شماره روزنامه ۶۰۳۳
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • صاحب‌نظران اقتصادی چشم‌انداز سیاست‌های تجاری در سال 1400 را بررسی کردند. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد سیاست‌های تجاری کشور همواره یک سیاست پایین‌دستی هستند و بر مبنای توسعه تجارت با دنیا نیست. از سوی دیگر، اگر همچنان سیاست‌های غلط تکرار شود، شاید احیای برجام، کمک چندانی به رشد تجارت خارجی نکند. تردیدهای زیادی بر تجارت ایران سایه افکنده است.
  • دو کمیسیون «بازارپول و سرمایه» و «انرژی و محیط‌زیست» اتاق تهران در یک نشست مشترک و آنلاین به طرح دیدگاه‌ها و نظرات خود در مورد سند همکاری 25 ساله ایران و چین که به تازگی و با حضور مقامات چینی در ایران به امضا رسیده، پرداختند. اتاق تهران طی ماه‌های گذشته کمیته‌ای متشکل از خبرگان را تشکیل داده تا محتوای این سند را که از منابع غیررسمی در اختیار گرفته مورد واکاوی قرار دهد. تعدادی از اعضای این کمیته، حالا در جلسه مشترک دو کمیسیون «بازار پول و سرمایه» و «انرژی و محیط‌زیست» حضور پیدا کرده‌اند تا یافته‌های خود را با سایر اعضای کمیسیون در میان بگذارند.
  • معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به آخرین وضعیت اعزام رایزنان بازرگانی به کشورهای هدف صادراتی گفت: در حال حاضر امور مربوط به اعزام رایزنان بازرگانی چین، ارمنستان، عمان، جمهوری آذربایجان و روسیه انجام شده و به زودی افراد منتخب به کشورهای مربوطه اعزام می‌شوند.
  • آمارهای صمت از قیمت برخی از کالاهای اساسی و مهم در اسفند 99 نشان می‌دهد برنج پاکستانی باسماتی درجه یک بیش از 113درصد نسبت به اسفند سال 98 افزایش قیمت داشته است و از 11هزار و 518تومان در اسفند 98 به 24هزار و 608تومان در اسفند 99 رسیده است. بعد از آن برنج تایلندی با 111درصد رشد قیمت در اسفند 99 نسبت به اسفند سال 98 در رتبه بعدی قرار دارد. گوشت مرغ تازه از دیگر کالاهایی است که در اسفند 99 با رشد 87درصدی قیمت نسبت به اسفند 98 روبه‌رو شده است. مطابق آمارهای صمت قیمت این کالا در اسفند 98، 12هزار و 735تومان اعلام شده که در اسفند سال گذشته به 23هزار و 810تومان طبق آمارهای رسمی رسیده است. در میان کالاهای مورد بررسی شکر بسته 900گرمی و شکر سفید نیز به ترتیب با 7/ 74 و 1/ 72درصد رشد قیمت در اسفند 99 نسبت به اسفند 98…
  • آمارهای رسمی وزارت بهداشت حاوی چند نکته مهم است؛ نخست اینکه تا روز گذشته در مجموع به میزان 498 هزار و 487 دز واکسن تزریق شده است. دوم اینکه؛ با وجود آنکه تعداد مبتلایان روزانه از 25582 نفر در 25 فروردین ماه به 21 هزار و 312 نفر کاهش یافته است؛ اما این میزان از ابتلای روزانه همچنان بالا است. نکته سوم اینکه؛ فوتی‌های روزانه در سطح کنترل نشده‌ای است به نحوی که در روز شنبه 28 فروردین ماه به 319 نفر رسیده است.
  • رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی از تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شرکت‌های استانی سهام عدالت خبر داد. پیمان میراب در گفت‌وگو با «ایلنا» درباره احتمال تمدید مهلت ثبت‌نام برای انتخابات هیات‌مدیره شرکت‌های سهام عدالت در استان‌ها اظهار کرد: مهلت ثبت‌نام در انتخابات تعیین هیات‌مدیره شرکت‌های سهام عدالت برای اشخاص حقوقی تا پایان روز دهم اردیبهشت ‌ماه تمدید شد.
  • دولت مصوبه مربوط به فهرست اشخاص فاقد الزام برای ثبت نام در سامانه مودیان در سال ۱۴۰۰ را ابلاغ کرد. به گزارش «ایلنا» و به نقل از «پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر هیات دولت» هیات وزیران در جلسه مورخ ۲۲ فروردین ۱۴۰۰، به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و در اجرای تبصره مندرج در ماده (۲) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، فهرست گروه مودیانی را که در سال ۱۴۰۰ ملزم به ثبت‌نام در سامانه مودیان و صدور صورت‌حساب الکترونیکی نیستند تعیین کرد. بر این اساس، اشخاص حقیقی موضوع ماده (۸۱) قانون مالیات‌های مستقیم (شامل فعالان حوزه کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبور عسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغانداری، احیای مراتع و جنگل‌ها، باغات اشجار از هر قبیل و نخیلات)، اشخاص حقیقی موضوع ماده (۱۴۲) قانون مالیات‌های…
  • مدیرعامل سازمان اموال تملیکی گفت: کمک به تحقق شعار سال یکی از وظایف مهم این سازمان است و این نهاد به‌عنوان امین اموال دولت و حافظ حقوق ملت، سالانه حجم بالایی از کالاهای متروکه را با حکم اعاده به صاحبانشان بازمی‌گرداند تا در چرخه تولید و اشتغال قرار گیرد. به گزارش «ایرنا»، محمد علی افتخاری در بازدید از اموال تملیکی استان تهران افزود: طبق قانون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از سال ۹۳ وظایف مهمی از جمله تحویل کالاهای قاچاق محول شده و بلافاصله پس از کشف آن به سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی واگذار می‌شود، اما زیرساخت‌های آن از جمله انبارهای مجهز، نیروی انسانی متخصص و بودجه آن به اموال تملیکی داده نشده است.
  • امور نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه در اطلاعیه‌ای، به تمام دستگاه‌های اجرایی، مهندسان مشاور و پیمانکاران اعلام کرد که موارد ارجاعی به شورای عالی فنی نیاز به پیگیری ندارد و آنچه لازم باشد از طریق مکاتبات رسمی انجام خواهد گرفت.
  • سخنگوی فراکسیون شوراها و مدیریت شهری و روستایی از دیپلماسی سیاسی و دیپلماسی زیست‌محیطی اعم از حقابه هیرمند تا گرد و غبار و ریزگردهای ترکمنستان و عراق انتقاد کرد. به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ مجتبی یوسفی در مورد کنترل گرد و غبار در بیشتر استان‌ها گفت: خشکسالی شدید امسال و کاهش بارندگی، خطر 300 میلیون هکتار منطقه غبارخیز کشورهای همسایه را برای کشور ما تشدید می‌کند.