شماره روزنامه ۶۰۲۳
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • سیدشمیم طاهری/ پژوهشگر اقتصاد
    در آخرین گزارشی که مرکز آمار ایران از شاخص بهای مصرف‌کننده منتشر کرده است، افزایش سطح عمومی قیمت‌ها در نیمه نخست سال‌جاری به‌میزان ۶/ ۱۰‌درصد گزارش شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۴/ ۱۰ واحد درصد کاهش یافته است. البته این موضوع به معنی کاهش سطح قیمت‌ها نیست، بلکه نشان می‌دهد شتاب افزایش قیمت‌ها در مقایسه با سال قبل نصف شده است. علاوه‌بر این موضوع، بنا بر آمار شاخص بهای مصرف‌کننده در شهریور ۱۳۹۸، نرخ تورم ماهانه در این ماه به ۵/ ۰ درصد رسیده که کمترین مقدار آن در ۱۸ ماه اخیر بوده است.
  • سعید عباسیان/ پژوهشگر اقتصادی اندیشکده حکمرانی شریف
    ریاست محترم جمهوری در نشست خبری هفته گذشته به کاهش حدود 17 واحد درصدی تورم نقطه‌به‌نقطه در ماه‌های اخیر اشاره و نسبت به تداوم این مسیر کاهشی ابراز امیدواری کرد. به‌نظر می‌رسد با توجه به شرایط ویژه اواخر سال 96 و سال 97 و اعمال تحریم‌های بی‌سابقه ازسوی ایالات‌متحده آمریکا که با هدف فروپاشی اقتصاد کشور اعمال شده بود، جلوگیری از افزایش تورم به ارقام سه رقمی و ابرتورم‌های غیر‌قابل‌کنترل قابل‌تقدیر است. اما با توجه به منشأ کاهش تورم نگرانی‌هایی درخصوص امکان تداوم این مسیر وجود دارد.
  • عرفان غفرانی/پژوهشگر اقتصادی
    بررسی نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در ماه‌های اخیر نشانگر سیر کاهشی در این متغیر است. در این یادداشت سعی بر آن است که به‌صورت مختصر و به زبان ساده با ساختار مدل‌های سیاست پولی کینزی نوین (نیوکینزی) آشنا شویم و با بهره‌گیری از آن علل احتمالی روند نزولی اخیر تورم را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم. در ضمن مشاهده روند کاهشی در نرخ تورم به معنای کاهش سطح قیمت‌ها یا تورم منفی نیست، بلکه به معنای کاهش سرعت رشد قیمت‌ها نسبت به گذشته است.
  • یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.
  • داشتن یک برند قدرتمند و محبوب می‌تواند به فروش خوب محصولات و خدمات کمک کند. با این حال اما بعضی برندهای خاص، چیزی بیش از اینها را در اختیار دارند؛ آنها آن‌قدر محبوب می‌شوند که کم‌کم به جزئی جدانشدنی و مهم از زندگی میلیون نفر در سراسر دنیا تبدیل خواهند شد. سنجش دقیق ارزش کامل یک برند معتبر فرآیند چندان ساد‌ه‌ای نیست و طبیعتا چیزی فراتر از آشنا بودن لوگو، محصولات و خدمات آن است. درست به همین دلیل هم هست که شرکت‌ها پول، زمان و انرژی زیادی صرف می‌کنند تا جایگاه خودشان را نه تنها به‌عنوان یک شرکت شناخته‌شده، بلکه به‌عنوان شرکتی محبوب و بنابراین سودآور حفظ و تضمین کنند. این مسیری است که اپل در سال‌های اخیر طی کرده و حالا تعجبی ندارد که برای هفتمین سال متوالی توانسته جایگاه ارزشمندترین برند دنیا را به خودش اختصاص…
  • در دنیای اینترنت، انواع و اقسام ویدئوها وجود دارد. حجم ویدئوها در دنیای دیجیتال به حدی است که اگر تا آخر عمرتان هم زمان بگذارید، بازهم موفق نخواهید شد که تمام ویدئوهایی را که فقط در یک روز، روی سرویس یوتیوب آپلود می‌شود ببینید.
  • مشاور وزیر ارتباطات گفت: در پیک ترافیک مکالمات ایران و عراق به رقم ۵ میلیون دقیقه مکالمه در شبانه‌روز در حجم مکالمات وارده و صادره رسیدیم. اسماعیل رادکانی درباره ترافیک دیتای مبادله شده در ایام اربعین گفت: ترافیک دیتای مبادله شده در ایام اربعین امسال به نسبت سال گذشته رشد ۱۵۰ درصدی (5/ 1برابری) داشته است. وی درباره مشترکان رومر(دارندگان سیم‌کارت ایرانی در عراق) نیز افزود: میزان پیامک‌های ارسالی از ایران به زوار ایرانی داخل عراق نیز رشدی ۱۵۰ درصدی (5/ 1 برابری) را نشان می‌دهد. مشاور وزیر ارتباطات در امور تامین و بهبود ارتباطات مناسبت‌های مذهبی، ملی و منطقه‌ای تصریح کرد: تعداد مشترکان رومر دیتا نیز نسبت به اربعین سال گذشته به میزان ۱۴۰ درصدی(4/ 1 برابری) افزایش داشته است.
  • طبق گزارش‌های ماهانه در سامانه سپاس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات، بیشترین شکایات ثبت‌شده طی سه ماه تابستان سال‌جاری مربوط به اینترنت بوده است. اداره کل حفاظت از حقوق مصرف‌کنندگان معاونت امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری)، گزارش ماهانه سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات مشترکان خدمات ارتباطی (سامانه ۱۹۵) را تا پایان شهریورماه سال‌جاری منتشر کرده است.
  • معاون وزیر ارتباطات گفت: روزانه بیش از ۵ صفحه جعلی بانکی (فیشینگ) توسط کلاهبرداران ایجاد می‌شود و کاربران دارای سواد دیجیتالی کم، بیشتر در معرض خطر هستند. امیر ناظمی در اینستاگرام نوشت: فیشینگ، سایت‌ها و صفحه‌های اینترنتی جعلی هستند که سعی می‌کنند از طریق فریب کاربران اطلاعات مربوط به نام کاربری، گذرواژه یا اطلاعات کارت بانکی آنها را به‌دست آورند. از این طریق کاربرانی که دارای سواد دیجیتالی کمتری هستند یا از ابزارهای به روز نشده استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطر هستند و اطلاعات آنها مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد.
  • گوگل اعتراف کرده سیستم «فیس آنلاک» موبایل پیکسل ۴ دارای مشکلی است و حتی در صورت بسته بودن چشم فرد قفل دستگاه را باز می‌کند. درهمین راستا محققان امنیتی هشدار داده‌اند. گوگل تایید کرده سیستم Face Unlock موجود در موبایل‌های جدید Pixel4 دارای یک مشکل است و حتی در صورت بسته بودن چشمان کاربر هویت او را تایید و قفل دستگاه را باز می‌کند. این مشکل در تست‌های اولیه موبایل پیکسل۴ مشخص شد و کارشناسان امنیتی هشدار داده‌اند چنین اختلالی دسترسی غیرمجاز به دستگاه را تسهیل می‌کند. به گفته محققان افراد سودجو ممکن است هنگامی که کاربر خواب است، موبایل را جلوی صورت او نگه دارند و قفل دستگاه را باز کنند. این درحالی است که گوگل اعلام کرده در موبایل مذکور استانداردهای امنیتی رعایت شده است.