قرعه دهمین سفر رسانه‌ای به نام آذربایجان شرقی

گزارش و عکس: لیلا درخشان

قرعه دهمین سفر رسانه‌ای برای پیگیری مصوبات استانی هیات دولت به نام استان آذربایجان شرقی درآمد و به این ترتیب این سفر روز یکشنبه هفتم اردیبهشت ماه سال ۸۷ با پرواز گروه خبرنگاران و تیم رسانه‌ای دفتر رییس‌جمهوری از فرودگاه تهران به مقصد تبریز آغاز شد. فرودگاه تبریز دقایقی بعد از شروع سفر میزبان هیات رسانه‌ای خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران بود که البته مشاوران رسانه‌ای و مطبوعاتی رییس‌جمهوری نیز در کنار آنان بودند. هیات دولت در دور اول سفرهای استانی برای استان آذربایجان‌شرقی ۱۶۹ مصوبه و ۳۲ توافقنامه داشت که تاکنون ۹۳درصد از این مصوبات به گفته استاندار با موفقیت به اجرا رسیده است.

هیات دولت برای استان آذربایجان شرقی ۶هزار میلیارد تومان طرح‌های جدید و توسعه در تمامی بخش‌های عمرانی استان تعریف کرده بود که ارزش طرح‌های صنعتی و معدنی از کل این رقم ۶۰۰میلیارد تومان بوده است. به گزارش دنیای اقتصاد هیات رسانه‌ای در سفر اخیر خبرنگاران به آذربایجان شرقی از سوی محمدعلی معمارزاده استاندار آذربایجان شرقی و مسوولان استانی مورد استقبال قرار گرفت. هنوز دقایقی از استقبال مسوولان این استان نگذشته بود که پیگیری مصوبات استانی در قلب فرودگاه تبریز کلید خورد. مدیرکل فرودگاه‌های آذربایجان شرقی در حضور هیات رسانه‌ای رییس‌جمهوری توضیحات خود را آغاز کرد.

افزایش ۶۵ درصدی ظرفیت جابه‌جایی مسافر

ماشاءا... عسگری همت با اعلام اینکه ظرفیت جابه‌جایی مسافر در فرودگاه بین‌المللی تبریز در دو سال فعالیت دولت نهم نسبت به مدت مشابه قبل از آن، ۶۵ درصد افزایش یافته است، گفت: با روی کار آمدن دولت نهم، طرح‌های عمرانی بی‌مانندی در فرودگاه بین‌المللی تبریز به مرحله اجرا رسید که تخریب و نوسازی پایانه اصلی با ۸ هزار متر مربع ساخت و صرف ۳۵ میلیارد ریال اعتبار از آن جمله است. مدیر کل فرودگاه‌های استان آذربایجان شرقی در ادامه گفت: نوسازی و توسعه فرودگاه بین‌المللی تبریز در مدت ۱۸ ماه صورت گرفته است و روزانه ۱۰ پرواز داخلی از این فرودگاه انجام می‌شود.

به گفته عسگری‌همت، محوطه‌سازی فرودگاه با صرف دو میلیارد ریال اعتبار، ساخت سالن استقبال‌کنندگان با ۵/۳ میلیارد ریال اعتبار، ساخت ساختمان‌های اداری و محل ویژه استقرار دفاتر شرکت‌های هواپیمایی در مساحت دو هزار متر مربع با ۶ میلیارد ریال اعتبار از دیگر طرح‌های اجرا شده در فرودگاه بین‌المللی تبریز است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: ساخت پایانه ویژه حجاج با چهار هزار متر مربع و ۷ میلیارد ریال اعتبار و نیز توسعه ظرفیت پارکینگ هواپیمایی ۱۰ فروند از دیگر اقدامات صورت گرفته بر اساس مصوبات است.

