لزوم تشکیل قرارگاه اقتصادی در استان‌ها

رئیس اتاق قزوین تصریح کرد: با توجه به واردات ۹میلیون دلار انواع گل در   سال گذشته توسط اقلیم کردستان، زمینه برای صادرات گل استان و احداث گلخانه توسط فعالان اقتصادی در این منطقه فراهم شده است. درخصوص انجام تفاهم نامه با اتاق بازرگانی ایران و برزیل باید در ابتدا تکلیف نرخ آزاد ارز مشخص شود.

رئیس پارلمان بخش خصوصی استان با انتقاد از وضعیت چندگانه ارزی در کشور تصریح کرد: سازوکارهایی همانند ارز نیمایی، ارز ترجیحی، راه‌اندازی تالار دوم و... تا زمانی که فاصله معناداری با ارز آزاد داشته باشد، به ضرر صادرکنندگان و تولیدکنندگان خواهد بود و در ابتدا باید این وضعیت توسط تصمیم سازان ارشد اقتصادی تعیین تکلیف شود.

استاندار قزوین در این نشست اظهار کرد: هرچند اقلیم کردستان بازار مناسبی برای کالاهای ایرانی است، اما باتوجه به نفوذ ترکیه و دیگر کشورها باید از ظرفیت‌های فراوان جنوب عراق و منطقه بصره، بازار کوت و کربلای معلی هم استفاده کنیم. وی افزود: ما هیچ محدودیتی برای تجارت با کشورهای همسایه نداریم. ۱۲۹۰ نوع محصول، اعم ازکاشی و سرامیک؛ مصالح ساختمانی، انواع شوینده و... در استان قزوین تولید می‌شود و علاوه برظرفیت‌های بی‌نظیر بازارعراق، کشورهایی همانند پاکستان، تاجیکستان و جمهوری‌آذربایجان می‌توانند بازارهای هدف صادراتی ما باشند.

طی سال آینده مقررشده است میزان مبادلات ایران و پاکستان پنج برابر شود و باید سهم استان قزوین در این زمینه لحاظ شود. در این نشست مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران اظهار کرد: امسال جنگ ۱۲روزه، فعال شدن اسنپ بک(مکانیسم ماشه) و محدویت‌های فلج کننده را تجربه کردیم، اما به نظر می‌رسد بعضی مانع تراشی‌های داخلی به ویژه در حوزه سیاست‌های ارزی و رفع تعهدات ارزی، بیشترین مشکلات را برای کشور و بخش خصوصی به وجود آورده است. مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات تاکید کرد: برای حمایت از شرکت‌های صادرات‌محور در استان‌ها هیچ سقف و مرزی وجود ندارد. ما وظیفه داریم با رعایت موازین قانونی خود، حامی صادرکنندگان باشیم.

محمدبیگی، نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم ما از قیمت مرغ، برنج، مسکن و ناگواری معیشت، ناراحت هستند. مشکلات ما ۲۰ الی ۳۰ درصد توسط دشمنان درست شده و حدود ۷۰درصد مشکلات، مقصران داخلی دارد. پیشنهاد می‌کنیم همانند زمان شیوع بیماری کووید - ۱۹(کرونا)که یک قرارگاه ملی با اختیارات فوق‌العاده تشکیل شده بود؛ یک قرارگاه اقتصادی دراستان‌ها به ریاست استاندار و با حضور نمایندگان قوای سه گانه، مدیران ۵ وزارتخانه اقتصادی در استان تشکیل شود تا ساماندهی سریع واکنش‌های متناسب با شرایط اقتصادی کنونی اتخاذ کند.

همچنین صفی خانی، معاون اموراقتصادی استانداری درخصوص تفاهم‌نامه منعقدشده میان اتاق ایران و برزیل و اتاق قزوین گفت: مقرر شد یکی از فعالان اقتصادی دارای شناخت کافی از ظرفیت‌های اقتصادی کشور برزیل با هماهنگی ریاست این اتاق مشترک، علاوه‌بر مبحث نهاده‌های دامی چگونگی مبادلات اقتصادی باتوجه به ارزهای موجود را پیگیری کند.

وی درخصوص واردات برنج پاکستانی در استان قزوین نیز تاکید کرد: تاکنون دو محموله برنج به بازار استان تزریق شده است و خوشبختانه جزو ۳ استان‌  برتر کشور هستیم که دراین زمینه هیچ دغدغه‌ای نداریم. استفاده از ظرفیت‌های کوله بری و دریانوردی در استان‌های مرزی و ثبت‌سفارش به قیمت ارز آزاد از راه‌هایی است که برای واردات برنج امکان‌پذیر است.