انتقال نفت با لوله ایرانی

وی افزود: ماموریت اصلی شرکت فولاد اکسین ایجاد ارتباط بین صنعت فولاد و صنعت نفت است که متاسفانه در گذشته به‌دلیل مشکلاتی همچون نقدینگی از ماموریت اصلی خود دور ماند. خوشبختانه در سال‌های اخیر با حمایت‌های وزیر نفت از مجموعه فولاد اکسین این مجموعه توانست به ماموریت اصلی خود بازگردد. ابراهیمی تاکید کرد: از ابتدای تاسیس کارخانه فولاد اکسین تاکنون ۱۱۵ هزار تن ورق‌های API در محیط‌های شیرین تولید کردیم که امسال با تغییر رویکرد خود، توانستیم نزدیک به ۶۰ هزار تن ورق‌های API تولید کنیم که این مقدار معادل ۵۰ درصد کل تولید این مجموعه از ابتدای تاسیس تاکنون است. وی اظهار کرد: در این مجموعه از مرحله سنگ تا مرحله نهایی ساخت لوله را در داخل کشور بومی‌سازی کرده‌ایم، فناوری تولید این ورق‌ها که قسمت میانی فعالیت تولید لوله است تنها در ۱۰ کشور دنیا وجود دارد اما با کمک همکارانمان موفق به تولید حدود ۱۵ هزار تن ورق برای این طرح شده‌ایم. ابراهیمی با اشاره به دستور وزیر نفت در نمایشگاه صنعت نفت برای اجرای این طرح، گفت: در تیر سال ۱۳۹۶ مجوز لازم برای تامین ۲۰ درصد از ورق‌های مورد نیاز طرح صادر شد. در مرداد سال ۱۳۹۷ استارت مذاکره با فولاد مبارکه زده شد و در مهر ماه، اسناد فنی و کیفی طرح با مشارکت شرکت ملی نفت ایران، فولاد مبارکه، فولاد اکسین و لوله‌سازی اهواز تهیه شد و QCP و NPS طرح حاضر شد.

به گفته وی، در آذر سال ۱۳۹۷ فاز نخست نورد ورق‌های آزمایشی X۶۰ برای استفاده از محیط ترش آغاز شد. طی ۴مرحله حدود ۴۲۰ تن از این ورق‌ها تولید شد و در خرداد ۱۳۹۸ فاز نهایی نورد آزمایشی و دریافت تاییدیه‌های کیفی عملی شد و در این مرحله حدود ۷۶۰ تن تولید آزمایشی انجام شد. در تیر امسال نیز با توجه به اینکه در فاز آزمایشی نتیجه خوبی حاصل شد، بخش نخست طرح به میزان ۱۵ هزار تن بسته شد. افزون بر ۱۵ هزار تن ورق در مجموعه حاضر و در حال آزمون‌های نهایی خوردگی است که امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در آینده بتوانیم ۱۵ تا ۳۰ هزار تن تولید کنیم. وی با تاکید بر ارزش افزوده ایجاد شده به‌وسیله تولید بومی این ورق اظهار کرد: تولید این ورق برای ما بسیار ارزشمند است و می‌تواند مجموعه ما را به‌عنوان مجموعه‌ای صنعتی در دنیا متحول کند. طرح گوره-جاسک ۳۶۶ هزار تن از این ورق نیازمند است که حضور شرکت‌های خصوصی مانند شرکت فولاد اکسین در چنین طرح عظیمی به تثبیت اشتغال کمک کرده و رونق اقتصادی را به همراه داشته است.

ابراهیمی افزود: اگر نگاه پدرانه صنعت نفت به صنایع داخلی چه بالادست و پایین‌دست نبود، شرکت فولاد اکسین به این موفقیت نمی‌رسید. این طرح که اکنون به بار نشسته، مدیون حمایت‌های وزارت نفت است و اگر شرکت ملی نفت ایران به بومی‌سازی معتقد نبود، ما محکوم به شکست بودیم. علی خنیفر،‌ مدیر تولید شرکت لوله‌سازی اهواز نیز در این زمینه گفت: میزان تعهد شرکت لوله‌سازی اهواز در طرح ملی احداث خط انتقال نفت خام گوره-جاسک، ۵۰ درصد از خط لوله یعنی ۵۵۰ کیلومتر است که تاکنون ۵۷ کیلومتر آن ساخته و دپو شده است. وی با اعلام اینکه این شرکت ۲ سال پیش در مناقصه‌ای عهده‌دار تامین بخشی از ورق‌های مختص به محیط ترش در طرح ساخت خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک شده است، گفت: پیش تر حدود ۲۰ هزار تن ورق فولادی از حجم مورد نظر از خارج از کشور تامین شده بود.