تخصیص یک میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح قطار شهری

پس از فرودگاه نوبت به بازدید از اجرای طرح قطار شهری تبریز رسید. طرحی که مدیرعامل قطار شهری تبریز با هیجان از آن سخن می‌راند و خاطرنشان ساخت که در دولت نهم طرح قطار شهری تبریز برای نخستین بار فازبندی شد و بر اساس آن، خط یک این طرح به طول ۱۸ کیلومتر به سه قطعه ۶، ۸ و سه کیلومتری تبدیل شد. همزمان با ارائه توضیحات از سوی این مسوول، خبرنگاران سوار دو واگن قطار شدند تا از نزدیک شاهد روند اجرای این پروژه باشند. بهرام عبابافی خاطرنشان کرد: فاز اول خط یک قطار شهری تبریز شامل یک پایانه به مساحت ۵ هکتار متشکل از ۱۱ هزار متر مربع سالن و ۷ هزار متر مربع ساختمان‌های اداری است که ظرفیت پارکینگ ۱۵ رام قطار شهری را دارد. وی با اشاره به صرف ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت پایانه قطار شهری تبریز در فاز اول گفت: ظرفیت جابه‌جایی مسافر توسط این فاز ۶۰ هزار نفر در ساعت است. وی از فاز دوم این طرح به عنوان برجسته‌ترین بخش طرح قطار شهری تبریز یاد کرد و گفت: برای این فاز که شامل حفاری تونل‌های دوقلو است، دو دستگاه ماشین حفاری به ارزش ۲۰میلیون دلار از فرانسه خریداری شده و هم‌اکنون مشغول حفاری هستند.

عبابافی اظهار کرد: فاز سوم خط یک قطار شهری تبریز نیز سه کیلومتر طول دارد که به دلیل کم بودن عمق حفاری، عملیات حفر تونل آن به صورت سنتی و دستی آغاز شده است.

آزادراه زنجان-تبریز

آزادراه زنجان-تبریز به طول ۲۸۵کیلومتر اولین آزادراه کوهستانی و یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های راه‌سازی در ۱۶قطعه است. مدیرکل راه و ترابری استان آذربایجان شرقی با اعلام این خبر گفت: فاز اول این آزادراه به طول ۸۱کیلومتر در سال ۸۳ مورد بهره‌برداری قرار گرفت و فاز دوم آن نیز به طول ۱۷۳کیلومتر از سال ۸۵ مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

سقندری خاطرنشان کرد: فاز سوم این آزادراه به طول ۵/۳۱کیلومتر در دست احداث است و قطعه یک آزادراه زنجان-تبریز با طول ۸/۱۹کیلومتر اواخر سال ۸۵ آغاز به کار کرد. وی با اشاره به اینکه این قطعه با مبلغ قرارداد ۲۱۴میلیارد ریال تا اکنون در حدود ۶۵درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، گفت: طول قطعه ۲ آزادراه زنجان- تبریز ۹کیلومتر است و این پروژه در نیمه اول سال ۸۶ آغاز به کار کرده که در حدود ۵۹درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. سقندری در ادامه گفت:‌ آزادراه زنجان-تبریز قسمتی از آزادراه سراسری تهران، قزوین، زنجان، تبریز و مرز بازرگان است که بخشی از راه ابریشم محسوب می‌شود.

وی وجود ترافیک سنگین در راه زنجان-تبریز را با وجود ۴مرکز استان و ده‌ها شهر دیگر در طول این آزادراه سراسری از ضروریات ساخت و تکمیل این دو محور دانست.

توسعه پالایشگاه تبریز

در آخرین ساعات اولین روز از سفر هیات رسانه‌ای به استان آذربایجان شرقی محمدعلی معمارزاده، استاندار آذربایجان شرقی طی یک نشست خبری در میان اعضای هیات رسانه‌ای حاضر شد و اجرای مصوبات این استان را تشریح کرد. وی پروژه‌های پتروشیمی، مس و نفلین سینیت را از مهم‌ترین مصوبات این سفر دانست و خاطرنشان کرد: با انجام این طرح‌ها تحول عظیمی در سطح کشور رخ خواهد داد.

