سرانه آب در مازندران به شدت رو به کاهش است

۷۰درصد از جریانات سطحی بدون استفاده وارد دریا می‌شود که با ساخت سد بخش عمده آن کنترل خواهد شد ساری - خبرنگار دنیای اقتصاد: مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران سرانه آب در استان را دو هزار و ۱۰۰مترمکعب اعلام کرد و آن را به شدت رو به کاهش دانست.

عزیزالله واحد در همایش تجلیل از خادمان آب استان مازندران با اعلام مطلب فوق افزود: رشد جمعیت و افزایش میزان مصرف آب از یک سو و عدم‌تاسیسات کافی در مازندران از سوی دیگر باعث کاهش سرانه آب این استان می‌شود.

وی افزود: بیش از ۵۰درصد از جریانات سطحی در فصل غیرزراعی در رودخانه‌های مازندران جریان دارند که امکان بهره‌برداری و ذخیره‌سازی آنها وجود ندارد، از این رو باید با مدیریت برنامه‌ریزی شده، منسجم و اصولی از منابع آب موجود استفاده بهینه کنیم.

واحد هدف از برگزاری این همایش را تقدیر از زحمات تلاشگران عرصه مدیریت منابع آب استان در فصل زراعی گذشته بیان کرد و گفت: در فصل زراعی گذشته برای کاهش خسارات ناشی از خشکسالی تلاش بسیار زیادی انجام شد که مهم‌ترین آن اجرای ۴۵طرح نجات‌بخشی، برگزاری ۴۵۰جلسه مهم تصمیم‌گیری، ۱۳۰۰مورد بازدید میدانی از سوی مسوولان ارشد استان، ۹۵ مورد حل اختلاف مهم اجتماعی و ۷۰ مورد اجرای عملیات نظامی، ۶۵۰دقیقه گزارش رسانه ملی و ۴۷۰عنوان گزارش و خبر مکتوب بوده که این امر سبب میزان کاهش خسارات خشکسالی از ۴۱هزار هکتار به کمتر از ۴هزار هکتار شد.

وی با اشاره به مشارکت مردم مازندران در امر تامین، تقسیم و توزیع آب گفت: بیش از ۹۰درصد از منابع آب در مازندران با مشارکت مردم مدیریت می‌شود و ما سالانه از همکاری آنها در زمینه‌های مختلف از جمله سردهنه‌سازی، لایروبی، آبگیری آب‌بندان‌ها، حفاظت از تاسیسات به‌ویژه کانال‌ها و حل مشکلات اجتماعی در قالب گروه‌های مختلف از جمله میراب و سرمیراب، آبیار و سرآبیار، شخصیت‌های ذی‌نفوذ، شورای اسلامی روستاها و شورای حل‌اختلاف برخوردار هستیم.

واحد نیاز آب استان در بخش کشاورزی را در شرایط فعلی ۲۸۳۴میلیون‌ مترمکعب اعلام و اظهار کرد: در فصل زراعی گذشته ۶۴درصد کاهش بارندگی و ۲۴درصد کاهش منابع آب داشتیم که با تلاش‌ها و راهکارهای اتخاذشده ۱۳درصد کمبود منابع آب از طریق بهینه‌سازی مصرف و ۸درصد از طریق اضافه‌برداشت از آب‌زیرزمینی تامین شد و حدود ۳درصد منجر به عدم‌کشت و خسارت شد.

هاشمی، معاون عمرانی استانداری مازندران نیز در این همایش خواستار سرمایه‌گذاری بیشتر در منابع آب استان شد و پیش‌بینی کرد خشکسالی در مازندران در سال زراعی آتی ادامه داشته باشد.

وی مساله آب در مازندران را یکی از موضوعات مهم که دولت همواره به آن توجه زیادی دارد دانست و افزود: حدود ۷۰درصد از جریانات سطحی بدون استفاده وارد دریا می‌شود که با ساخت سدهای گلورد، البرز، چالوس و هراز انشاا... بخش عمده این منابع کنترل خواهد شد.