عضو هیات مدیره راهآهن اعلام کرد
افزایش امنیت قطارها در راهآهن جنوب
عضو هیات مدیره راهآهن جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: اقداماتی درباره با توسعه کمی و توسعه خطوط راهآهن در خوزستان انجام شده است اما اکنون توجه به توسعه کیفی، ارتقای ایمنی، افزایش مطلوبیت سفر و جابهجایی بار در دستور کار راهآهن قرار گرفته است. رسولی اظهار کرد: به این منظور یکی از اقدامات بسیار مهم، بازسازی محور جنوب در حد فاصل دورود تا اندیمشک پس از گذشت بیش از ۶۰ سال است که برای نخستین بار بازسازی اساسی و بهصورت کامل در حال انجام است و امیدواریم این اقدام تا پایان امسال به اتمام برسد. وی با بیان اینکه محور جنوب از فنیترین محورهای شبکه ریلی کشور است، گفت: بازسازی این محور با توجه به پلها و تونلهای فراوان عملیاتی سخت بوده است و راهآهن در این زمینه همه امکانات را در طول یک سال گذشته بسیج کرد و بازسازی را انجام داد. عضو هیات مدیره راهآهن جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: با اتمام بازسازی محور جنوب، هم امنیت شبکه و هم امنیت سیر در این محور افرایش پیدا میکند. همچنین سرعت تردد قطارها نیز با توجه به اقدامات انجام گرفته بیشتر میشود.رسولی خاطرنشان کرد: اجرای دوخطه اهواز - اندیمشک که روزهای آخر خود را طی میکند نیز باعث میشود تا افزایش ظرفیتی را در محور جنوب داشته باشیم.
تشکیل خط ترانزیتی بین ایران و عراق
عضو هیات مدیره راه آهن جمهوری اسلامی ایران درباره طرح خط آهن سربندر - خرمشهر گفت: با اتصال شلمچه به خرمشهر و سپس تکمیل آن، این محور به یک محور ترانزیتی به کشور عراق تبدیل میشود.رسولی اظهار کرد: این طرح در قالب سرمایهگذاری و با تشکیل شرکت پروژهای متشکل از منطقه آزاد اروند و فولاد شادگان قرار است انجام شود و راه آهن ایران نیز با اعتبار ۱۵۰میلیارد تومان به انجام این طرح کمک خواهد کرد. وی درباره طرح اتصال خطوط ریلی سربندر به خرمشهر افزود: این طرح اهمیت بسیار بالایی برای استان خوزستان دارد، زیرا با اتصال شلمچه به خرمشهر و سپس تکمیل آن، این محور به یک محور ترانزیتی به کشور عراق تبدیل میشود.عضو هیات مدیره راهآهن ایران با بیان اینکه برای اجرای این طرح به حدود ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، تصریح کرد: مقدمات طرح انجام شده است و در این زمینه منتظر مصوبه هیات دولت هستیم تا پس از دریافت مصوبه، شرکت راهآهن نسبت به پرداخت اعتبارات به این طرح اقدام کند.رسولی اظهار کرد: علاوه بر اینکه با اجرای این طرح شرکت فولاد شادگان به شبکه ریلی متصل میشود، شادگان نیز که یکی از مقاصد گردشگری خوزستان به شمار میرود، به خط راه آهن متصل میشود. وی ادامه داد: مسوولان شادگان قول حل مشکل تملک اراضی مورد نیاز را برای راهآهن در شادگان دادهاند تا با کمک شرکت طرح، راه آهن جمهوری اسلامی و استانداری خوزستان منابع مورد نیاز برای اتصال شهر شادگان به راه آهن را در این طرح فراهم کنند.
برقی کردن قطارهای محور دورود
معاون زیربنایی راهآهن جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: در حد فاصل محور ریلی دورود تا اندیمشک طرح برقی کردن قطارها را مدنظر داریم تا شاهد افزایش ظرفیت در این بخش از محور ریلی راه آهن جنوب باشیم.یزدانی اظهار کرد: از چهار بلاکی که در محور دورود به اندیمشک در برنامهریزی بازسازی قرار گرفته بود، یک بلاک به اتمام رسیده و بلاک دوم نیز در این مسیر در حال اتمام است و امیدواریم در دو مسدودی جدیدی که در این محور رخ خواهد داد، این بلاک نیز به اتمام برسد و مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
وی افزود: دو بلاک دیگری که در این محور وجود دارد، یکی در بخش راه آهن لرستان قرار دارد و یکی نیز در اداره کل راه آهن زاگرس است. معاون زیربنایی راهآهن تصریح کرد: در این زمینه برنامهریزی کردهایم تا بتوانیم این بلاکها را نیز مورد بازسازی قرار دهیم. هر دو بلاک از اهمیت و سختی خاص خود برخوردار هستند و امیدواریم با توجه به برنامهریزیهای انجام شده بتوانیم تا پایان سال جاری نیز این دو بلاک را به اتمام برسانیم و در محدوده دورود تا اندیمشک شاهد مسدودی مسیر برای بازسازی نباشیم.یزدانی اعلام کرد: به دلیل شکستگیهای ریلی پیاپی که در مسیر رخ میداد، در بسیاری از نقاط مجبور به کاهش سرعت بودیم و بهصورت موقت از سرعت پایین استفاده کنیم اما با بازسازی که صورت گرفت در این مسیر شاهد آن خواهیم بود که دیگر چنین مسالهای وجود نداشته باشد و این از مزایای بازسازی محور جنوب است.
وی ادامه داد: بازسازی مسیر باعث میشود تا دیگر شکستگی ریلی نداشته باشیم و بتوانیم در کل مسیر با سرعت مناسب حرکت کنیم و شاهد کاهش سرعت در نقاط خاصی از محور نباشیم. همچنین ارتقای ایمنی یکی دیگر از مسائلی است که با بازسازی محور شاهد آن خواهیم بود.معاون زیربنایی راه آهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ساخت راه آهن هزینههای بسیار بالایی دارد و در کشور ایران نیز نسبت به سایر کشورها، ساخت راه آهن از هزینه بسیار بالایی برخوردار است، گفت: در مسیر تهران به سمت اهواز و سربندر، در حد فاصل قم تا اندیمشک یکخطه است و باید برای افزایش این ظرفیت در محدوده خوزستان، حلقه مفقوده قم – دورود - اندیمشک را نیز افزایش ظرفیت دهیم.یزدانی خاطرنشان کرد: در حد فاصل دورود تا اندیمشک طرح برقی کردن قطارها را مد نظر داریم تا شاهد افزایش ظرفیت در این بخش از محور ریلی راهآهن جنوب باشیم. همچنین حد فاصل قم تا دورود را نیز در برنامه داریم تا دوخطه کنیم و برای دوخطه کردن این مسیر طولانی حتما باید از منابع فاینانس استفاده کنیم.
ارسال نظر