حفظ اشتغال موجود از اولویتهای وزارت تعاون
حاتم شاکرمی در نشست با مدیران منتخب بنگاههای اقتصادی مشکلدار خراسان جنوبی افزود: عمده بحثها درخصوص ایجاد واحدهای جدید است درحالیکه حفظ اشتغال موجود که سرمایههای کلانی در گذشته برای تولید صرف شده به فراموشی سپرده شود.
وی بیان کرد: با همکاری سایر دستگاههای مربوطه اجازه نخواهیم داد تولید یا اشتغال واحدهای تولیدی فعال یا نیمه فعال از بین برود.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: یکی از مشکلات موجود این است که اصولا تعریف واحدی از مشکلات واحدهای تولیدی در سطح استانی یا ملی نداریم.
وی ادامه داد: این مشکل در صحبتهای مسوولان بانک و تولیدکننده حاضر در جلسه نیز مشهود است درحالیکه باید تعریف واحدی از مشکلات داشته باشیم. شاکرمی تصریح کرد: برخی از مشکلات واحدهای تولیدی استان در قالب اختیارات استانی قابل حلوفصل و برخی باید در سطح ملی پیگیری، بررسی و رفع مشکل شود. وی گفت: یکی از مشکلاتی که مانع شده بتوانیم مشکلات واحدها را سریعتر به نتیجه رسانده و رفع کنیم، عدم تعریف استاندارد واحد از مشکلات واحدها در سطح استانی و ملی است.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: ابتدا باید تعریف واحدی از مشکلات داشته باشیم و آن را با قوانین و مقررات تطبیق دهیم و با استفاده از اختیارات استانی و ملی اجازه ندهیم واحدهای تولیدی مشکلدار متوقف شوند.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و مشکلاتی که در بخشهای مختلف اقتصادی در پی داشت گفت: برای حمایت از مشاغل آسیبدیده از کرونا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی چند اقدام اساسی را در دستور کار قرار داد. شاکرمی افزود: در این زمینه ۱۴ رسته مشاغل شناسایی شدند که مورد حمایتهای بیمهای و تسهیلات قرار گرفتند. وی ادامه داد: در بخش بیمهای حدود ۷۳۰ هزار نفر را مورد حمایت قرار دادیم و همچنان محدودیتی برای تداوم این حمایت نداریم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: همچنین تسهیلات با نرخ ۱۲ درصدی در اختیار رستههای آسیبدیده از کرونا قرار گرفت که در خراسانجنوبی ۶۰ درصد اصناف از این تسهیلات استقبال کردند.
وی با بیان اینکه حمایتهای معیشتی و رفاهی نیز در این مدت توسط وزارت تعاون انجام شده است بیان کرد: تمامی حمایتهای انجام شده با توجه به توان دولت تنها برای جبران بخش محدودی از مشکلات ایجاد شده بود و بدون شک جبران خسارتها نبوده است.
شاکرمی عنوان کرد: در این نشست تعدادی از واحدهای تولیدی به ارائه مشکلات واحد پرداختند که درخواست داریم مستندات مربوطه را ظرف یک هفته به ما ارائه دهند تا بتوانیم موضوعات مربوط به سطح ملی را پیگیری و رفع کنیم.
وی گفت: مواردی که ارائه خواهد شد باید حتما مصوبات استانی را دریافت کرده باشد و سعی میکنیم وضعیت واحدهای مشکلدار را پیگیری و به یاری خدا به نتیجه برسانیم.
در این نشست مدیران شرکت ستاره کیان، صنایع کاشی و سرامیک آیداسرام، شرکت چاپ و نشر گلرو، مرغ مادر جنوب خراسان، اتاق اصناف خراسانجنوبی، شمش چدن خاوران خوسف و شرکت دان و علوفه شرق و تامین طیور به بیان مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی خود پرداختند که برای پیگیری آنها قول مساعد داده شد. معاون امور اقتصادی، معاون روابط کار و معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به همراه ۲۲ مدیرکل و روسای سازمانهای وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از روز شنبه (چهارم دی) وارد خراسانجنوبی شدند و تا امروز در قالب سه گروه در شهرستانهای استان حضور مییابند.
نشست جمعبندی سفر مسوولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به خراسانجنوبی عصر امروز در بیرجند برگزار میشود.