معمارزاده با اشاره به اینکه تعداد مصوبات نخستین سفر رییس‌جمهوری و هیات دولت ۱۶۹ مصوبه و ۳۲ توافقنامه بوده است، گفت: ۹۳ درصد از این مصوبات با موفقیت به ‌اجرا رسیده است. استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به‌اینکه توسعه پالایشگاه تبریز یکی از بزرگترین طرح‌های تاریخ این استان بوده، گفت: این پالایشگاه روزانه ۱۱۰هزار بشکه نفت تولید می‌کند که روزانه ۱۵۰ بشکه نیز به میزان ظرفیت آن افزوده می‌شود. معمارزاده توسعه فولاد میانه را که ظرفیت آن از ۵۵۰ به ۸۰۰ هزار تن افزایش یافته است از دیگر پروژ‌ه‌های مهم این سفر دانست و گفت: این پروژه درحال حاضر ۳۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته و رقمی بالغ بر ۳۵۰ میلیون تومان را به‌خود اختصاص داده است.

استاندار آذربایجان شرقی افزود: به اجرای مصوبات با اعتبارات دولتی که از محل فروش نفت تامین می‌شود، وابسته نیستیم و در این راستا بخش‌خصوصی را برای فعالیت هرچه بیشتر در سطح پروژه‌های استانی، تشویق به‌کار کرده‌ایم و ۵/۱ میلیارد دلار نیز سرمایه‌گذاری‌های خارجی در این استان صورت گرفته است.

بازسازی و نوسازی ۳هزار واحد مسکونی در روز

کارگران به‌شدت مشغول کار هستند. خبرنگاران از خانه‌های ساخته شده و در حال ساخت بازدید می‌کنند. در حین بازدید مدیرکل بنیاد مسکن استان آذربایجان شرقی در بین خبرنگاران حاضر شد و به ‌تشریح جزئیات پروژه پرداخت. وی گفت: مقرر شده است که سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در سطح روستاهای کشور مقاوم‌سازی شود که مطابق مصوبه سفر رییس‌جمهوری باید ۱۲ هزار واحد مسکونی از محل اعتبارات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی احداث می‌شد که تعداد ۲۲ هزار واحد در سال ۸۵ در برنامه استان قرار گرفت. محمدی با اشاره به‌این‌که حدود ۱۶ هزار واحد به‌پایان رسیده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است، گفت: روزانه ۳ هزار واحد مسکونی بازسازی و نوسازی می‌شود و این استان در زمینه نوسازی منازل از استان‌های نخست کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: در سال ۸۴ به ازای هر واحد مسکونی ۵میلیون تومان اعتبار اختصاص می‌یافت که این رقم در سال جاری به ۵/۷میلیون تومان رسیده است. محمدی خاطرنشان کرد: در دو سال آینده مقاوم‌سازی ۲هزار و ۸۰۰روستای استان را انجام و بناهای خشتی را جمع‌آوری خواهیم کرد.

تامین آب شرب تبریز با بهره‌برداری از سد شهید مدنی

برای تکمیل و بهره‌برداری از سد شهید مدنی به ۶۵۰میلیارد ریال اعتبار نیازمند هستیم. مدیرکل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با اعلام این خبر در بازدید اعضای هیات‌رسانه‌ای دولت از روند پیشرفت سد شهید مدنی ضمن اظهار امیدواری از اینکه این سد تا پایان امسال آبگیری شود، گفت: بهره‌برداری از سد یادشده اثرات اقتصادی فراوانی در بخش کشاورزی شهرستان تبریز دارد، ضمن اینکه نقش آن در تامین آب شرب کلان شهر تبریز نیز بسیار مهم است. رحیم میدانی در ادامه با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: با بهره‌برداری از سد شهید مدنی ۴۰هزار هکتار اراضی دشت تبریز از نعمت‌ آبیاری برخوردار خواهند شد؛ ضمن اینکه پنج هزار هکتار از اراضی نیز تحت‌پوشش آبیاری بارانی قرار خواهند گرفت.

