دنیای‌اقتصاد- بندرعباس- علی نظری: کمتر از یک هفته پس از حضور سفیر کشور غنا در بندرعباس و دیدار با استاندار هرمزگان، این بار سفیر کشور هندوستان به دیدار استاندار آمد تا بر توسعه مناسبات و تقویت همکاری‌های دوجانبه، تاکید کند. در این دیدار ، «دی .پی .سریواستاوا» «D.P.Srivastva»، سفیر کشور هندوستان در ایران گفت: گسترش مناسبات اقتصادی و تجاری بین دو کشور و سرمایه‌گذاری هند در ایران از جمله برنامه‌هایی است که دنبال می‌شود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر برخی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بندر چابهار در حال بررسی است و در بندرعباس نیز هندوستان مایل است در صنایع پتروشیمی مانند تهیه اوره از گاز مشارکت و سرمایه‌گذاری داشته باشد و سه شرکت هندی بحث سرمایه‌گذاری در استان هرمزگان و بندرعباس و جزیره قشم را دنبال می‌کنند.

سفیر هند همچنین از تمایل کشورش برای فعالیت بیشتر در زمینه انواع حمل‌ونقل و ترانزیت کالا در بندرعباس خبر داد و خاطرنشان کرد: ارزش مبادلات اقتصادی ایران و هند به ۱۴ میلیارد دلار رسیده که افزایش این حجم قابل توجه از مبادله تجاری و اقتصادی دنبال می‌شود.

استاندار هرمزگان نیز در این دیدار ضمن خوشامدگویی به سفیر هند و هیات همراه وی، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران و مدیریت عالی هرمزگان از گسترش مناسبات با هندوستان استقبال می‌کند.

ابراهیم عزیزی از هرمزگان به عنوان پایتخت حمل‌ونقل ایران نام برد که با بهره‌گیری از انواع راه‌های زمینی، هوایی، دریایی و ریلی و اختصاص دادن ۶۰درصد از حجم صادرات و واردات ایران و ۱۴جزیره با کارکردهای متفاوت فرصت‌های بسیارمناسبی برای سرمایه‌گذاری را در خود جای داده است.

وی با اشاره به اشتراکات ایران و هند در مبارزه با استعمار و پیوند فرهنگی دیرینه این دو کشور تاکید کرد: این استان آماده بهره‌گیری از فرصت‌های مشترک در زمینه‌های تجارت، بازرگانی و سرمایه‌گذاری است.

نماینده عالی دولت در استان تصریح کرد: معمولا سفرایی از کشورهای مختلف به هرمزگان سفر کرده و برای سرمایه‌گذاری در این استان اظهار تمایل می‌کنند، اما مجموعه مدیریتی کلان استان به دنبال گسترش ارتباطی است که متضمن حرکت‌های عملی، جدی و عینی باشد و برای مذاکرات و موافقات به دست آمده اهمیت فوق‌العاده‌ای قائل است.

وی درپاسخ به پرسش سفیر هند مبنی بر معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان از شیلات، صنایع آلومینیوم و فولاد و کشتی‌سازی و صنعت برق به عنوان زمینه‌های مساعد همکاری و سرمایه‌گذاری نام برد.

عزیزی یادآور شد: گسترش سرمایه‌گذاری در استان به طور جدی در دستور کار مدیریت عالی استان قرار داشته و به زودی این راهبرد با دعوت از سرمایه‌گذاران خارجی دنبال می‌شود.

استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاران هندی می‌توانند از مزایایی مانند معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات و امتیازات قانونی پیش‌بینی شده برای مناطق آزاد و ویژه هرمزگان استفاده کرده و مناسبات اقتصادی، تجاری و صنعتی خود را با ایران ارتقا بخشند.