سفر محرمانه یک مقام ارشد آمریکا به روسیه/ ماجرا چه بود؟

دو منبع مطلع از مذاکرات به پایگاه خبری آکسیوس گفته‌اند که سفر پنهانی هفته پیش «جان راتکلیف»، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، به مسکو، نخستین ورود مستقیم شخص رئیس سیا به تلاش‌های دیپلماتیک برای یافتن راه‌ حلی در جنگ اوکراین بوده است.

بر اساس این گزارش، یکی از اهداف کلیدی این سفر، سنجش این موضوع بوده که آیا رؤسای نهادهای اطلاعاتی روسیه می‌توانند «ولادیمیر پوتین» را به بازگشت به مذاکرات با میانجیگری واشنگتن ترغیب کنند یا خیر.

آکسیوس به نقل از منابعش افزوده است که مقام‌های آمریکایی روز جمعه «ولودیمیر زلنسکی» را در جریان محتوای گفت‌وگوهای راتکلیف در مسکو و پیشنهاد نشست سه‌جانبه قرار داده‌اند. به گفته این منابع، دولت ترامپ پیشتر نیز ایده چنین نشستی را مطرح کرده بود. زلنسکی از آن استقبال کرده اما پوتین تاکنون با آن موافقت نکرده است.

بر اساس گزارش‌ها رئیس سیا روز سه‌شنبه هفته قبل در سفری که حتی دستیاران ارشد کاخ سفید را نیز در بی‌اطلاعی نسبت به آن نگه داشته بود، با «سرگئی ناریشکین»، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) و «الکساندر بورتنیکوف»، رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) دیدار و گفت‌وگو کرد.

به نوشته آکسیوس، راتکلیف پس از پایان مذاکراتش در مسکو به این جمع‌بندی رسیده که بورتنیکوف می‌تواند یک طرف سازنده در روند دیپلماتیک باشد و در احیای مذاکرات نقش مؤثری ایفا کند. همچنین مقام‌های آمریکایی به زلنسکی اطلاع داده‌اند که در این سفر، امکان ازسرگیری مذاکرات صلح نیز مورد بحث قرار گرفته است.

مذاکرات میان روسیه و اوکراین با میانجیگری دولت ترامپ از اواسط فوریه متوقف شده و تلاش‌های جداگانه نمایندگان آمریکایی در ماه‌های اخیر نیز پیشرفت قابل توجهی به همراه نداشته است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.