شماره روزنامه ۶۰۳۳
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • مسیح سفارزاد /کارشناس و پژوهشگر مالیاتی
    طی سنوات اخیر توجه سیاست‌گذاران به مالیات بیشتر نگاه درآمدی بوده و کارکردهای بازتوزیعی و کنترلی در حکمرانی در اولویت‌های بعدی قرار گرفته است. در این راستا با توجه به فضای اقتصادی موجود و میزان قابل‌ملاحظه فرار مالیاتی در کشور، لزوم اهتمام کافی به موضوع مقابله با فساد و تخلفات مالیاتی اجتناب‌ناپذیر بوده که نهایتا با قانون اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و اعلام ماده 274 قانون مذکور مصادیق فرار مالیاتی تعیین و به‌عنوان جرم تبیین شده است.
  • در بازار مرکزی شهرهای بزرگ خاورمیانه اسلامی، بخش‌های خرده‌فروشی ثابت و سیار، عمده‌فروشـی و بنکـداری، واسطه‌گری، تجارت خارجی، خدمات خصوصی و عمومی، امور اعتباری و مالی، تولید و پیشه‌وری و دست‌ورزی در بـافتی سازمانی و مالی گرد هم جمع شده و به هم وابسته‌اند و بر هـم تاثیر متقابـل دارنـد.
  • شامگاه چهارشنبه 18 اردیبهشت جاری «ایکی قاپیلار»، یکی از سراهای بازار تاریخی و سرپوشیده تبریز آتش گرفت.
  • در اردیبهشت ماه 1332 دکتر مصدق، شاه را وادار کرد که اداره امور املاک پهلوی را به دولت واگذار کند. هنگامی که دکتر مصدق به نخست‌وزیری رسید اسدالله علم بر املاک و دارایی‌های شاه موسوم به املاک و موقوفات پهلوی مدیریت می‌کرد. با روند رو به افزایش اختلاف دکتر مصدق و شاه، اسدالله علم هم به جرگه مخالفان نخست‌وزیر پیوست و در رهبری و هدایت بخش‌هایی از مخالفان مصدق نقش درجه اول را برعهده گرفت و تا واپسین ماه‌های عمر کابینه بر این مهم باقی بود. به‌دنبال گسترش اختلاف میان دربار و دولت طی ماه‌های تیر و مرداد 1332 دکتر مصدق جهت در هم شکستن قدرت مخالفان در مرکز کشور تصمیم گرفت اسدالله علم را از تهران تبعید کند. در آغاز گفته می‌شد علم به اروپا خواهد رفت؛ اما این شایعه و نیز طرح تبعید او به بندرعباس هم منتفی شد و در همان حال…
  • اهمیت تبریز از لحاظ موقعیت اقتصادی است که بین کشور عثمانی و مسکوی (روسیه) و هندوستان واقع شده و همه نوع امتعه به‌خصوص ابریشم گیلان به آنجا حمل می‌شود.
  • اندیشه‌ انحصار تجارت توتون و تنباکو را نخستین بار محمد‌ حسن خان اعتماد‌السلطنه وزیر انطباعات ناصرالدین‌شاه مطرح کرد. وی در جمادی‌‌الاخر ۱۳۰۳ پیشنهادی در ۹ فصل و با عنوان «قانون اداره‌ انحصاریه تنباکو و توتون و متفرعات آن» به ناصرالدین‌شاه ارائه کرد که البته با بی‌توجهی شاه مواجه شد.
  • مترجم: مهدی نیکوئی
    برخی از بزرگ‌ترین برندهای جهان (نشان‌های تجاری)، برندهای باشگاه‌های فوتبال است. کافی است تنها به پولسازی دیوانه‌وار برخی از این باشگاه‌ها نگاهی بیندازید.
  • مترجم:‌هوتسا عسکری‌نسب
    ورزشکاران حرفه‌ای علاوه بر تمرین سخت، نظارت دقیقی بر تغذیه خود دارند و از وجود تیم و افراد حرفه‌ای برای رسیدن به بهترین وضعیت بدن و ذهن کمک می‌گیرند و می‌دانند این روش مناسبی برای عالی‌ترین سطح موفقیت است. کارآفرینان موفق نیز روش مشابهی را در زندگی دنبال می‌کنند. خواندن مقالات و تماشای ویدئوهایی درباره کار و زندگی کارآفرینان موفق، به‌روز‌رسانی کردن و بالا بردن سطح اطلاعات در موفقیتشان نقش بسزایی دارد. همچنین با استفاده از راهکارها و تفکرات متفاوت درباره کارآفرینی و تاثیرات آن، تغییرات مثبتی در دنیا ایجاد می‌کنند. اما نکته مهم و قابل‌توجهی که باید به خاطر داشت برای کارآفرینی لازم نیست حتما مشهور باشید یا تمام ویژگی‌ها و خصوصیات کارآفرینان موفق را داشته باشید. فقط کافی است با به کارگیری چهار روش زیر علاوه برکسب…
  • هادی الویری/ فعال حوزه کسب‌و‌کار
    «باید کمربند‌ها را سفت کرد.» این شاید خلاصه ترین تعبیر درخصوص رویکرد بنگاه‌های اقتصادی نسبت به سال ۹۸ باشد. در همه اقتصادهای دنیا، وقتی شرایط سخت‌تر از پیش می‌شود، شرکت‌ها به دنبال راهکارهایی از درون و بیرون هستند تا بتوانند از توفان احتمالی پیش رو، به سلامت عبور کنند. کاهش هزینه، افزایش فروش از طریق تولید محصولات یا خدمات جدید یا حضور در بازارهای جغرافیایی نو، مدیریت نوسانات نرخ ارز، تغییرات استراتژیک و چابک‌سازی ساختار سازمان، همگی ابزارهای موجود در جعبه ابزار مدیران بنگاه‌های اقتصادی هستند که در شرایط بحران اقتصادی بیشتر از بقیه ابزارها مورد توجه قرار می‌گیرند.
  • مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی/ alavitarjomeh@gmail.com
    امروز دیگر شرکت‌های مشهوری چون جنرال الکتریک که سال‌ها پیش سیستم ارزیابی و بازبینی دوره‌ای عملکردها را ابداع کردند، مدتی است این عملکرد را متوقف کرده و از انجام ارزیابی سالانه یا فصلی عملکرد کارکنان خود دست کشیده‌اند و به جای اجرای این ارزیابی‌ها به ایجاد و نهادینه‌سازی فرهنگ سازمانی مبتنی بر رهنمون‌های خوب و بازخوردهای منطقی رو آورده‌اند. در این رویکرد جدید تلاش می‌شود تا در جریان تصمیم‌گیری‌های مرتبط با افزایش حقوق، اعطای پاداش و ارتقای مقام از حداکثر منطق گرایی و شفافیت بهره گرفته شود. با این همه، اگر شرکت یا سازمان شما همچنان از سیستم ارزیابی دوره‌ای استفاده می‌کند، نباید تصور کنید که این سیستم کاملا از دور خارج شده و هیچ گونه کارآیی ندارد چرا که این سیستم در بسیاری موارد قادر است تا حد بسیار زیادی به…