ادعای استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه

شماره روزنامه: ۲۹۰۳ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۷۶۴۳ اخبار

توطئه جدید آمریکا علیه اسد

ادعای استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه

گروه بین‌الملل- در توطئه‌ای جدید علیه سوریه، آمریکا برای نخستین بار مدعی شد که دولت سوریه به احتمال زیاد در درگیری‌ها علیه مخالفان از سلاح شیمیایی استفاده کرده است، مساله‌ای که می‌تواند دستاویزی برای واشنگتن در تکرار سناریوی عراق در سوریه باشد. به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، جان کری، وزیر خارجه ایالات‌متحده، روز پنج‌شنبه مدعی شد که آمریکا شواهدی در دست دارد که نشان می‌دهد که سوریه دست‌کم دو بار از سلاح شیمیایی به شکل محدود علیه مخالفان خود استفاده کرده‌است. این ادعایی است که پیش‌تر رژ‌یم صهیونیستی، فرانسه و بریتانیا نیز آن را مطرح کرده بودند.

کاخ سفید نیز در نامه‌ای به کنگره اعلام کرد که نشانه‌هایی در دست است که نشان می‌دهند حکومت بشار اسد، رییس‌جمهوری سوریه، از سلاح شیمیایی علیه مخالفان خود استفاده کرده است.

در این نامه آمده است: «دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا تاحدودی از به کارگیری سلاح شیمیایی علیه مخالفان سوری مطمئن هستند و گزارش‌ها نشان می‌دهند که دولت سوریه به شکل محدود از گاز سارین استفاده کرده است.»

همزمان یک مسوول در وزارت دفاع ایالات‌متحده (پنتاگون) اعلام کرد که واشنگتن برنامه‌ای برای حمله نظامی به سوریه در شرایط کنونی ندارد.

این مقام بلندپایه وزارت دفاع آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت: «گزارش‌های نهادهای امنیتی آمریکا به خودی خود نمی‌تواند حمله نظامی را توجیه کند و دستور حمله به عهده رییس‌جمهوری آمریکاست و او نیز هنوز دستوری در این مورد صادر نکرده است.»

پیش‌تر، باراک اوباما، رییس‌جمهوری ایالات‌متحده، هشدار داده‌بود که استفاده سوریه از سلاح شیمیایی خط قرمز واشنگتن است و ممکن است به استفاده از نیروی نظامی آمریکا در سوریه بینجامد.

آمریکا در سال ۲۰۰۳ نیز با همین بهانه یعنی وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق به این کشور حمله کرد و هزاران تن از ساکنان عراق را به کشتن داد.

بان کی‌ مون، دبیرکل سازمان ملل نیز از دولت سوریه خواست تا هرچه سریع‌تر به بازرسان سازمان ملل برای سفر به سوریه و تحقیق درباره استفاده از سلاح شیمیایی در این کشور اجازه دهد تا وارد سوریه شوند.

سخنگوی بان کی مون، در این‌باره گفت: «تیم بازرسان سازمان ملل آماده‌اند تا در صورت اجازه دمشق ظرف ۲۴ الی ۴۸ ساعت به سوریه اعزام شوند و دبیر‌کل سازمان ملل گزارش‌های اخیر در مورد به کارگیری سلاح شیمیایی در سوریه را بسیار جدی می‌داند.»

او در عین حال تاکید کرد: «سازمان ملل نمی‌تواند به گزارش‌هایی که نهادهای اطلاعاتی دیگر کشورها تنظیم می‌کنند استناد کند.»

از سوی دیگر جان مک‌کین، سناتور جمهوری‌خواه ایالت آریزونا که از طرفداران دخالت نظامی آمریکا در سوریه است اعلام کرد که گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا مستلزم این است که باراک اوباما هرچه سریع‌تر برای دخالت نظامی در سوریه تصمیم‌گیری کند.

او گفت: «اگر دولت بشار اسد، سلاح شیمیایی به کار برده باشد قواعد بازی عوض شده و به این معنا است که دمشق از خطوط قرمز عبور کرده‌است.»

این سخنان از سوی مقامات دمشق رد شده است و مسوولان سوری آن را توطئه‌ای برای دخالت نظامی آمریکا در سوریه می‌دانند.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن