سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه عنوان کرد:
استفاده از ظرفیت خواهر خواندگی تبریز و استانبول فرصتی برای توسعه تعاملات دو کلانشهر
دنیای اقتصاد-تبریز: محمدحسن حبیب الله زاده در دیدار با یعقوب هوشیار شهردار تبریز با اعلام اینکه اشتراکات متعدد فرهنگی دینی بین دو کشور فرصت کم نظیری برای توسعه تعاملات در بخش های مختلف است، گفت: هر سال بیش از چهار میلیون نفر از شهروندان ایرانی به ترکیه سفر می کنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با اشاره به مبادلات تجاری ۱۲ میلیارد دلاری بین دو کشور، اظهار کرد: آذربایجان شرقی نقش حائز اهمیتی در مبادلات تجاری بین ایران و ترکیه ایفا می کند.
وی با اشاره به برگزاری همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری تبریز از همکاری شهرداری آنکارا و اتاق بازرگانی تبریز در خصوص برگزاری بهتر این همایش خبر داد و گفت: شرکت های ایرانی متعددی در ترکیه مشغول فعالیت تجاری و تولیدی بوده و مایل به سرمایه گذاری در ایران هستند.
حبیب الله زاده از برگزاری جلسه مشترک چهار استان مرزی کشور با اتاق بازرگانی ترکیه خبر داد و گفت: روزانه بین ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ تریلر حمل بار از مرز بازرگان در حال تردد است و قصد داریم از طریق ایجاد یک معبر خروجی در شهر جلفا، حمل و نقل این تریلرها تسهیل شود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه در پایان گفت: سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکیه در برگزاری همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری در کنار شهرداری بوده و مقدمات حضور سرمایه گذاران در تبریز را فراهم خواهد کرد.
شهردار تبریز نیز در این دیدار اظهار کرد: فعالیت های اقتصادی پویایی در تبریز و ایران در حال رقم خوردن است به طوری که برگزاری همایش بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری تبریز در این شرایط می تواند منشا اتفاقات خوب در شهر باشد.
یعقوب هوشیار با اشاره به مشارکت فعالانه اتاق بازرگانی تبریز، صاحبان صنایع و شرکت های دانش بنیان در همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری، خاطرنشان کرد: ۵۰ طرح از سوی شرکتهای دانش بنیان در این همایش ارائه شده و تسهیلات ویژه ای در خصوص افزایش مشارکت سرمایه گذاران از سوی شورای اسلامی شهر تبریز ارائه خواهد شد.
هوشیار با بیان اینکه یکی از رویکردهای مدیریت شهری کنونی تبریز توجه به امر سرمایه گذاری بوده و در این زمینه اقدام به ایجاد صندوق ذخیره سرمایه گذاری شده است، گفت: اجرای چندین پروژه سرمایه گذاری در تبریز آغاز شده و برای موفقیت هرچه بهتر کلانشهر تبریز در حوزه سرمایه گذاری، نیازمند همراهی تمام مسئولان حوزه سرمایه گذاری هستیم.
وی با اعلام اینکه بخش علمی همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری تبریز در ۱۵ آبان امسال برگزار می شود، تصریح کرد: از دست اندرکاران وزارت امور خارجه جهت هماهنگی برای دیدار با سفرای کشورهای خارجی در ایران قدردانی می کنم.
شهردار تبریز با بیان اینکه آذربایجان شرقی ظرفیت های خوبی در صنابع فولاد، معادن، تولید محصولات پتروشیمی و صنعت فرش دارد، خاطرنشان کرد: ظرفیت های موجود در طرفین می تواند، زمینه توسعه ارتباطات و گسترش تبادلات اقتصادی را رقم بزند.
وی در پایان با ابراز علاقه جهت بهره مندی از ظرفیت شهرهای ترکیه و انتقال تجارب حوزره مدیریت شهری، افزود: پیشنهاد می کنم با هماهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکیه، جلسات مشترکی با حضور پنج شهردار از کلانشهرهای طرفین برای استفاده حداکثری از ظرفیت ها ترتیب داده شود.