مانع صادرات به روسیه

وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی سهم ۵.۵ درصدی از صادرات محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده، افزود: این دستاورد حاصل تلاش‌‌‌های بی‌‌‌وقفه کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی است که با کیفیت محصولات خود توانسته‌‌‌اند سهم قابل‌توجهی در بازارهای جهانی، به‌ویژه کشور روسیه، داشته باشند.

شفیعی در ادامه به صادرات محصولات کشاورزی به کشور روسیه اشاره کرد و گفت: آذربایجان شرقی در سال‌جاری سهم ۴درصدی از کل صادرات محصولات کشاورزی کشور به روسیه را داشته است که معادل ۲۲ میلیون دلار است. عمده محصولات صادراتی استان به روسیه شامل ماهی قزل‌‌‌آلا، پسته، کشمش، خرما، میوه‌‌‌های خشک‌‌‌شده، انواع میوه و سبزیجات تازه، محصولات گلخانه‌‌‌ای و فرآورده‌‌‌های غلات است. وی همچنین تصریح کرد: ۱۹‌درصد از صادرات خشکبار کشور از استان آذربایجان شرقی است و این استان از نظر صادرات محصولات کشاورزی، جایگاه مهمی در تجارت خارجی ایران دارد. سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه به برخی مشکلات موجود در مسیر توسعه صادرات کشاورزی به‌ویژه صادرات محصولات کشاورزی به کشور روسیه اشاره و اظهار کرد: یکی از مشکلات مهم عدم تخصیص کد IR به محصولات دامی و لبنی از سوی روسیه است که باعث ایجاد موانعی در صادرات این محصولات به روسیه شده است.

شفیعی ضمن تاکید بر اهمیت دیپلماسی اقتصادی برای تسهیل روابط تجاری با کشورهای هدف، پیشنهادهایی‌ برای بهبود وضعیت صادرات کشاورزی ارائه داد و افزود: گسترش روابط دیپلماسی اقتصادی، به‌کارگیری تجارت ترجیحی و همکاری‌‌‌های دوجانبه در زمینه استانداردسازی محصولات، از اقدامات ضروری برای تسهیل صادرات به روسیه و سایر کشورهاست. وی همچنین به اهمیت آب مجازی در برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌های صادراتی و اجرای کشاورزی قراردادی با مدیریت بهینه مصرف آب اشاره کرد و گفت: آذربایجان شرقی باید به سمت تولید محصولات پرتقاضا در بازارهای هدف، به‌‌‌ویژه محصولات گلخانه‌‌‌ای، حرکت کند. این امر مستلزم همکاری و انعقاد تفاهم‌‌‌نامه‌‌‌های جدید با کشور روسیه برای تکمیل واحدهای گلخانه‌‌‌ای نیمه‌‌‌تمام در استان است.

شفیعی در پایان تاکید کرد: با همکاری نزدیک تمامی ارگان‌‌‌ها و استفاده از ظرفیت‌‌‌های موجود، می‌توانیم به اهداف صادراتی خود دست یافته و جایگاه استان آذربایجان شرقی را در بازارهای جهانی به‌ویژه در حوزه محصولات کشاورزی تقویت کنیم.