صنعتگران استان محروم خراسانجنوبی خواستار شدند
ما را از مالیات معاف کنید
رییسخانه صنعت و معدن خراسانجنوبی: هزینه تولید در این استان نسبت به استانهای برخوردار به مراتب بیشتر است بیرجند - خبرنگار دنیای اقتصاد: رییس خانه صنعت و معدن خراسان جنوبی خواستار برخورداری واحدهای مستقر در شهرک صنعتی بیرجند از معافیت مالیاتی شد.
این درخواست باتوجه به هزینههای بالای تولید در این استان محروم، عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات و هزینه بالای حملونقل مواد اولیه و محصولات نهایی اعلام شده است.
محمودرضا عابدینی با بیان اینکه برای ایجاد رغبت سرمایهگذاری در استانهای محروم باید یکسری تفاوتها از جمله معافیت مالیاتی وجود داشته باشد افزود: این در حالی است که قیمت تمام شده محصولات تولیدی و قیمت تهیه مواد اولیه و حملونقل در این استان محروم نسبت به استانهای برخوردار بیشتر است.
وی همچنین با اشاره به مشکل سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات بر چارهاندیشی مسوولان برای فراهم کردن سرمایه درگردش واحدهای صنعتی تاکید کرد و افزود: دربرخی استانها این مشکل از طریق همکاری بین مسوولان استانی و بانکها رفع شده و در صورت همکاری مسوولان در این استان نیز این مشکل حل میشود.
هماکنون ۲۰۹ واحد صنعتی و ۱۶۰ واحد معدنی زیر پوشش خانه صنعت و معدن استان خراسان جنوبی قرار دارند و بخش صنعت و معدن در این استان بیشترین اشتغال را دارد. درحالحاضر ۱۰۰ واحد صنعتی در استان خراسان جنوبی فعال است که ۵۰ درصد آن در دولت نهم محقق شده است.
تشکیل ستاد آسیبشناسی صنعت
وی در ادامه از تشکیل ستادی به منظور آسیبشناسی واحدهای صنعتی و معدنی در استان خبر داد و گفت: در این ستاد که فعالیت خود را از ابتدای امسال آغاز کرده است، اداره کل استاندارد، بانک صنعت و معدن، اتاق بازرگانی، شرکت شهرکهای صنعتی، اداره کل صنایع و معادن و خانه صنعت و معدن عضویت دارند.
وی با بیان اینکه شرکت مدیریت عمرانی در شهرک صنعتی بیرجند تشکیل شده است، افزود: تمام کارخانجات مستقر در این شهرک در شرکت یاد شده سهام دارند.
وی گفت: باتوجه به سیاستهای جدید در سالجاری برای هر استان طرحهایی با عنوان طرحهای اولویتدار در بخش صنعت و معدن درنظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: در این ارتباط در مرحله اول ۱۴ طرح اولویتدار در بخش صنعت و معدن برای این استان پیشبینی شده که در صورت اجرا شدن این طرحها سرمایهگذاران آن از حمایت دولت برخوردار میشوند.
وی مشکلات سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات، سرمایه در گردش واحدهای در حال تولید و واحدهای در حال ساخت و راهاندازی برای تامین منابع مالی را از مهمترین مشکلات برخی واحدهای صنعتی استان دانست.
وی با بیان اینکه هماکنون هشت واحد صنعتی و معدنی استان، معطل این تسهیلات هستند افزود: رفع این مشکل از طریق کارگروه اشتغال استان در حال پیگیری است. سه کارخانه تولید ماکارونی و بیسکویت در استان به دلیل مشکل سرمایه در گردش، تعطیل شدهاند و در بخش مواد غذایی نیز کارخانجات با مشکل کمبود آرد مواجه هستند.
وی تهیه آرد به قیمت آزاد را از مشکلات فراروی کارخانجات مواد غذایی ذکر کرد و گفت: برای رفع این مشکل گندم توسط یکی از کارخانجات خریداری و به آرد تبدیل میشود.
عابدینی در ادامه از ایجاد واحد جامع علمی -کاربردی به نام خانه صنعت و معدن استان برای فعالیت دانشجویی خبر داد و گفت: این طرح در حال پیگیری است و به زودی مجوز آن اخذ خواهد شد. وی با اشاره به تاسیس منطقه ویژه خراسان جنوبی که در دومین سفر هیات دولت مصوب شد، گفت: به این منظور زمینی به مساحت ۵۵۰ هکتار در جاده «مرک - بیرجند» دریافت شده که کارهای زیربنایی آن در حال انجام است.رییس خانه صنعت و معدن خراسان جنوبی افزود: با تصویب مصوبه مزبور در مجلس و ابلاغ آن، عملیات اجرایی منطقه ویژه خراسان جنوبی امسال آغاز خواهد شد.
عابدینی همچنین از ایجاد شرکت پایانه و ترمینال سنگ در بیرجند خبر داد و گفت: این پایانه به دلیل نبود محلی برای انتقال، انبار، نمایش و فروش سنگ واحدهای معدنی راهاندازی میشود.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی مرحله اول این پایانه امسال آغاز میشود افزود: برای ساخت این پایانه زمینی به مساحت ۳۵ هزار هکتار در کنار منطقه ویژه استان درنظر گرفته شده است.
وی همچنین راهاندازی کمیته سازش بین کارگر و کارفرما، اتحادیه مسکن کارگری و برگزاری دورههای کارآفرینی را از جمله فعالیتهای خانه صنعت و معدن استان عنوان کرد.
ارسال نظر