فرآیند طرح جامع شهر اصفهان آغاز شد
بر اساس این الگو، رویکرد تهیه طرح جامع شهری از رویکرد یکطرفه پیشین، به رویکرد مشارکتی تبدیلشده و در تهیه و تدوین آن مشارکت گروههای ذینفع مانند نخبگان علمی، اقتصادی، دانشگاهیان، رسانهها، سمنها و تشکلها، اصناف مشارکت خواهند داشت.شهردار اصفهان در رویداد آغازین این فرآیند گفت: جمعی مشترک از بخشهای دولتی، خصوصی و عمومی گردهم جمع شدهاند تا با تدوین طرح جامع شهر برای حل مشکلات شهر بر مبنای مسالهمحوری و با تاکید بر آمایش شهری چارهاندیشی کنند تا مشکلات، دیگر تهدیدی برای توسعه شهر نباشد.
نوروزی ادامه داد: شرح خدماتی که در تیپ قرارداد ۱۲ سازمان برنامهوبودجه وجود دارد، نمیتواند پاسخگوی نیازهای فعلی شهر باشد چرا که از لحاظ روششناسی دارای مشکلاتی است و با این الگو نمیتوان اصفهان را به جایگاه واقعی خود رساند. اصفهان در تدوین طرح جامع شهری با رویکرد مشارکتی و بر اساس تفاهمنامه با وزارت راه و شهرسازی، بهعنوان شهر پایلوت شناختهشده است و این کار مشترک با همکاری شهرداری اصفهان، شورای شهر، وزارت راه و شهرسازی و اداره کل راه و شهرسازی استان انجام میشود.
وی بابیان اینکه این طرح، مسالهمحور بوده و بر آمایش شهری تاکید دارد، گفت: باید تمام ضوابط و مبانی توسعه پایدار در این طرح لحاظ شود، طرحها قابلیت اجرایی مبتنی بر واقعیات داشته و در کنار نگاه امروز به اصفهان، نیازهای آینده را نیز تامین کند تا درمان صحیحی را در نسخهای به نام طرح جامع شهر ارائه دهد. در این طرح جامع شهری جدید باید محدودیت منابع آبی در نظر گرفتهشده و راهکارهایی برای ساخت شهری که در کنار رودخانه احداثشده و امروز دیگر رودخانه ندارد را پیدا کرد. رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان نیز در این مراسم گفت: تدوین طرح جامع بر اساس رویکرد مشارکتی، اقدامی ضروری و ارزشمند است که باید سالها پیش انجام میشد تا شاهد این عوارض، اشکالات و گرفتاریها در کلانشهرهای کشور نباشیم. وی تصریح کرد: پل خواجو، سیوسهپل و میدان نقشجهان متعلق به گذشتگان ماست و ما تنها شرمندگی و خرابی به آیندگان تحویل خواهیم داد اما با وجود این درصورتیکه این روند را امروز نیز بتوانیم متوقف کنیم، ارزشمند است. وی اضافه کرد: این تغییر رویه، سبب میشود طرح جامع شهری از نگاه کالبدی، فیزیکال و سختافزاری خارج و به سمتی برود که جوامع پیشرفته سالهاست آن را آغاز کردهاند.اکبری مقدم بودن بودجه بر برنامه را خطای نابخشودنی مدیران دانست و متذکر شد: زمانی که منابع مالی کافی در اختیار بود بودجه را مقدم بر برنامه قراردادیم و اکنون از اینکه منابع مالی در اختیار نداریم در رنج هستیم.
ارسال نظر