شماره روزنامه ۶۰۴۰
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • ماجرای سردیس‌ها شبیه به یک سریال کمدی شده است. هر از گاه یکی از آنها رونمایی می‌شود و عدم شباهت با سوژه و حتی عدم تناسب اجزای صورت و... واکنش‌های منفی فراوانی را به وجود می‌آورد. چندی پیش سردیسی به نام مرحوم جمشید مشایخی رونمایی شد که اگر خود مرحوم هم آن را می‌دید، هرگز نمی‌توانست حدس بزند که نام خودش در کنار سردیس حک می‌شود. ماجرای سردیس‌ها در چند سال اخیر به شیوه عجیب و غریبی بیخ پیدا کرده و بسیار اتفاق می‌افتد که سردیس‌هایی به صرف داشتن یک فرم انسانی، به چهره‌هایی معروف نسبت داده می‌شوند. مشهورترین سردیس‌های بی‌شباهت عبارتند از سردیس‌های مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، عباس کیارستمی، پروین اعتصامی، شهریار، شهید چمران، شهید حججی، دکتر علی شریعتی و...
  • مستند سینمایی «شریعتی بدون روتوش» به کارگردانی محمد سمیع‌پور و تهیه‌کنندگی مهدی مطهر ساخته شده و به زودی آماده نمایش می‌شود.
  • نسخه ترمیم‌شده فیلم سینمایی «نار و نی» ساخته سعید ابراهیمی‌فر امروز یکشنبه در کانون فیلم خانه سینما به نمایش درمی‌آید و پس از نمایش فیلم، نشستی نیز با حضور سعید ابراهیمی‌فر، حسین ‌ایری و احمد طالبی‌نژاد برگزار خواهد شد.
  • آلوین سارجنت، فیلم‌نامه‌نویس برنده اسکار و خالق فیلم‌نامه آثاری چون «اسپایدرمن»، «جولیا» و «مردم معمولی» در ۹۲ سالگی درگذشت.
  • پنج کودک و نوجوان ایرانی موفق به کسب جایزه و دیپلم افتخار مسابقه نقاشی محیط‌زیست «کائو» کشور ژاپن در سال ۲۰۱۸ شدند.
  • رمان «جاذبه میان ما» نوشته بریتنی سی چری با ترجمه منا اختیاری به کتابفروشی‌ها آمد. قهرمان این اثر مردی سرخورده است که با زنی مغرور و از خودراضی زندگی می‌کند تا اینکه دست ‌سرنوشت ماجراهایی جدید پیش‌روی آنها قرار می‌دهد و عشق نیز در این میان معادلات زندگی او را برهم می‌زند و زندگی سرد و بدون روح او را به فضای دیگری سوق می‌دهد.
  • نمایش سیاه‌بازی «مجلس خواستگاری مبارک» به نویسندگی و کارگردانی کامران پورناجی در تماشاخانه استاد مشایخی روی صحنه است. داستان این نمایش درباره پسر عاشقی است که برای به دست آوردن دختر مورد علاقه‌اش راه عجیبی را انتخاب می‌کند...
  • امروزه مالیات فارغ از کارکردهای باز توزیعی و کنترلی، به‌عنوان یکی مهم‌ترین منابع درآمدی دولت‌ها شناخته می‌شود. در همین زمینه بانک جهانی سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی در ایران در سال 2010 را 3/ 7 درصد ارزیابی کرده است.
  • حمیدرضا سعادت‌آبادی/ کارشناس و پژوهشگر مالیاتی
    آیا ایران بهشت مالیاتی پزشکان است؟آیا پزشکان در ایران مالیات واقعی متناسب با درآمد خود پرداخت می‌کنند؟ آیا اعداد و ارقامی که این روزها در ارتباط با میزان فرار مالیاتی پزشکان منتشر می‌شود صحیح است؟ نقش سازمان امور مالیاتی و دیگر اشخاص و سازمان‌ها در این میان چیست؟
  • حسین شمالی /کارشناس و پژوهشگر مالیاتی
    مالیات یکی از ابزارهای مهم کسب درآمد برای دولت‌ها است. براساس آمار بانک جهانی، سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی در ایران در سال 2010 برابر 3/ 7 درصد گزارش شده است؛ درحالی که میانگین جهانی این شاخص برابر 5/ 13 درصد بوده است. در برخی از کشورهای توسعه یافته از جمله دانمارک، سوئد، نروژ و انگلیس، سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی به بیش از 25 درصد می‌رسد. (آمار مربوط به سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی برای ایران در وب‌سایت بانک جهانی، برای قبل از سال 2010 موجود است) (شکل روبه‌رو). سهم مالیات از منابع درآمدی دولت در بودجه سال 1397، برابر 131 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که 20 هزار میلیارد تومان از آن باید از طریق اخذ «مالیات مشاغل» تحقق یابد. بنابراین شفافیت میزان درآمد مشاغل مختلف به‌ویژه مشاغل پردرآمد…