میدانی اظهار داشت: سد شهید مدنی به طول ۲۷کیلومتر، ظرفیت ذخیره‌سازی سالانه ۳۶۰میلیون مترمکعب آب را دارد که ۳۰۰میلیون مترمکعب آن قابل‌تنظیم است. مدیرکل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با اشاره به ضرورت همکاری وزارت نیرو در ساخت سد شهید مدنی گفت: به دلیل کوتاه بودن فصل کاری در استان آذربایجان شرقی، اعتبارات عمرانی در بخش سدسازی آذربایجان شرقی باید حداکثر در نیمه اول هر سال جذب شود.وی اعتبار این پروژه در سال ۸۵ را ۱۰میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این رقم در سال ۸۶، ۲۰میلیارد تومان بود که امسال به ۲۸میلیارد تومان افزایش یافته است.میدانی خاطرنشان کرد: سرعت تخصیص اعتبار به این سد پس از روی کار آمدن دولت نهم سالانه شش درصد بود که این رقم در سال جاری به ۱۲ درصد افزایش یافته است.

مدیرکل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی گفت: با تلاش‌های صورت گرفته برای ساخت سد شهید مدنی، پیشرفت فیزیکی این طرح به ۷۷ درصد رسیده است.

تحقق ۹۰ درصد طرح‌های بهداشت و درمان

درحالی که اعضای هیات رسانه‌ای رییس‌جمهور در حال بازدید از مرکز آموزشی و درمانی ۴۰۰ تختخوابی امام رضا بودند یک نفر از همراهان یکی از بیماران با هیجان خواهان افزایش امکانات این بیمارستان بود. اما در مقابل رییس دانشگاه تبریز با اشاره به‌اینکه این مرکز با زیربنای ۴۹ هزار متر مربع در زمینی به مساحت ۵۵ هزار متر از سال ۶۶ عملیات اجرایی آن آغاز شده است، گفت: مبلغ اختصاص یافته از سفر اول رییس‌جمهوری به این بیمارستان ۵/۱ میلیارد تومان بوده که تا به اکنون ۲۶ میلیارد تومان برای راه‌اندازی بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی امام رضا هزینه شده است. وی با بیان اینکه تاکنون ۹۰ درصد از طرح‌های بهداشت و درمان سفر نخست‌ ریاست‌جمهوری به استان آذربایجان شرقی محقق شده است گفت: پیش از راه‌اندازی این مرکز درمانی و آموزشی، بیماران قلبی برای آنژیوگرافی یک سال و نیم در نوبت می‌ماندند، که این مدت هم‌اکنون به ۲ ماه کاهش یافته است.

این مقام مسوول با اشاره به‌اینکه بخش‌های مختلف این بیمارستان شامل ادیومتری، آندوسکوپی، رادیولوژی، یورودینامیک، آی‌سی‌یو، جراحی مغز، تروما، اورولوژی غدد و روماتولوژی است، گفت: این بیمارستان به‌علت فعال بودن در بخش‌های مختلف درمانی مراجعان بسیاری را از استان‌های مجاور درمان می‌کند به‌طوری که روزانه ۶ هزار مراجعه به این بیمارستان صورت می‌گیرد. رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: از دیگر مصوبات سفر دور نخست رییس‌جمهوری به این استان احداث خانه‌های سازمانی پزشکان متخصص بود که مبلغ ۲۲ میلیارد ریال به آن اختصاص یافته است.

۶ هزار میلیارد ریال، ارزش طرح‌های صنعتی و معدنی

در ادامه بازدید هیات رسانه‌ای ریاست‌جمهوری از چگونگی روند اجرای مصوبات ریاست‌جمهوری از پروژه مس سونگون بازدید به عمل آمد. در این راستا مدیر کل صنایع و معادن استان آذربایجان شرقی، گفت: ارزش طرح‌های صنعتی و معدنی در سفر رییس‌جمهوری اسلامی ایران و هیات دولت به این استان ۶ هزار میلیارد ریال است.

