خوزستان؛ رکورددار در مسکن مهر مازاد

وی افزود: با توجه به اینکه فصل مناسبی برای کار در استان است، تاکید داشتیم که به‌صورت دوشیفت کار ساخت و ساز ادامه داشته باشد. در این زمینه پیمانکار به ما وعده داد تا زودتر کار خود را به اتمام برساند.قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: دو طرح پیشنهادی اتمام مسکن مهر در یک بازه زمانی دوساله و یکسان‌سازی نحوه ارائه تسهیلات بانک‌ها به متقاضیان مسکن مهر در کارگروهی با محوریت بانک مرکزی ارائه شد تا این طرح‌ها به کمیسیون اقتصاد دولت ارائه شوند.  مهرآبادی اظهار کرد: در کمیسیون اقتصاد دولت جمع‌بندی کارگروه مطرح خواهد شد و امیدواریم که پیشنهاد به تصویب برسد.  وی با بیان اینکه فشاری که به ما از ناحیه مردم وارد می‌شود خیلی زیاد است، گفت: در برخی نقاط واحدها به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی یعنی دهک‌های پایین واگذار شده که توانایی پرداخت ۵۰۰ هزار تومان قسط تسهیلات مسکن مهر را ندارند.

قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در برخی طرح‌های مسکن‌مهر مردم متضرر می‌شوند که باید کار را تسریع بدهیم، اظهار کرد: هنگام بازگشت سپرده مسکن مهر فشار بسیار سنگینی به متقاضی وارد می‌شود که به دنبال اصلاح آن هستیم. مهرآبادی گفت: ٢ میلیون و ٢٠٠ هزار واحد مسکن مهر در کشور وجود دارد که حدود ٢ میلیون واحد آن در مرحله اتمام هستند. ساخت مسکن مهر از سال ۸۶ آغاز شد و ١٠ سال از آغاز آن می‌گذرد و برنامه دو ساله برای اتمام آن در نظر گرفته شده اما امیدی به تکمیل آن در مدت زمان تعیین شده نیست. وی ادامه داد: بازپرداخت ١٢ ساله تسهیلات مسکن، مردم را در تنگنا قرار می‌دهد از این رو از بانک‌ها درخواست می‌کنیم در این زمینه با نگاه بازتری به موضوع توجه داشته باشند. وی افزود: در دولت تدبیر و امید یک میلیون واحد مسکن مهر طی چهار سال به متقاضیان تحویل داده شد این درحالی است که در دولت قبل از آن، ٦٩٠ هزار واحد تحویل داده شد و این تفاوت رقم چشمگیری است. جشن پایان مسکن مهر در دو شهر یزد و زنجان برگزار شده و تا پایان امسال در هشت شهر دیگر هم برگزار می‌شود.قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: در خوزستان ٧١ هزار واحد مسکن مهر به اتمام رسیده و ١٥ هزار واحد نیز در حال ساخت هستند که طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته هشت هزار واحد آن امسال به بهره‌برداری خواهند رسید.مهرآبادی گفت: به دلیل بی‌تدبیری، شبکه آب و برق در برخی از سایت‌های مسکن‌ مهری اجرا شده که در آنجا متقاضی وجود ندارد. از این رو باید با تکمیل این واحدها، از هدر رفت سرمایه ملی جلوگیری شود. علاوه بر این بیش از ۲۵۰۰ باب مدرسه در مسکن مهر خوزستان موردنیاز است.

