با پیشرفت فیزیکی ۴۰درصد
۷۰۰ طرح صنعتی در استان مازندران در حال اجرا است
ساری - خبرنگار دنیای اقتصاد: ۷۰۰ طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی ۴۰درصد در استان مازندران در حال اجرا است. مهدینژاد، رییس سازمان صنایع و معادن استان مازندران در نشستی با حضور معاون برنامهریزی وزارت صنایع و معادن با اعلام خبر فوق با بیان اینکه برای تکمیل این طرحها نیازمند یکهزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی هستیم، افزود: استان مازندران به دلیل ماندگاری صنایع در بخش دریافت تسهیلات از بانکهای عامل و عدم توجه و همراهی مسوولان از نظر توسعهیافتگی با روند نزولی روبهرو بوده است.
وی با اشاره به طرح آمایش صنعت و معدن در استان گفت: از سههزار هکتار زمینهای واگذار شده به شهرکهای صنعتی کشور برای اجرای این طرحها، سهم استان مازندران ۷/۶درصد، یعنی ۲/۱۹۸هکتار زمین در سالهای ۸۵ و ۸۶ بوده است.
مهدینژاد با تاکید بر اینکه استان مازندران در بخش صنعت در زمینه استانهای کمتر توسعه یافته قرار گرفته است، گفت: طبق بند ۱۲ مصوبه باید آییننامه اجرایی این طرح آماده میشد که هنوز این امر صورت نگرفته است. وی از مسوولان خواست همکاری در این زمینه صورت بگیرد تا بتوانیم از طرحها و بودجه ویژه استفاده کنیم.
رییس سازمان صنایع و معادن مازندران در رابطه با راهاندازی پالایشگاه بیوتکنولوژی نیز گفت: این صنعت مختص مازندران است و با توجه به توانمندی استان در بخش دامداری، پرورش طیور، مسائل کشتارگاهی آنها، ضایعات مرکبات و کشاورزی و تولید کاغذ از این ضایعات، استان مازندران باید در اولویت ساخت این طرح قرار بگیرد.
مهدینژاد در ادامه درباره کارخانههای نساجی مازندران و قائمشهر گفت: این کارخانهها با بحران منابع مالی و ریالی روبهرو هستند، اما با ارائه طرح تفصیلی این بحران حل شود.
وی گفت: با این حال در رابطه با افتتاح واحدهای سیمان شاهد رشد هستیم به طوری که ظرفیت تولید را از روزانه ۲هزار تن به ۸هزار تن رساندهایم.
سیدمحمد کریمی، استاندار مازندران نیز در ادامه سهمبری استان مازندران از صنعت را کم دانست و خواستار حمایت مسوولان در این زمینه شد.
وی با بیان اینکه شهرکهای صنعتی فراوانی با توجه به کمبودها و ارزشمند بودن زمین در استان مهیا شده و سرمایهگذاران این شهرکها منتظر دریافت تسهیلات هستند، افزود: از بانکها انتظار حمایت داریم.
علیاصغر یوسفنژاد، نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: باید در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی به استان کمک شود و سهم مازندران از کشور متناسب با سهم تولید ملی انجام شود.
وی گفت: استان مازندران در بخش استقرار صنایع نفت نیز با توجه به بندرهای نکا، نوشهر و امیرآباد و کشتیسازی صدرا از جایگاه ویژهای برخوردار است و این صنعت میتواند تحرک خوبی در استان ایجاد کند.
وی اظهار امیدواری کرد شرایط به گونهای شود که از تصدیگری خارج شده و از ظرفیتهای قانونی مجلس برای رفع مشکلات استان مازندران استفاده شود.
اکبری، نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون صنعتی مجلس نیز گفت: مازندران به دلیل مصوبه اول انقلاب و قطب کشاورزی شناخته شدن دچار عقبماندگی شده است و این عقب ماندگی باید با یک سیاستگذاری درست رفع شود. وی گفت: مسوولان و سرمایهگذاران استان باید به منظور صنعتی کردن مازندران حرکت کرده و اطلاعات دستهبندی شده را به مجلس ارائه کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰۰ کشتی در دریای خزر سوآپ میکنند که حدود ۱۲ الی ۱۴ دستگاه آن مربوط به کشور ما است، گفت: اگر بتوانیم از صنعت عظیم کشتیسازی صدرا که در بهترین نقطه ساحلی مستقر است حمایت کنیم مطمئنا در این صنعت موفق خواهیم شد.
اکبری افزود: باید با ایجاد واحدهای وابسته دیگر این صنعت، کشتیسازی صدرا را توانمند کرد.