بانان با اشاره به اینکه ظرفیت تولید سالانه کارخانه مس سونگون ۲۰۰ هزار تن آلومینا، ۶/۳ میلیون تن سیمان خاکستری، ۳۵ هزار تن کربنات سدیم و ۱۱۶ هزار تن کربنات پتاسیم است، گفت: این طرح در مرحله نخست، با ظرفیت سالانه ۱۵۰ هزار تن کنسانتره مس و با هزینه ۶ هزار میلیارد ریال به بهره‌برداری رسیده است.

وی گفت: هم‌اکنون ۸/۷ میلیارد تن ذخایر معدنی در آذربایجان شرقی کشف و شناسایی شده است و میزان استخراج سالانه معادن در استان ۷/۱۱ میلیون تن است.

بانان افزود: کارخانه اصلی تولید آلومینا از نفلین سینیت با ۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در شهرستان سراب در حال اجراست که طرح توسعه این کارخانه در مدت سه سال اجرا می‌شود.

وی تعداد معادن استان آذربایجان شرقی را ۲۸۱ فقره با سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال و اشتغال‌زایی ۷ هزار و ۳۰۰ نفر ذکر کرد.

پروژه گازرسانی تبریز - میاندوآب

در ادامه دیدار خبرنگاران، مسوولان و عکاسان از مصوبات سفر رییس‌جمهوری از پروژه گازرسانی تبریز - میاندوآب بازدید به عمل آمد که به گفته مسوولان این استان این طرح به طول ۱۶۴ کیلومتر قابلیت انتقال ۶۰ میلیون متر مکعب گاز در سال را دارد و این گاز برای استفاده استان‌های آذربایجان‌غربی و کردستان صرف خواهد شد.

پس از آن بازدید از مجتمع گردشگری بندر رحمان‌لو، عجب‌شیر به عنوان یکی دیگر از مصوبات سفر نخست رییس‌جمهوری استان انجام شد که این مجتمع در ۱۶۵ هکتار ایجاد و حجم سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده و مورد نیاز در آن ۳۰۰ میلیارد ریال است.

افزایش سه برابری سرانه فضاهای ورزشی

مسوولان آذربایجان شرقی تاکید دارند که افزایش فضاهای ورزشی مساوی است با کاهش جرم و جنایت و به همین دلیل با خوشحالی از افزایش فضاهای ورزشی در آذربایجان شرقی صحبت می‌کنند. مدیر کل تربیت‌بدنی استان آذربایجان شرقی سرانه فضای ورزشی استان را ۳۴ صدم متر مربع عنوان کرد.

وی دستاوردهای دولت نهم در عرصه ورزشی آذربایجان شرقی را بسیار چشمگیر عنوان کرد و گفت: روند رو به رشد تعداد سالن‌های ورزشی استان از ۱۱۴ باب در سال ۸۴ به ۱۱۷ باب در پایان سال پیش گواهی بر این ادعاست.وی افزود: در همین مدت تعداد زمین‌های فوتبال از ۱۱۴ به ۱۲۰ و تعداد استخرهای ورزشی از ۶۰ به ۷۰ واحد افزایش یافته است.

در همین حال رییس سازمان بنیاد شهید استان آذربایجان شرقی با اعلام خبر راه‌اندازی مجتمع فرهنگی، ورزشی صدرا گفت: وجود چنین فضاهایی در سطح استان بسیار ضروری است و بنیاد استان اقدام به ایجاد سالنی چند منظوره کرده است که پاسخگوی نیازهای فرهنگی و ورزشی جانبازان و خانواده‌های آنان باشد.

جمشید نظامی افزود: این مجموعه بالغ بر ۱۲ هزار متر مربع است که تا به اکنون اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد تومان صرف احداث آن شده است.

وی اعتبار تخصیص یافته از سفر نخست رییس‌جمهوری را یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان ذکر کرد و گفت: این مجموعه مرداد ماه امسال به مرحله بهره‌برداری خواهد رسید.