.
وی با تاکید براینکه تراکم کشت در تمامی مناطق استان جدی گرفته شود، گفت: باید با اصلاح روشهای کشت وبرداشت از زمینهای کشاورزی استان دو تا سه بار در سال محصول برداشت شود.
کریمی کشت برسین را از نمونههای موفق برداشت متعدد در استان دانست و گفت: با آغاز زودتر از موعد نشاء برنج امسال صرفهجویی خوبی در مصرف آب زمینهای کشاورزی صورت گرفت که در این خصوص کارشناسان جهاد کشاورزی امسال باید با بررسی و تحقیقات همه جانبه این طرحها میزان بازدهی آنها را مشخص و برای سالهای آتی آن را عملیاتی کنند.
وی در ادامه توجه به صنایع شیلاتی با رویکرد تولید انواع ماهیان پرورشی و تکثیر ماهیان مولد را نیز از جمله برنامههای دیگر توسعه بخش کشاورزی دانست و گفت: امسال با رها سازی ۱۲۰میلیون بچه ماهی در دریا برای بازسازی ذخایر دریا گام اساسی و مهمی برداشته شد تا از این طریق بتوانیم گام موثری در تامین غذا و ایجاد اشتغال برداریم.
استاندار مازندران مهار آبهای سطحی را به عنوان سومین محور توسعه استان برشمرد و گفت: برای مهار آبهای سطحی مازندران و رساندن آن به رقم بالای ۴۰درصد باید اقدامات بزرگ و اساسی برداشته شود که ساخت سد لاستیکی یکی از این اقدامات است.
وی به هزینه ۹۰میلیارد تومانی برای ساخت سد البرز لفور اشاره کرد و گفت: آبگیری این سد هم اکنون در حال اجراست و امسال نیز برای تکمیل و ساخت شبکه گذاری و انتقال آن به زمینهای کشاورزی و نیز تامین آب آشامیدنی شهرهای الف از سوی دولت بیش از ۱۵۰میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده است.
کریمی صنعت و معدن را از دیگر محورهای توسعه استان اعلام کرد و گفت: مازندران با داشتن ۲۰ نوع مواد معدنی در سلسله جبال البرز از جمله کربن سهم قابل توجهی در کشور در این زمینه دارد، به گونهای که دولت ۴۰۰میلیارد تومان در این بخش درحال سرمایهگذاری است.
وی ساخت کارخانه کک سازی سوادکوه توسط دولت را از مصوبات دور دوم سفر هیات دولت نام برد وگفت: این کارخانه به منظور اجرای سیاستهای اصل ۴۴ به بخش خصوص واگذار خواهد شد، ضمن اینکه درصدد ساخت کارخانه زغالشویی و شهرک صنعتی فولاد در این منطقه هستیم که با راهاندازی این کارخانجات تمامی معادن نیمه فعال استان از رکود خارج خواهند شد.
استاندار مازندران همچنین از آغاز عملیات اجرایی فرودگاه رامسر خبر داد و گفت: توجه به گسترش راههای مواصلاتی از رویکردهای جدی در قالب برنامه توسعه استان است و از سوی دولت نیز برای ساخت این فرودگاه ۲۰میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
کریمی با اشاره محورهای توسعه استان گفت: شش محور توسعه استان براساس سند چشمانداز و آمایش سرزمین صورت گرفته است و درآن مصالح مازندران دیده شده است.
ارسال نظر