وی ادامه داد: برای اتمام طرح مسکن مهر در کشور به بیش از ١٠٠ هزار میلیارد ریال بودجه نیاز است که این رقم شامل ٤٠ هزار میلیارد ریال در بخش خدمات زیربنایی است. باید توجه داشت استان‌هایی که مدیران فعال و پیگیری دارند موفق خواهند بود و نتیجه خواهند گرفت.مشاور وزیر نیرو در امور مسکن مهر نیز گفت: بیشتر مشکلات حوزه مسکن مهر نه مسائل مالی، بلکه درباره تصمیمات و برنامه‌ریزی‌ها برای اجرای طرح‌ها است. امیر کمالی اظهار کرد: به دلیل شرایط حاکم بر طرح‌های مسکن مهر استان، به رغم منابع تخصیص یافته از سوی دولت، این طرح‌ها تاکنون به اتمام نرسیده‌اند.وی گفت: حدود ۱۲۰۰ میلیارد ریال بودجه اختصاص یافته به واحدهای مسکن غیر خود مالک کشور بوده که از این میزان، ٩٥٠ میلیارد ریال آن معادل ٦ درصد مجموع اعتبارات، به دستگاه‌های متولی مسکن مهر استان تخصیص یافته است.

مشاور وزیر نیرو در امور مسکن مهر با اشاره به مشکلات مسکن مهر خوزستان اظهار کرد: برای حل مشکلات مسکن مهر کشور، تاکنون راهکارهای منتج به نتیجه‌ای ارائه شده ولی هیچ کدام از راهکارها منجر به حل مشکلات مسکن مهر خوزستان نشده است.وی یادآور شد: نباید در استانی با ظرفیت‌های زیاد در زمینه‌های گوناگون، ٢٠ درصد واحد بدون متقاضی وجود داشته باشد.کمالی ادامه داد: طرح‌هایی همچون رامین و شیرین شهر طرح‌هایی هستند که با هماهنگی استان می‌توان برای حل مشکلات آنها از امکانات ملی استفاده کرد. مشاور وزیر نیرو در امور مسکن مهر تاکید کرد: باید نماینده ویژه‌ای برای خدمات زیربنایی مسکن مهر استان تشکیل و به‌صورت جداگانه راهکارهایی برای طرح‌های مسکن مهر شهرهای مختلف استان ارائه دهیم تا مشکل مسکن مهر خوزستان رفع شود.

وی با اشاره به لزوم توجه ویژه به مسکن مهر استان و حل مشکلات آن اظهار کرد: قرار است ١٠هزار میلیارد ریال از اسناد خزانه در وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و نیرو برای خدمات زیربنایی مسکن مهر در کشور تخصیص یابد که اگر این اتفاق بیفتد، بودجه ویژه‌ای برای مسکن مهر خوزستان در نظر می‌گیریم.مشاور وزیر نیرو در امور مسکن مهر گفت: برای تکمیل مسکن مهر در کشور به حدود ٤٠ هزار ریال منابع مالی نیاز داریم. مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان نیز گفت: ٤٨٥ میلیارد ریال از منابع مالی برای انعقاد قراردادهای اتمام مسکن مهر در نظر گرفته شده که بخشی از آن نیز صرف خرید قیر برای تکمیل زیرساخت‌ها می‌شود.

عباس پورسلان اظهار کرد: ٧٧ هزار و ٧٢٠واحد مسکن مهر خوزستان برای خوزستان برنامه‌ریزی شده که نسبت به دیگر استان‌های کشور، رقم بزرگی است. وی درخصوص وضعیت مسکن مهر در استان گفت: ٣٤ هزار واحد مسکن خودمالک و ٥٣ هزار مورد مسکن دولتی در مسکن مهر برنامه‌ریزی شده که٨٠ درصد مسکن‌های خودمالک و ٥٥ درصد مسکن‌های دولتی افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند.مدیرکل راه و شهرسازی استان اظهار کرد: ٢١هزار واحد خود مالک و ٥٣ هزار واحد دولتی مسکن افتتاح شده و پیش‌بینی می‌شود مسکن مهر در بخش خود مالک موفقیت بیشتری داشته باشد.وی ادامه داد: ٢٦ هزار واحد مسکن مهر در استان باقی‌مانده که هدف‌گذاری برای واحدهای با بیش از ٣٠ درصد پیشرفت انجام شده است.پورسلان یادآور شد: ١٩ هزار واحد دولتی مسکن مهر استان بالای ٣٠ درصد پیشرفت دارند و در مجموع حدود ١٥ هزار واحد باقی‌مانده که برخی از آنها بدون متقاضی هستند.