دنیای اقتصاد - بندرعباس - علی نظری: مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس گفت: مجموع تولید واحدهای مستقر در این منطقه شامل صنایع آلومینیوم، فولاد، روی و آند در پنج ماه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۹۰ درصد افزایش یافته است. مسعود هندیان افزود: میزان تولید صورت گرفته در این مدت در صنایع مستقر حدود یک میلیون و ۶۵ هزار تن بوده است.

مدیر‌عامل منطقه اقتصادی خلیج فارس ادامه داد: به منظور توسعه کمی و کیفی اهداف منطقه ویژه خلیج فارس بر محور صادرات، این منطقه توانسته حدود ۶۹ هزار تن از تولید خود را به بازارهای جهانی صادر کند که این میزان در مقایسه با پنج ماه اول سال گذشته ۶۰ درصد افزایش داشته است.

هندیان همچنین به رشد ۳۵ درصدی در تناژ تخلیه واگن های قطار اشاره کرد و افزود: در پنج ماه نخست سال جاری یک میلیون و ۴۵۲هزار و ۸۹۶ تن تناژ تخلیه واگن قطار بوده که این میزان در مدت مشابه سال گذشته یک میلیون و ۷۱ هزارو ۷۰۷ تن بوده است.

وی با اشاره به اجرای بیش از ۹ هزار میلیارد ریال طرح در این منطقه یادآور شد: این طرح‌ها شامل چهار طرح بزرگ شامل فولاد کاوه، جنوب، کیش و پست برق است.

مدیر‌عامل منطقه گفت: در ارتقای شاخص‌های اصلی منطقه ویژه خلیج فارس که شامل جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی برای ساخت واحدهای صنعتی، صنایع انرژی بر، مواد معدنی، صنایع نفت، صنایع بالادستی و پایین دستی بوده دستاوردهای بسیار مطلوبی کسب کرده‌ایم که در آستانه بهره‌برداری است.

وی دسترسی به آب‌های آزاد، شبکه سراسری ریلی، هوایی، بندری، مجاورت با پالایشگاه‌های بزرگ نفت ستاره خلیج فارس و نفت بندرعباس، بندر بزرگ شهید رجایی، بندر باهنر، نیروگاه بندرعباس، کارخانه‌های متعدد استحصال آب شیرین از طریق دریا، هتل پنج ستاره بین‌المللی خلیج فارس، اسکله اختصاصی تخلیه و بارگیری مواد معدنی و نفتی مکانیزه از مزیت‌های بی بدیل این منطقه ویژه نسبت به سایر مناطق کشور بر شمرد.

مدیر‌عامل منطقه گفت: هم‌اکنون منطقه ویژه خلیج فارس در تولید آلومینیوم و آند، تخلیه و بارگیری مواد معدنی روی مقام نخست و در تولید فولاد مقام سوم کشور را در اختیار دارد.

وی خاطرنشان کرد: با عملیاتی کردن طرح بلند‌مدت منطقه ویژه خلیج فارس سطح تولید فولاد در این منطقه به ۱۰میلیون تن سالانه، تولید آلومینیوم به ۵۰۰ هزارتن و تولید برق به سه هزار مگاوات افزایش می‌یابد.