«دنیای اقتصاد» گزارش میدهد
مجوز فاینانس برای شبکههای آب خوزستان
حمیدرضا جانباز با اشاره به فرسودگی شبکه آب در بسیاری از شهرستانهای استان اظهار کرد: خوشبختانه پس از مصوبه دولت در ابتدای سال ۹۶، اتفاقات بسیار خوبی در استان خوزستان رقم خورد و تلاش بر این است تا این فرسودگیها جبران شود.وی افزود: بحث پایداری تامین آب شرب در شهرها و روستاهای استان و همچنین استفاده مناسبتر از ظرفیت منابع آب سطحی موجود با اجرای خطوط انتقال از جمله مهمترین مباحث مصوبات دولت برای استان خوزستان بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: برنامه وزارت نیرو برای احداث آب شیرینکنها در استان خوزستان بهعنوان طرحهای پدافندی از دیگر مصوباتی بود که باید در استان اجرایی میشد تا مشکلات خوزستان در بحث تامین آب مورد نیاز مردم در شهرها و روستاها مرتفع شود. جانباز، با اشاره به بحث مهم مدیریت مصرف و کاهش هدررفت آب عنوان کرد: بحث اصلاح شبکههای آب شرب استان در دستور کار قرار گرفته و در این زمینه مجوز استفاده از فاینانس این پروژهها نیز صادر شده است تا بتوانیم شاهد اجرایی شدن این طرحها در بحث اصلاح شبکه آب خوزستان باشیم. وی، از درج ردیفی با اعتبار مناسب در قانون بودجه سنواتی کشور تحت عنوان کاهش هدر رفت آب شهری خبر داد و گفت: این ردیف در قانون بودجه وجود دارد اما باید تغییری در احجام و برخی از مقادیر موافقت نامه انجام گرفته، صورت بپذیرد. خوشبختانه کاربرگهای مربوطه تکمیل و به سازمان برنامه و بودجه تحویل داده شده است. معاون وزیر نیرو با بیان اینکه در حال حاضر میزان آب بدون درآمد شهری کشور حدود ۵/ ۲۵درصد است که نسبت به سال گذشته نیم درصد کاهش پیدا کرده است، ادامه داد: در این زمینه اگر این طرح در مجلس نیز به تصویب نمایندگان برسد، میتوانیم یک ردیف متمرکز برای بازسازی شبکههای آب فرسوده شهری و جلوگیری از هدررفت آب داشته باشیم.
جانباز عنوان کرد: بر اساس برنامه قانون ششم توسعه باید سالانه میزان آب بدون درآمد شهری را یک درصد کاهش دهیم، اما این مساله یک هدف بسیار دشوار در کشور است که باید با تلاش به آن دست پیدا کرد.مردم خوزستان باید از آب شرب بهداشتی برخوردار شوند. همچنین استاندار خوزستان با اشاره به مشکلات آب در برخی شهرها و روستاهای خوزستان، بر لزوم برخورداری مردم خوزستان از آب شرب بهداشتی تاکید کرد.
غلامرضا شریعتی با اشاره به اقدامات دستگاههای اجرایی در اربعین اظهار کرد: دستگاههای اجرایی مختلف در خط مقدم اربعین حسینی بودند و تلاشهای ارزندهای کردند و اقدامات آنها موجب ایجاد شرایط پایدار و رضایتمندی مردم شد که در این زمینه از همه دستاندرکاران تشکر میکنم.وی تصریح کرد: در سال جاری با خشکسالی بیسابقهای مواجه بودیم اما مساله یا بیماری حادی ایجاد نشد و این موضوع محقق نشد، مگر با زحمات همه اعضای شورای سلامت استان و توانستند حداقل استانداردها را تأمین کنند.استاندار خوزستان گفت: مشکلات جدی در استان خوزستان مخصوصا در حوزه روستاها وجود دارد و باید اقدامات موثری انجام شود اما خوشبختانه طغیان بیماری خاصی نداشتهایم. شریعتی گفت: در آبادان، خرمشهر، ایذه و برخی روستاها مشکلات جدی وجود داشته اما مشکلات کنترل شد و مساله خاصی ایجاد نشد.
وی گفت: توسعه کارها در حوزه آبرسانی مخصوصا در روستاها باید دنبال شود. در سال گذشته شرکتهای آب و فاضلاب خوزستان و اهواز برای اصلاح شبکه آبرسانی اقداماتی انجام دادند و هنوز کار پیش میرود که امیدواریم با این اقدامات میزان هدررفت آب کاهش یابد و آب استاندارد در اختیار مردم قرار داده شود. همچنین سال گذشته ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار به بخش روستایی اختصاص یافت و امیدواریم با مصوبه دولت سالانه برای ۳ تا ۵ سال این مبلغ به آب روستایی استان خوزستان اختصاص یابد. استاندار خوزستان بیان کرد: در روستاهای شهرستان اندیکا که پراکندگی زیادی دارند، کارهایی انجام شده است اما باید مردم از آب شرب بهداشتی برخوردار شوند.
شریعتی با اشاره به بحران تنفسی باران پاییزی و دلایل احتمالی ایجاد آن در سالهای اخیر گفت: فلرهای نفتی از سالهای گذشته در خوزستان وجود داشتهاند اما سوال این است که در سالهای اخیر چه چیزی به استان خوزستان افزوده شده که موجب بروز این بحران تنفسی شده است؟ طبیعی است که نخستین متهم درخت کنوکارپوس بوده است. بنابراین در سال ۹۵ به جد دستور داده شد که هرس درختان انجام شود و نتیجه قابل مشاهدهای به دست آمد. سال گذشته و امسال نیز هرس درختان را انجام داهایم. شهرداری باید هرس درختان کنوکارپوس را در فصل پاییز در دستور کار قرار دهد و امکانات همه دستگاهها در این زمینه بسیج شوند. این مصوبه باید هر سال به دستگاههای اجرایی ابلاغ شود.
ارسال نظر