دنیای اقتصاد - اهواز - محمد علاف‌پور: رییس سازمان اقتصاد و دارایی خوزستان گفت: در حالی که استان خوزستان رتبه پنجم کشوری را در میزان سپرده‌گذاری دارد، اما در پرداخت تسهیلات به مردم در رتبه سی‌ام کشوری قرار دارد. مسعود صدری اظهار کرد: بانک‌های استان خوزستان از گردش مالی بالایی برخوردار هستند، اما در پرداخت تسهیلات به مردم عملکرد ضعیفی دارند.

وی به وضعیت عملکرد بانک‌های استان در پرداخت تسهیلات بنگاه‌های زوده بازده اقتصادی اشاره کرد و گفت: روند پرداخت تسهیلات عمده بانک‌های دولتی خوزستان در سال ۹۰ نسبت به سال ۸۹، روندی کاهشی بوده است.

صدری گفت: عملکرد بانک صادرات در سال ۸۹ در حدود ۷۳ درصد بوده، در حالی که این رقم در سال ۹۰ به ۶۳ درصد رسیده است. وی در خصوص میزان پرداخت تسهیلات در بانک ملت افزود: عملکرد این بانک در سال ۸۹ در حدود ۶۱ درصد بوده که این رقم در سال ۹۰ به ۵۰ درصد کاهش یافته است.

صدری به عملکرد بانک تجارت نیز اشاره کرد و گفت: این بانک در سال ۸۹ در حدود ۳۹ درصد پرداخت تسهیلات داشته که این رقم در سال گذشته به ۳۸ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: تنها بانک‌های سپه و رفاه رشد مطلوبی در زمینه پرداخت تسهیلات داشته‌اند؛ به طوری که عملکرد بانک سپه از ۶۰ درصد به ۶۷ درصد و بانک رفاه از ۸۵ درصد به ۱۲۲ درصد افزایش داشته است.

رییس سازمان اقتصاد و دارایی خوزستان با بیان اینکه براساس قانون بانک‌ها موظف هستند ۸۳ درصد سپرده‌های مردم را در خود استان و در بخش پرداخت تسهیلات هزینه کنند، تصریح کرد: متاسفانه در استان خوزستان عملکرد بانک‌ها در این زمینه کمتر از ۸۳ درصد بوده است.

وی همچنین به مقایسه عملکرد بانک‌های استان نسبت به استان‌های دیگر در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در حالی که پرداخت تسهیلات توسط بانک ملی در استان تهران ۷۷ درصد، مازندران ۱۱۲ درصد و اصفهان ۶۸ درصد بوده، اما بانک ملی استان خوزستان تنها ۴۷ درصد بوده است.

صدری درباره عملکرد بانک صادرات نیز گفت: این بانک در تهران ۸۷ درصد، در اصفهان ۸۶ درصد، در آذربایجان شرقی ۸۴ درصد، در خراسان ۶۷ درصد و در مازندران ۱۳۷ درصد تسهیلات پرداخت کرده، در حالی که در استان خوزستان رقم پرداخت تسهیلات این بانک تنها ۶۳ درصد بوده است.

وی همچنین به تسهیلات پرداختی بانک ملت اشاره کرد و افزود: این بانک در مازندران ۱۱۹ درصد، در تهران ۹۸ درصد و در آذربایجان شرقی ۹۰ درصد تسیهلات پرداخت کرده، در حالی که عملکرد این بانک در استان خوزستان تنها ۵۰ درصد بوده است. صدری ادامه داد: بانک تجارت نیز در مازندران ۱۶۸ درصد، در تهران ۸۲ درصد و در آذربایجان شرقی ۷۶ درصد عملکرد داشته است، در حالی که عملکرد این بانک در خوزستان ۳۸ درصد بوده است.

وی با اشاره به اینکه وضعیت بانک‌های خصوصی در خوزستان بهتر از بانک‌های دولتی است، اضافه کرد: تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی ۱۴۳ درصد، بانک توسعه صادرات ۷۶ درصد، بانک مسکن ۲۶۴ درصد و بانک صنعت و معدن نیز ۱۲۱ درصد بوده است.