اقتصاد و دید تیزبین مخاطبان<br>

شماره روزنامه: ۲۸۳۴ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۱۱۱ اخبار

<p> غزاله طایفه خبرنگار اقتصادی </p> <p> غزاله طایفه خبرنگار اقتصادی به تازگی به همراه محسن ایلچی کتابی در زمینه خطاهای رایج در روزنامه‌نگاری اقتصادی منتشر کرده است. روزی نیست که در جمعی که حضور دارم حرفی از اخبار و رویدادهای اقتصادی نباشد. این روزها اقتصاد و مسائل آن دغدغه مردم شده است؛ موضوعی که کار روزنامه‌نگاران اقتصادی را بیش از پیش دشوار می‌کند. </p> <p> دانش تخصصی و هوش انتقادی مخاطبان اخبار اقتصادی آنقدر افزایش یافته که هر نوع خطا در انعکاس اخبار و ادعا در مورد رویدادهای اقتصادی از چشم تیزبین مخاطبان دور نمی‌ماند. </p>

اقتصاد و دید تیزبین مخاطبان<br>

غزاله طایفه خبرنگار اقتصادی

غزاله طایفه خبرنگار اقتصادی به تازگی به همراه محسن ایلچی کتابی در زمینه خطاهای رایج در روزنامه‌نگاری اقتصادی منتشر کرده است. روزی نیست که در جمعی که حضور دارم حرفی از اخبار و رویدادهای اقتصادی نباشد. این روزها اقتصاد و مسائل آن دغدغه مردم شده است؛ موضوعی که کار روزنامه‌نگاران اقتصادی را بیش از پیش دشوار می‌کند.

دانش تخصصی و هوش انتقادی مخاطبان اخبار اقتصادی آنقدر افزایش یافته که هر نوع خطا در انعکاس اخبار و ادعا در مورد رویدادهای اقتصادی از چشم تیزبین مخاطبان دور نمی‌ماند. به عنوان خبرنگاری که پنج سال از سابقه کاری‌ام را در روزنامه «دنیای اقتصاد» گذرانده‌ام، باید بگویم که دوره انتشار گزارش و اخبار یکجانبه و یکسویه گذشته است. سرعت انتقال اخبار و تحلیل‌های متفاوت از یک رویداد خبری در «دهکده جهانی» آنقدر زیاد شده که خبرنگارانی که به صورت تخصصی روی یک حوزه کار می‌کنند، نمی‌توانند بدون درک درست از همه جنبه‌های یک خبر یا رویداد، اعم از آمار، اعداد و ارقام، شاخص‌ها و نسبت‌ها آن را منتشر کنند.

بیش از ۴۰۰ سال است که در سراسر جهان روزنامه‌ها در حال شکل دادن به افکار عمومی هستند (تاریخ مطبوعات ایران، ۱۳۹۰). در ایران نیز بیش از ۱۸۰ سال است که واسطه انتقال اخبار و اطلاعات روزنامه‌ها هستند و اندک زمانی است (در مقایسه با سابقه انتشار اولین روزنامه در ایران) که به صورت حرفه‌ای و تخصصی به فعالیت می‌پردازند. با این حال، روزنامه‌ها هنوز جزو شکل‌های محبوب و معتبر رسانه‌ای در عرصه اطلاع‌رسانی به حساب می‌آیند و حفظ این موقعیت اصلی‌ترین چالش تولیدکنندگان آنها است. هر چند از عمر روزنامه‌نگاری اقتصادی در ایران مدت زمان زیادی نمی‌گذرد، اما دانش و اصطلاحات علوم اقتصادی روزبه‌روز در حال پیشرفت است و آشنایی خبرنگاران با این اصطلاحات موضوعی است که باید مورد توجه صاحبان رسانه‌ها در درجه اول و سازمان‌های مرتبط با امور اقتصادی در درجه دوم قرار گیرد. در حالی از رسانه‌ها به عنوان واسطه خبری بین دولت و مردم یاد می‌شود که ارتقای سطح کیفی رسانه‌ها و فعالیت نیروهای متخصص و کارآزموده در آنها به درک صحیح اخبار و انتقال آن به مخاطبان منجر می‌شود. در این میان، روزنامه «دنیای‌اقتصاد» در حالی وارد دهه دوم فعالیت حرفه‌اش می‌شود که به نظرم مسوولیتش در مقابل مخاطبان بیش از گذشته است. همگام شدن با تحولات تکنولوژی و پیشرفت‌های رسانه‌ای، ارتقای بیش از پیش دانش تخصصی اهالی قلم، درک صحیح از نیاز مخاطبان و پاسخگویی به آنها از سوی تولیدکنندگان روزنامه، همچنین همکاری و تعامل دوسویه دولتمردان، فعالان و اندیشمندان اقتصادی از سوی دیگر، قطعا می‌تواند دهه دوم فعالیت‌مان را پربارتر کند.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن