مدیرکل دفتر برنامهریزی و بودجه استانداری خراسان رضویخبر داد:
کسری ۲۶۰میلیارد ریالی بودجه خراسان رضوی
مشهد- خبرنگار دنیایاقتصاد: استاندار خراسان رضوی با اشاره به تدوین برنامه پنجساله پنجم توسعه کشور گفت: بودجه پیشنهادی سال ۸۸ دستگاههای دولتی استان باید بر مبنای شاخصهای برنامه ۵ ساله توسعه باشد.
محمدجواد محمدیزاده در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان خراسان رضوی، همچنین بر بازنگری سند توسعه استان و سند تفکیکی شهرستانها مطابق برنامه ۵ ساله توسعه تاکید کرد و با اشاره به تفاوتهای آشکار برنامه ۵ ساله توسعه نسبت به برنامههای قبلی یادآور شد: در قالب این برنامه، برای همه فعالیتها اعم از اقتصادی و اجتماعی الحاقیه فرهنگی دیده شده است به عبارت دیگر همه فعالیتها باید بار مثبت فرهنگی برای نظام به همراه داشته باشند.
وی از غالب بودن جهتگیری اعتقادی دینی و فرهنگی بر کلیه برنامههای برنامه ۵ ساله توسعه به عنوان یک امتیاز برجسته یاد کرد و گفت: این مساله از دیگر تفاوتهای برنامه ۵ ساله پنجم با برنامههای قبلی میباشند.
محمدیزاده با اشاره به تصویب سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در کنار این برنامه، بسته اجرایی دولت نیز باید مد نظر دستگاههای اجرایی قرار گیرد.
وی با اشاره به کاهش نرخ بیکاری به کمتر از ۷درصد به عنوان یکی از شاخصهای مطرح شده در برنامه پنجم توسعه گفت: نرخ بیکاری در استان خراسان رضوی هماکنون ۷درصد است، از این رو برنامهریزی استان باید کاهش این میزان یا حداقل حفظ آن باشد.
وی همچنین با اشاره به شاخص تعیین شده ۸درصد رشد اقتصادی در طول برنامه پنجم توسعه اظهار داشت: با توجه به ظرفیتهای بالای خراسان رضوی، باید برنامههای دستگاههای اجرایی در راستای تحقق رشد بیش از ۸درصد باشد.
ضعف عملکرد در حوزه مهار آب ها
محمدیزاده با اشاره به مهیا بودن برخی شاخصها در استان نظیر توسعه زیرساختها در حوزه ریلی و فرودگاهها تاکید کرد: وجود این زیرساختها برای تحقق برنامه توسعه کشور ضروری است. نماینده عالی دولت همچنین با اشاره به برخی کاستیها گفت: اقدامهای انجام شده در حوزه مهار آبهای استان کافی نیست، همچنین در بهینه استفاده کردن از بخش کشاورزی نقص وجود دارد.
وی با بیان اینکه دستگاههای اجرایی باید برنامه عملیاتی خود را بر مبنای تقویت نقاط قوت و رفع نواقص تدوین کنند، افزود: استان همچنین باید در بحث تبادل کالا با کشورهای همسایه حداکثر استفاده را ببرد و در این خصوص پیشنهادهای لازم را به کارگروه تخصصی برنامه ۵ ساله توسعه کشور ارائه دهد.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: افزایش راندمان و بهرهوری جزو تکالیف برنامه ۵ ساله توسعه، بسته اجرایی دولت و سیاستهای مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام است، از این رو تحقق این مساله باید به عنوان اولویت برجسته دستگاههای اجرایی قرار گیرد.
وی از خراسان رضوی به عنوان یک ایران کوچک یاد کرد و گفت: روسای دستگاههای اجرایی باید مانند وزرای کشور در استان، برنامهریزی و نظرات کارشناسی و پیشنهادی را به کارگروه تخصصی کشور ارائه دهند.
وی با بیان اینکه حداکثر ظرف هفته آینده بخشنامه بودجه سال ۸۸ از سوی دولت ابلاغ میشود، گفت: باید نسبت به باز مهندسی سند توسعه استان و شهرستانها اقدام شود. وی در ادامه به ضرورت تدوین نمایه مواد شیمیایی در استان به عنوان طرح پیشنهادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد.
رییس شورای برنامهریزی و توسعه استان با اشاره به ضرورت تشکیل کارگروهی در این خصوص گفت: هدف این نمایه پیشگیری از مخاطرات و عوارض مواد شیمیایی از چرخه تولید تا مصرف و بازیافت برای انسان و محیط زیست است.
وی در رابطه با آخرین وضعیت اعتبارات سال جاری استان گفت: در خصوص سرمازدگی و خشکسالی اعتبارات قابل توجهی به خراسان رضوی اختصاص یافته است.
محمدیزاده با بیان اینکه میتوان گفت: مجموع اعتبارات در این رابطه با اعتبارات تملک دارایی استان تقریبا برابری دارد، اضافه کرد: از محل اعتبارات ملی ۱۴درصد ۲۵۰میلیارد تومان بودجه کشور برابر با ۳۴میلیارد تومان به خراسان رضوی اختصاص یافت.
وی ادامه داد: با احتساب سایر اعتبارات این رقم به مرز ۵/۱۰۸میلیارد تومان رسیده که ۳۰۸ پروژه تعریف شد و هماکنون این پروژهها از ۷۲درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است. به گفته وی از محل لایحه متمم بودجه ۴هزار و ۵۰۰میلیارد تومان کشور نیز ۲۸۰میلیارد تومان معادل ۱/۱۲درصد کل اعتبار به عنوان بیسابقهترین رقم به استان اختصاص یافته است.
کسری ۲۶۰میلیارد ریالی
در ادامه، مدیرکل دفتر برنامهریزی و بودجه استانداری گفت: مجموع اعتبارات جاری یا هزینهای مصوب استان ۱۵۷۰میلیارد ریال در سال جاری است که طی ۶ ماه سالجاری ۲۳/۴۸درصد آن تخصیص یافته است.
جمشیدی خاطرنشان کرد: مجموع اعتبارات مصوب عمرانی نیز ۶هزار و ۱۲۶میلیارد ریال بوده که تاکنون ۲۳/۴۴درصد آن تخصیص یافته است. وی مجموع کسری هزینههای دستگاههای اجرایی استان را قریب به ۲۶۰میلیارد ریال اعلام کرد.
جمشیدی اعتبار تعهدی استان از محل سفر هیات دولت را ۸۰۲میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: تاکنون ۵۸۹میلیارد ریال تامین شده است. وی ادامه داد: همچنین برای اجرای ۴هزار و ۲۹۷ طرح در استان ۵هزار و ۹۵۶میلیارد ریال موافقتنامه مبادله شده است.
وی از شرکت سهامی آب و اداره راهوترابری به عنوان دارندگان بیشترین اعتبار یاد کرد و گفت: اداره کل نوسازی و تجهیز و توسعه مدارس نیز با ۵۸۸ طرح و جهاد کشاورزی با ۵۸۵ طرح دارای بیشترین تعداد طرحها بودهاند.
ارسال نظر