شماره روزنامه ۶۰۱۵
|

آرشیو اخبار : %D9%BE%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C %D8%A7%DB%8C%D9%86 %D8%B4%D9%85%D8%A7%D8%B1%D9%87

  • «دهکده بچه‌ها» کاری از گروه کودک و نوجوان شبکه دو در ماه مبارک رمضان هر روز از شبکه دو سیما روانه آنتن می‌شود. «دهکده بچه‌ها» یک برنامه نمایشی است که شخصیت‌هایی عروسکی در کنار چند شخصیت واقعی داستانی مربوط به یک دهکده خیالی را شکل می‌دهند. استفاده از جلوه‌های ویژه تصویری و وله‌های مختلف گرافیکی و تصویری نیز در بخش‌های مختلف اجرای نمایش، استفاده از ترانه‌های شاد، روش‌های مختلف برای سپری کردن اوقات فراغت در خانه و... از جمله ویژگی‌های این برنامه تلویزیونی است. این برنامه هر روز در جدول صبحگاهی خردسال و کودک از شبکه دو روانه آنتن خواهد شد.
  • بخش مهمی از خاطرات ابوالحسن ابتهاج در سال 1325 به روابط کاری و رخدادهای تاریخی بین خودش و احمد قوام نخست وزیر وقت برمی‌گردد. ابتهاج قوام را شخصیتی منطقی و منصف تعریف می‌کند که چون نسبت به خودش اطمینان داشت اگر نظری مخالف نظر خودش می‌شنید به شرطی که از روی منطق و اعتقاد ابراز می‌شد آن را قبول می‌کرد و به دل نمی‌گرفت. در این بخش از مرور خاطرات ابوالحسن ابتهاج در سمت ریاست بانک ملی به برهه تاریخی انتخابات حزب دموکرات به بعد پرداخته می‌شود.
  • جواد شیخ‌الاسلامی فرزند شیخ فضل‌الله شیخ‌الاسلام زنجانی در سال ۱۳۰۰ خورشیدی در شهر زنجان به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در زنجان و تحصیلات متوسطه را در کالج آمریکایی تهران (بعدا دبیرستان البرز) طی کرد. پس از اتمام تحصیلات دبیرستانی وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد و سپس برای تکمیل تحصیلات، به انگلستان رفت و موفق به اخذ درجه فوق لیسانس از دانشگاه آکسفورد شد.
  • ۳۰ فروردین به مناسبت گرامی‌داشت طبیب و دانشمند ایرانی، سید اسماعیل جرجانی، بنیان‌گذار علم آزمایشگاه به‌عنوان روز علوم آزمایشگاهی تعیین شده است. سید اسماعیل جرجانی پزشک معروف ایرانی قرن پنجم و ششم هجری قمری پس از ابن‌سینا نخستین دانشمندی بود که در آثار خود همه مباحث علم طب را با تحقیقات مورد مطالعه قرار داد و کلیه مباحث پزشکی را در کتب خود جمع آوری و تدوین کرد. حکیم جرجانی، پایه گذار مکتب ایرانی در طب اسلامی بود. وی جزو اولین اطبای ایرانی بود که کتاب ارزشمند خود ذخیره خوارزمشاهی را به زبان فارسی تالیف کرد. این کتاب دایره المعارف پزشکی بزرگ به زبان فارسی به شمار می‌رود، بر این اساس حاصل شد که اسماعیل جرجانی موثرترین فرد در ترقی دوران تجدد طب ایرانی است. مهم‌ترین‌ نقش‌ جرجانی‌ در تکوین‌ دانش‌ پزشکی‌ درایران‌،…
  • در نیمه اول دهه 50، با جهش درآمد نفت، شاه دستور داد اعتبارات برنامه پنجم را دو برابر کنند. سازمان برنامه و بودجه که دو دهه پیش‌تر (سال۱۳۲۷) تاسیس شده بود، برای اجرای پروژه‌های توسعه‌، بر درآمد نفت تکیه داشت و برنامه چهارم را هم با بودجه‌ای محدود، اما با مدیریت درست به‌خوبی پیش برده بود. اما در نیمه برنامه پنجم ناگهان اعتبارات برنامه توسعه، همچنین بودجه تمام دستگاه‌های دولتی جهشی افزایش یافت، به‌ویژه بودجه ارتش، که شاه به بالا بردن قدرت آن توجه خاصی داشت. هویدا، نخست‌وزیر وقت، عکس معروفی دارد که در آن، در سال۱۳۵۳، کیف خود را که بودجه تازه دولت در آن است، برای خبرنگاران بالا گرفته و به مجلس می‌رود تا بودجه جدید را با تیتر «باز هم بیشتر» به تصویب برساند و این پیشامد در جریان برنامه‌های توسعه در ایران چرخشگاه…