داریوش هندویی، رییسخانه صنعت و معدن استان و عضو شورای صنعت و معدن کشور در این نشست با اعلام این مطلب که کلیات طرحهای ارائه شده به استان مازندران در طرح آمایش صنعتی با عدالت و محرومیتزدایی هماهنگ نیست، افزود: طرح آمایش صنعتی پایه و اساس استراتژی صنعتی است و برای ارائه کار کارشناسی توانمند و قوی نیازمند طرحهای قوی و با کارشناسی خوب هستیم. وی با بیان اینکه طرحهای ارائه شده به عنوان سهم استان در آمایش صنعتی بار کارشناسی خوبی ندارد تقاضا کرد برای پالایش در طرحها از کارشناسان استفاده شود. وی افزود: به عنوان مثال طرح فولاد استند استیل که باید در شرایط ویژه تولید شود با آلودگی بسیار بالایی که ایجاد میکند چطور جزو طرحهای آمایش صنعتی استانی قرار گرفته که باید با صنایع پاک اداره شود.
وی گفت: این درحالی است که بسیاری از طرحها که نیاز منطقه است در این طرح برای مازندران درنظر گرفته نشده است. هندویی افزود: در استان مازندران استقرار ۱۱۰ طرح دارای مزیت شناسایی شده است، مثلا این استان با وجود معادن موجود زغال سنگ در صورت استقرار صنایع فولاد قادر است سالانه بدون هرگونه آلودگی زیستمحیطی دو میلیون تن فولاد تولید کند.
باطبی، نماینده معدنکاران استان نیز در ادامه جلسه، مازندران را از جهت استقرار معادن دارای پتانسیل بسیار بالا اعلام کرد و گفت: مازندران به عنوان دومین ذخیرهگاه زغالسنگ کشور پتانسیلهای بالایی دارد که تاکنون تنها دو معدن در این بخش آماده بهرهبرداری است.
وی با بیان اینکه آمل نیز ذخیره زغالهای حرارتی بسیار خوبی دارد که باید به صورت سوبسید حمایت شوند، افزود: علاوه بر زغالسنگ، منطقه هزار جریب در مازندران نیز منطقهای بکر است که در بخش معادن آن کاری صورت نگرفته است.
باطبی با اشاره به اینکه باتوجه ویژه به بخش معادن مازندران طی ۵ تا ۱۰ سال آینده مشکل بیکاری و اشتغال در این استان حل میشود، اظهار امیدواری کرد با راهاندازی شعبه دفتر زمینشناسی کشور در مازندران مشکلات این بخش مرتفع شود.
حاتم، معاونت برنامهریزی وزارت صنایع و معادن نیز در این نشست گفت: توسعه صنعت لزوما در تعارض با محیطزیست نیست و صنعتی حساب شده و دقیق میتواند از بین رفتن محیطزیست جلوگیری کند. وی افزود: آمایش و توازن منطقهای صنعت دو دهه است که در دفتر برنامهریزی کشور مورد مطالعه قرار گرفته است، باتوجه به اینکه ایران کشوری است به سختی آمایشپذیر، سعی داریم با مطالعه بر روی اولویتها و مزیتهای منطقهای به این طرح وارد شویم.
وی شاخص سرانه سرمایهگذاری را در توسعه یافتهترین استان کشور و توسعه نیافتهترین آن ۱۸درصد اعلام کرد و افزود: استان مازندران در سال ۸۵ با ۸/۱درصد و در سال ۸۶ با ۸۸/۲درصد در شاخص سرانه، ۲۱درصد رشد عملکرد را به خود اختصاص داده است.
حاتم افزود: در رابطه با طرحها و اولویتهای سرمایهگذاری در کشور تاکنون ۸۰۰ طرح مطالعه به استانها اعلام شده است و از نظر افزایش سهمیه و توسعه استانها محدودیتی قایل نیستیم.
وی متذکر شد: اگر طرحی در سایت وجود نداشته باشد و جزو اولویتهای استان قرار داشته باشد از طریق سازمان صنایع و معادن استانها به وزارتخانه ارسال میشود و در ستاد راهبردی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت تا پس از تایید در لیست طرحهای صنعتی استانها قرار گیرد.
معاون برنامهریزی وزیر صنایع و معادن در رابطه با منابع و تسهیلات بانکی نیز گفت: ۳۳ درصد از این منابع باید در اختیار سازمان صنایع و معادن قرار گیرد تا در اختیار مجریان و سرمایهگذاران طرحها قرار گیرد. وی با بیان اینکه طرحهای نیمه تمام و اولویتدار با پیشرفت فیزیکی بسیار بالا باید سریعتر به بهرهبرداری برسد، گفت: با ارجاع این طرحها به وزارتخانه در جهت اقدام به جذب سرمایه در گردش برای راهاندازی موتور تولید این واحدها اقدام خواهد شد.
وی افزود: این طرحها تا زیر یک میلیارد تومان به بانکهای عامل معرفی میشوند و در صورت بالاتر بودن از این مبلغ به تهران معرفی میشوند.
ارسال نظر