سنسور کم عمق در بندر امیرآباد نصب شد

ساری - خبرنگار دنیای اقتصاد‌: برای اولین بار در کشور و به منظور توسعه شبکه‌‌‌‌های‌اندازه‌گیری پارامتر‌‌های مشخصه‌‌‌‌های دریایی‌، سنسور کم عمق در آب‌‌‌های ساحلی بندر امیرآباد نصب شد.

دکتر همایون خوش روان‌، مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات دریای خزر در ساری در حاشیه راه‌اندازی این مرکز با بیان این خبر، ویژگی فنی این دستگاه را‌ اندازه‌گیری پارامتر‌‌های هیدرو‌دینامیکی دریا اعم از موج‌، جریان‌‌های دریایی و خصوصیات کیفی آب دریا دانست.

وی تصریح کرد‌: این اطلاعات در دوره‌‌‌‌های جمع‌آوری توسط محققان ذی‌ربط از دستگاه مورد نظر استخراج و در مدل‌‌های محاسباتی به منظور کنترل تغییرات فرآیند‌‌های ساحلی اعم از پدیده‌‌‌‌های رسوب گذاری و فرسایشی و تغییر شکل عمومی منطقه ساحلی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مدیر مرکز مطالعات دریای خزر یادآور شد‌: در حال حاضر محور بندر امیرآباد با استقرار ایستگاه رادار خزر شرقی که توسط اداره کل هواشناسی استان در منطقه نصب شده است و با بهره‌برداری از دستگاه سنسور کم عمق به صورت یک ایستگاه استاندارد دیده‌بانی دریایی در کشور درآمده است.

وی عنوان کرد‌: برای کنترل دستگاه‌ها و صحت و سلامت آنها نیز مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر با استقرار یک فروند شناور قایق موتوری ۱۰ نفره با قابلیت و سرعت بالا و حضور تکنسین فنی مربوطه عملیات نگه‌داشت و استخراج داده‌ها را از دستگاه مورد نظر در منطقه امیر‌آباد انجام خواهد داد‌.

دکتر خوش روان از انجام این نوع فعالیت در منطقه غرب دریای خزر در محور انزلی نیز خبر داد و اظهار امیدواری کرد تا خرداد ماه سال ۸۸ نصب سنسور در این منطقه نیز انجام گیرد.

وی تاکید کرد‌: در صورت انجام دو محور دیده‌بانی دریای خزر و تکمیل آن تمامی پارامتر‌‌های دریایی در محور غرب و شرق قابل برداشت خواهد بود.

این مقام مسوول یادآور شد: نتایج داده‌‌‌‌های حاصل از این دستگاه‌ها برای ارگان‌‌های دریایی ذی‌ربط اعم از بنادر و کشتیرانی‌، محیط زیست‌، هواشناسی و سایر موسسات تحقیقاتی پس از تجزیه و تحلیل و جمع‌بندی و تهیه گزارش‌‌های فنی ارسال خواهد شد.

دکتر خوش روان متذکر شد‌: با نصب این دستگاه ضمن آنکه تعامل کاری با کشور‌‌های حاشیه دریای خزر انجام خواهد شد‌، طی برنامه‌‌‌‌های هواشناسی دریایی و هیدرولوژی به شبکه منطقه‌‌ای خزر که مجموعا دستگاه‌ها در آن مستقر هستند، متصل خواهیم شد.

وی افزود‌: بنابراین تحت هر شرایط در صورت تبادل اطلاعات وضعیت کلی نیرو‌‌های فیزیکی دریای خزر و شرایط آب و هوایی آن طی سال‌‌های آبی در فصول سرد و گرم سال کنترل خواهد شد.

خوش روان در ادامه از افتتاح رسمی این دستگاه طی دهه فجر امسال خبر داد و این اقدام را یکی از مهمترین فعالیت‌‌های مرکز ملی مطالعات دریای خزر در استان مازندران در عرصه دریای خزر عنوان کرد.

وی افزود‌: هر ماه یک بار داده‌‌‌‌های دستگاه توسط تکنسین‌‌های مربوطه استخراج خواهد شد و استفاده از داده‌‌‌‌های مورد نظر در تحلیل مخاطرات دریایی و شرایط ایجاد آنها‌، پیش‌بینی زمان وقوع در سال‌‌های آتی بسیار موثر است.

بر اساس این گزارش‌، این دستگاه طی دو سال گذشته توسط کشور نروژ ساخته شده که پس از خریداری توسط موسسه عالی مرکز مطالعات دریایی خزر و از محل اعتبارات ملی برای نصب در آب‌‌های عمیق به استان مازندران منتقل شده است.