درخواست کری برای تسریع روند صلح خاورمیانه

شماره روزنامه: ۲۸۹۰ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۶۵۰۵ اخبار

سیاست بین‌الملل

گروه بین‌الملل- وزیر خارجه ایالات‌متحده در دیدار با شیمون پرز، رییس‌جمهوری رژیم اشغالگر قدس، خواستار از‌سرگیری مذاکرات میان مقامات اسرائیلی و فلسطینی شد. کری راه حل دو کشور مستقل اسرائیل و فلسطین را مناسب‌ترین گزینه برای پیشبرد روند صلح دانست. به گزارش منابع خبری، جان کری، وزیر امورخارجه ایالات متحده در دیدار روز دوشنبه با شیمون پرز، رییس‌جمهوری رژیم صهیونیستی ابراز امیدواری کرد، روند صلح در خاورمیانه در ماه‌های آینده از سر گرفته شود.

وزیر خارجه ایالات‌متحده در ادامه سفر خود به منطقه خاورمیانه روز دوشنبه در گفت‌و‌گو با رییس جمهوری اسرائیل، ضمن تاکید بر راه حل دو کشور مستقل اسرائیل و فلسطین ابراز کرد: «همه ما می‌دانیم که این راه آسان نیست، اما در عین حال ممکن است. من یقین دارم که در آینده به پیشرفت‌هایی در این زمینه دست خواهیم یافت.»

جان کری که پیش از سفر خود به اسرائیل با سلام فیاض، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کرده بود، همچنین تاکید کرد: «من اطمینان دارم که روند همکاری‌ها ادامه خواهد یافت و در ماه‌های آینده بیشتر دیدار و گفت‌و‌گو خواهیم داشت.»

این در شرایطی است که دیروز اعلام شد «سلام فیاض» نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین، آخرین جلسه عادی خود در شهر رام‌الله را برگزار می‌کند و پس از آن استعفای خود را به «محمود عباس» رییس این تشکیلات تقدیم خواهد کرد.

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، منابع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود اعلام کردند که دولت فیاض در رام‌الله آخرین جلسه‌اش را با حضور وزرای دولت برگزار می‌کند و پس از بازگشت محمود عباس از سفر خارجی، بلافاصله استعفای خود را تقدیم او خواهد کرد.

این منابع اعلام کردند که در صورت موافقت عباس با استعفای دولت فیاض، جلسه فوق‌العاده برای اعلام این مساله تشکیل خواهد شد. این منابع تاکید کردند که این تصمیم فیاض ناشی از خشم و نارضایتی محافل جنبش فتح و رهبران آن و نیز اخبار اخیر منتشر شده درباره نشست شورای انقلابی جنبش فتح است.

این در شرایطی است که همزمان با سفر جان کری به فلسطین اشغالی دفتر ریاست‌جمهوری اسرائیل نیز از قول شیمون پرز مدعی شده‌است که پس از سفر ماه گذشته باراک اوباما به اسرائیل نشانه‌های جدیدی از تحقق صلح در خاورمیانه دیده می‌شود. رییس جمهوری اسرائیل هم در دیدار روز دوشنبه خود تاکید کرده‌است که به تحقق صلح خوش‌بین است و آن را ممکن می‌داند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، شیمون پرز در گفت‌و‌گوی خود با وزیر خارجه ایالات‌متحده همچنین ابراز کرده‌است: «تشکیل کشور فلسطین در کنار اسرائیل بهترین راه حل برای پایان بخشیدن به مناقشه میان هر دو طرف است.»

این همه در شرایطی است که به گزارش رسانه‌های خبری، محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین شرط بازگشت به گفت‌و‌گوهای مستقیم با اسرائیل را توقف شهرک‌سازی اسرائیل و آزادی اسرای فلسطینی از سوی اسرائیل عنوان کرده است. این پیش شرط‌ها در گفت‌و‌گوی روز یکشنبه عباس با جان کری مطرح شده‌است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن