طرح‌‌های مصوب دور اول سفر به زنجان با ۹۸درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا هستند

گروه استان‌ها- رییس جمهوری و هیات دولت در دور دوم سفرهای استانی در شانزدهمین سفر به استان زنجان رفتند تا ضمن بررسی نتایج اجرای مصوبات دور اول ، به منظور پیشرفت و آبادانی استان با وضع مصوبات دیگر، گام‌های جدیدی بردارند. بر اساس این گزارش، سفر اول رییس جمهوری به استان زنجان اردیبهشت ماه سال ۸۵ انجام شد که به گفته استاندار زنجان برکات فراوانی برای استان در پی داشت. محمد رئوفی‌نژاد افزود‌: در این سفر ۱۷۷ مصوبه و توافقنامه برای استان به تصویب هیات دولت رسید که طبق آخرین ارزیابی های انجام شده این طرح‌ها با پیشرفت ۹۸درصد در حال اجرا هستند.

۱۶۰ مصوبه

بر اساس این گزارش‌، دومین جلسه استانی هیات دولت به استان زنجان برای شتاب بخشیدن به روند توسعه و آبادانی بیش از پیش این استان با ۱۶۰ مصوبه همراه شد. در این جلسه که به ریاست دکتر محمود احمدی‌نژاد و با حضور اعضای هیات وزیران در محل استانداری شهر زنجان به مدت بیش از ۴ ساعت برگزار شد، طرح‌های مهمی برای افزایش سطح رفاه، توسعه، امنیت و آبادانی استان زنجان به تصویب رسید.

صنعت و اشتغال

در بخش صنعت و اشتغال طرح‌هایی از جمله معافیت مالیاتی ۱۰ ساله برای واحدهای جدید الاحداث در شهرک‌ها و نواحی صنعتی شهرستان‌های ایجرود، ماهنشان، طارم، خدابنده، سلطانیه و بخش‌های محروم استان‌، اجرای ۲۸ طرح بزرگ اقتصادی به مبلغ ۳۷۹۲میلیارد ریال در قالب طرح آمایش صنعتی، اجرای طرح‌های اکتشاف ژئوشیمیایی و شناسایی مواد معدنی تبخیری‌، مطالعه و بررسی توسعه خوشه صنعتی روی‌، مطالعه و ایجاد مرکز فناوری و کسب و کار ، مطالعه و ساخت شهرک صنعتی شماره ۴ زنجان، ساخت و تجهیز آزمایشگاه‌های اداره کل استاندارد‌، اختصاص مبلغ ۵۰میلیارد ریال برای ایجاد زیرساخت‌های معادن استان در سال ۱۳۸۸ و مطالعه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در استان به تصویب هیات دولت رسید.

راه

هیات دولت در بخش راه نیز طرح‌های بزرگی مثل ساخت بزرگراه‌های شمالی و جنوبی زنجان، چهار بانده کردن جاده ترانزیت، محور سه راهی سلطانیه- ابهر تا انتهای حوزه استحفاظی استان و ۱۶ کیلومتر محور ابهر به تاکستان، تسریع در عملیات اجرایی تقاطع غیرهمسطح راه ارتباطی سلطانیه و خدابنده با آزادراه زنجان- قزوین، تکمیل محور درام به هشتجین خلخال و توسعه ایستگاه راه آهن زنجان و مطالعه توسعه ایستگاه‌های خرمدره و ابهر را به تصویب رساندند.

مسکن

در بخش مسکن نیز طرح‌هایی از جمله ساخت ۱۲۰۰ واحد مسکونی درقالب طرح اقتصادی

و سرمایه گذاری توسط سازمان تامین اجتماعی، تامین اعتبار ایجاد زیرساخت‌های شهرک‌ها و زمین‌های مربوط به مسکن مهر، واگذاری ۴۰ هکتار از اراضی شهرک کهناب از محل علی الحساب ۱۰درصد به شهرداری زنجان و ساخت۲۵۰ واحد مسکونی برای محرومین شهری به تصویب هیات دولت رسید.

آب و کشاورزی

امهال یکساله کلیه اقساط وام‌های کشاورزان خسارت دیده استان از خشکسالی و سرمازدگی، صدور مجوز و اعطای کمک مالی برای ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی و باغی استان ،اختصاص مبلغ ۶۰‌میلیارد ریال برای اجرای عملیات آبخیزداری، اختصاص مبلغ ۱۰‌میلیارد ریال برای کمک به اجرای طرح‌های کشاورزی استان، شروع به ساخت پست انتقال ۴۰۰ کیلوولت ایجرود خرید و نصب تله مترینگ در طرح آبرسانی زنجان، مطالعه ساخت سد و نیروگاه برق آبی و تقویت اعتباری مناسب برای اجرای سدهای مشمپا و مراش در سال ۱۳۸۸ از جمله طرح‌هایی هستند که در بخش آب و کشاورزی به تصویب رسیدند.

انرژی

در بخش انرژی نیز‌، ساخت ۴۳ کیلومتر خط انتقال گاز ۱۰ اینچ زرین رود- گرماب و تقویت خط انتقال گاز ۱۲ اینچ زرین آباد- قیدار از طریق خط ۳۰ اینچ زنجان- حلب و بیجار به تصویب رسید.

