دنیای اقتصاد - کرمانشاه - الهام اکبری: مسایل تجارت در عراق با حضور دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در اتاق بازرگانی کرمانشاه بررسی شد. به منظور آشنایی تجار و بازرگانان کرمانشاهی با مقررات، وظایف و فعالیت‌های اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق، نشستی با حضور دکتر سنجابی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در محل سالن جلسات اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد. دکتر سنجابی در این نشست اظهار کرد: اتاق مشترک ایران و عراق پس از سقوط صدام و در سال ۱۳۸۲ پایه‌گذاری شد که هسته اولیه آن را نیز اعضای اتاق بازرگانی کرمانشاه تشکیل دادند.

دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار کرد: هدف اصلی اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق برقراری ارتباط بین حاکمیت عراقی با حاکمیت ایرانی با بخش خصوصی دو کشور است. سنجابی افزود: در این ۹ سالی که از عمر راه‌اندازی این اتاق مشترک می‌گذرد تاکنون در زمینه برقراری ارتباط با بخش دولتی دو کشور بسیار خوب عمل شده است، اما متاسفانه نتوانسته‌ایم که تعامل مثبتی با بخش خصوصی دو طرف برقرار کنیم. وی ادامه داد: در این اتاق دو مشکل وجود دارد؛ اول آنکه بسیاری از مواقع از ما مطالباتی می‌شود که از حیطه اختیاراتمان خارج است و مشکل دوم اینکه بسیاری از مواقع هم مطالبه گران از حیطه اختیارات اتاق اطلاع چندانی ندارند و کارها را به درستی انجام نمی‌دهند.

دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق خاطرنشان کرد: پس از انجام بررسی‌های بسیار، یک پکیج کامل از فعالیت بازرگانان در عراق را که در آن ۱۰۰ کالای اساسی مورد نیاز عراقیان آمده است تهیه کرده‌ایم که در صادرات ۱۶ کالا حرف اول را می‌زنیم، در صادرات ۱۶ کالای دیگر نیز بازیگر دوم در منطقه هستیم و در مابقی کالاها نیز جای فعالیت بسیاری وجود دارد. وی افزود: در این پکیج مطالعاتی سهم ایران در بازار عراق و سهم سه کشور رقیب را نیز درآورده‌ایم که می‌توان با تکیه بر این اطلاعات، برای صادرات خود برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم.

سنجابی همچنین خاطرنشان کرد: در ادامه این بررسی‌ها، ۲۴ چالش در حوزه تعاملات بازرگانی بین تجار ایران و عراق را نیز شناسایی کرده‌ایم.