ادارهکل تعاون استان گزارش داد
بیکاری در اصفهان کم شد؟
حسین باقری با اشاره به اینکه پاییز امسال نرخ بیکاری استان ۴/ ۱۰ درصد و میانگین کشور ۴/ ۹درصد بود، اظهار کرد: این درحالی است که نرخ بیکاری پاییز نسبت به نرخ تابستان که ۶/ ۱۱ درصد بود، حدود ۲/ ۱ درصد و نسبت به پاییز سال گذشته ۶/ ۰ درصد کاهش یافته است.
وی درباره دلیل کاهش نرخ بیکاری استان توضیح داد: اگرچه نرخ بیکاری استان ۴/ ۱ درصد نسبت به فصل قبل کمتر شده، اما نرخ مشارکت افراد نیز کم شده است. نرخ مشارکت اصفهان در پاییز ۹/ ۴۰ درصد بود درحالیکه این نرخ در تابستان امسال ۳/ ۴۲ درصد بود.
مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره بهدلایل کاهش نرخ مشارکت در استان، گفت: احتمال میرود برخی از جمعیت فعال استان (شاغلان بیکار) به جمعیت غیرفعال پیوسته باشند، مثلا فرد بهدلیل کرونا، خانهنشین شده یا اینکه ترجیح به داشتن درآمدی بدون شغل در بازارهای دلالی دارد.
وی درباره ایجاد اشتغال در استان اصفهان، با تاکید بر اینکه درحالحاضر فرصتهای شغلی زیادی در استان داریم، اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از افراد فعالیت در برخی مشاغل را قبول نمیکنند یا مهارت فعالیت در برخی مشاغل را ندارند. باقری با بیان اینکه طی یک سال گذشته و با شیوع کرونا، بخش خدمات و مشاغلی همچون حوزه گردشگری، هتلداری، مشاغل رفاهی و تفریحی درگیر بیشترین آسیب شدند، اظهار کرد: اگرچه در حوزه خدمات شاهد تعطیلی برخی مشاغل و ریزش نیروی کار هستیم، اما در حوزه صنعت حتی فعالیت برخی واحدهای تولیدی و صنعتی بیشتر و پویاتر شده است، چراکه با افزایش نرخ ارز فروش محصولات تولید داخل برای مردم به صرفهتر شده است.
وی همچنین درباره نگرانی از افزایش قراردادهای موقت و انتقاد جامعه کارگران، اظهار کرد: امروز عقل اقتصادی همه جا حاکم است و اینگونه نیست که یک کارفرما، نیروی کار خود را بعد از مدتی آموزش و مهارت رها کند.
مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان تصریح کرد: امنیت شغلی برای یک کارگر مهارت و میزان نقش وی در تولید است و در این شرایط کارفرما به نیروی کار خود بهعنوان یک سرمایه اجتماعی نگاه میکند.
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی افراد باید مهارت و کارآیی خود را در واحدهای تولیدی بیشتر کنند تا امنیت شغلی آنها بالاتر برود.
باقری درباره مقرریبگیران بیمه بیکاری در استان، اظهار کرد: سال گذشته با شیوع کرونا و با توجه به اینکه در نظر داشتیم جلوی اپیدمی کرونا را بگیریم، برخی مشاغل بهطور موقت از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل شد که در برهه زمانی سه ماهه حدود ۷۰ هزار نفر کمک نقدی دریافت کردند، اما در بحث بیمه بیکاری، در سالجاری تعداد مقرریبگیران بیکاری استان نهتنها افزایش نیافته بلکه از سال گذشته نیز کمتر شده است. وی با بیان اینکه اگرچه بخش خدمات با رکود مواجه شد، اما صنعت رونق گرفت، افزود: سال گذشته سهم اشتغال بخش کشاورزی استان، با توجه به ترسالی تحرک مثبتی داشت و عمده ریزش نیروی کار ما در بخش خدمات بود.
مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با تاکید بر اینکه بخش خدمات استان بهعنوان قطب گردشگری کشور همواره در ظرفیت کامل نبوده و عمده ریزش نیروی کار استان، در بخش صنعت پر شده است، تصریح کرد: البته نگران تداوم وضعیت فعلی هستیم، چراکه بخش خدمات بسیار متضرر میشود.