  • ایرانیان از گذشته با «قرنطینه» برای مدیریت بیماری‌های واگیردار آشنا بودند. اما شیوع بیماری‌های طاعون و وبا که از سال‌های اولیه سلسله قاجار متناوبا در ایران انتشار می‌یافت و کشتار زیادی به راه می‌انداخت، ضرورت برقراری آن را دوچندان کرد. درست است که از اوایل دوره قاجار تلاش‌هایی برای ایجاد «قرنطینه» صورت می‌گرفت. اما شواهد تاریخی و قرائن پزشکی نشان می‌دهند که اغلب، قرنطینه‌های نیم‌بندی بودند و طرفه‌تر آنکه بیشتر به خاطر فشارهای سفرای مقیم دول اروپایی بود.
  • مردم دنیا روز‌های سختی را پشت سر می‌گذارند. مهم‌ترین چیزی که این روز‌ها فکر همه را به خود مشغول کرده، این است که چه زمانی سایه منحوس این ویروس از جهان برچیده خواهد شد. شاید بتوان گفت همان‌طور که این ویروس برای پزشکان ناشناخته است، مواجهه با اثرات این ویروس بر اقتصاددانان و سیاست‌مداران نیز ناشناخته است.
  • مهدی حیدری عضو هیات علمی دانشگاه خاتم
    ویروس کرونا اتفاقاتی را رقم زد که پیش از آن حتی دیدن آنها در فیلم هم اغراق‌آمیز تصور می‌شد. خیلی زود همگان متوجه شدند که اثرات ویروس کرونا در بخش اقتصاد جوامع کمتر از اثرات آن در حوزه سلامت نیست و لذا دولت‌های مختلف اقدامات متعدد و مهمی برای نجات اقتصاد انجام دادند به طوری که این حجم از حمایت‌های دولتی در این بازه کوتاه بی‌سابقه بوده است. در کشور ما نیز تصمیمات مختلفی برای حمایت از افراد و کسب‌و‌کارهای آسیب‌دیده از بیماری کووید-19 اتخاذ شده و برخی از آنها اجرایی شده است.
  • سید محمد هادی سبحانیان عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی
    شیوع ویروس کرونا در جهان، عکس‌العمل‌های سیاستی متنوع و متعددی در کشورهای مختلف به همراه داشته است. در یک دسته‌بندی کلی، این پاسخ‌های سیاستی را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد. گروه اول، مجموعه‌ای از اقدامات در حوزه‌های بهداشت و درمان، حمل‌و‌نقل، محدودیت فعالیت کسب‌وکارها و... است که ناظر به پیشگیری یا کنترل شیوع بیماری است. گروه دوم، مجموعه‌ای از سیاست‌های اقتصادی به منظور کاهش اثرات مخرب اقتصادی شیوع بیماری در کشورها است، که ذیل سه دسته سیاست‌های مالی (بودجه‌ای)، سیاست‌های پولی و سیاست‌های ارزی قابل‌دسته‌بندی هستند. در ایران نیز سیاست‌هایی ذیل هر یک از دسته‌های فوق‌الذکر اتخاذ شده که حتما نیازمند نقد و بررسی است، اما این مرقومه به‌دنبال بیان تیتروار برخی محورهای مهمی است که لازم است در ادامه مسیر مبارزه با ویروس…
  • دکتر لطفعلی بخشی اقتصاد‌دان
    کرونا بدون اغراق بلیه بزرگ زمان ماست. هنوز ابعاد تلفات انسانی، اقتصادی و اجتماعی آن بر ما روشن نیست، اما این بلیه بزرگ، در همین مدت کوتاه تغییراتی عمیق در سبک زندگی، اقتصاد و نگرش ما ایجاد کرده است.