مخابرات

نصب و راه‌اندازی ۳۲ سایت تلفن بی‌سیم روستایی‌، واگذاری تلفن منازل در ۶۰ روستای استان‌، بهره‌برداری از ۷۵ کیلومتر فیبر نوری‌، ایجاد مسیر دوم انتقال رادیویی منطقه طارم‌، توسعه و جایگزینی ۳۰ دستگاه سوییچ کم ظرفیت روستایی و نصب و راه‌اندازی ۱۰ سایت آنتن و رپیتر تلفن همراه و نیز از طرح‌های مصوب در بخش مخابرات هستند.

فرهنگی و رفاهی

اختصاص مبلغ ۸۹‌‌میلیارد ریال برای انجام فعالیت‌های کمک به محرومین و مددجویان کمیته امداد و بهزیستی‌، اختصاص مبلغ ۳‌میلیارد ریال به منظور کمک به تشکل‌های قرآنی استان‌، تجهیز کتابخانه مرکزی زنجان، ساخت موزه هنرهای معاصر و گالری هنر‌، اختصاص مبلغ ۴‌میلیارد ریال به منظور کمک به فعالیت‌های فرهنگی اختصاص مبلغ ۵/۴‌میلیارد ریال به منظور تکمیل خط فیبرنوری برای ایستگاه پرقدرت تلویزیونی و اختصاص مبلغ ۸/۱‌میلیارد ریال به منظور تجهیز صدا و سیمای مرکز استان از جمله طرح‌هایی هستند که در بخش فرهنگی و رفاهی به تصویب رسیدند.

بهداشتی و آموزشی

در بخش بهداشتی و آموزشی نیز هیات دولت طرح‌هایی از جمله مطالعه ساخت آموزشکده‌های فنی حرفه‌ای پسرانه ابهر و دخترانه خرمدره، اختصاص مبلغ ۴۰‌میلیارد ریال به منظور تجهیز کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های آموزشکده‌ الغدیر زنجان و مدارس‌، ساخت خانه معلم برای مراکز‌ شهرستان‌های فاقد آن‌، ساخت یک باب دبیرستان کاردانش در خدابنده، یک باب دبیرستان

شبانه روزی در ایجرود بالا و یک باب هنرستان کشاورزی در طارم، خرید و تخصیص ۴۰ دستگاه مینی بوس برای مدارس شبانه روزی استان، اختصاص ۳۰میلیارد ریال برای تقویت بودجه بازسازی و نوسازی مدارس غیر مقاوم استان‌، اختصاص آمبولانس و تجهیزات مورد نیاز ۶ پایگاه امداد جاده‌ای و مطالعه امکان سنجی اجرای فاز دوم بیمارستان آموزشی زنجان (آیت ا... موسوی) را به تصویب رساند.

گردشگری و محیط‌زیست

تعیین ۱۴ منطقه به عنوان مناطق نمونه گردشگری، تاسیس پایگاه پژوهشی مردان نمکی در معدن نمک چهرآباد، مرمت و تجهیز ۱۴ بنای تاریخی استان برای تبدیل به موزه، مطالعه ساخت موزه بزرگ استان در سال ۱۳۸۷، آزادسازی حریم گنبد سلطانیه و اختصاص مبلغ ۵/۳‌میلیارد ریال جهت تجهیز آزمایشگاه محیط‌زیست استان نیز از جمله طرح‌هایی هستند که در حوزه گردشگری به تصویب رسیدند.

ورزشی

ساخت استخر در شهرستان‌هایی که فاقد آن هستند‌، اختصاص ۲۵‌میلیارد ریال برای کمک به تکمیل و تجهیز مجموعه ورزشی کارگران شهرستان زنجان‌، تکمیل مجموعه ورزشی انقلاب، ساخت ۲ باب سالن سرپوشیده تنیس و ساخت۲۰ مجموعه ورزشی روستایی (فاز یک) نیز طرح‌های ورزشی مصوب در این جلسه هستند.

بر اساس این گزارش با حضور اعضای هیات دولت در استان زنجان طرح‌هایی نیز به بهره‌برداری رسید که به اختصار به آنها اشاره می‌شود.

فاز دوم دانشگاه پیام نور خدابنده

طی مراسمی با حضور وزیر ارشاد فاز دوم ساختمان آموزشی دانشگاه پیام نور خدابنده با زیربنای ۲‌هزار مترمربع و پیشرفت فیزیکی ۱۰۰‌درصدی افتتاح شد. سلیمانی، رییس دانشگاه پیام نور قیدار در این مراسم عنوان کرد: اعتبارات هزینه شده برای این طرح ۲۰۰‌میلیون ریال از مصوبات سفر اول رییس جمهور و ۶۵۰‌میلیون ریال از اعتبارات دانشگاه پیام نور بوده است.

مرکز تجمیع خدمات دندانپزشکی

مرکز تجمیع خدمات دندانپزشکی شفیعیه وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز با حضور وزیر بهداشت به بهره‌برداری رسید. این مرکز‌، با صرف یک میلیارد و ۱۵۰میلیون ریال برای تجهیزات دندانپزشکی و ۲ میلیارد ریال در بخش عمرانی راه‌اندازی شده است.

مرکز منطقه‌ای تامین و توزیع واکسن و مواد بیولوژیک مرکز منطقه‌ای تامین و توزیع واکسن و مواد بیولوژیک دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز افتتاح شد. این مرکز با اعتبار یک میلیارد و ۳۰۰‌میلیون ریال و با هدف تمرکززدایی از مرکز به منظور اهداف وزارت بهداشت و درمان، بالا بردن ضریب اطمینان زنجیره سرمای واکسن، تسهیل دستیابی و توزیع واکسن بین هفت استان همجوار در منطقه شمال غرب کشور به بهره برداری رسیده است.