ساری - خبرنگار دنیای‌اقتصاد: تا پایان سال ۸۵ فقط دستگاه‌های حقوقی به همراه شهرداری‌ها قریب به ۶۰میلیارد تومان به اوقاف کشور بدهکار بوده‌اند.

نادر ریاحی، معاون امور اوقافی سازمان اوقاف کشور در جلسه ستاد احیای موقوفات در مازندران با بیان مطلب فوق افزود: این ۶۰میلیارد تومان شامل موارد اوقافی است که اسناد آن موجود است؛ اما رقبات متعدد دیگری وجود دارد که در اختیار دستگاه‌ها و افراد است و چون سند ندارد، موقوفات آن کسب نشده است.

وی درآمد موقوفات کل کشور را در سال ۸۶ مبلغ ۹۶میلیارد تومان اعلام کرد و با بیان اینکه در کشور حدود ۵۰۰بیمارستان و درمانگاه داریم که به وسیله اوقاف اداره می‌شود، افزود: این مراکز یا در اختیار بهداشت و درمان گذاشته شده یا توسط خیریه‌ها اداره می‌شود و بخشی از درآمد این موقوفات صرف هزینه ایتام، خیریه‌ها، مستمندان و کودکان بی‌سرپرست می‌شود.وی همچنین یادآور شد: در سطح کشور حدود ۷۰۰هزار مستاجر در موقوفات داریم که یکصدهزار رقبه آن به مدارس علمیه ربط دارد و ۴۰هزار طلبه در این مدارس در حال تحصیل هستند. ریاحی در ادامه گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده حدود ۸ تا ۱۲درصد از بافت‌های فرسوده کشور متعلق به موقوفات است که به این منظور تفاهم‌نامه‌ای برای رسیدگی به آنها با نام نقشه راه پژوهشی در ابعاد مختلف اوقاف با ۴۶۰موضوع در مسائل فقهی، حقوقی، فرهنگی، اقتصادی و مدیریتی آماده شده است که اگر عملیاتی شود، تحولی اساسی در حفظ موقوفات ایجاد خواهد شد. سیف‌ا... سهرابی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران نیز در این جلسه گفت: موقوفاتی در کشور وجود دارد که تمامی مسائل آن از طریق بنیاد علوی انجام می‌گیرد؛ این بنیاد دستور کار جلسه در سراسر کشور قرار گرفته است.

وی با اشاره به عدم آشنایی مردم در رابطه با موقوفات گفت: توجهی به این امر به منظور روشن‌سازی افکار مردم و ترغیب آنان به این امر خیر صورت نمی‌گیرد و نیازمند آن هستیم که جوی را ایجاد کنیم تا مردم آگاه به امر موقوفات شوند.