درخواست رئیس جمهور مصر درباره تفاهم ایران و آمریکا/  بدون صلح عادلانه، نه صلحی پایدار وجود خواهد داشت و نه عادی‌سازی روابط مردمی

السیسی در سخنانی که روز شنبه در مراسم افتتاح مقر فرماندهی راهبردی در پایتخت اداری جدید، در حدود ۴۰ کیلومتری شرق قاهره ایراد کرد، گفت که بحران‌های اخیر در خاورمیانه خسارات جبران‌ناپذیری به مصر وارد کرده است که از جمله آن‌ها می‌توان به از دست دادن حدود ۱۰ میلیارد دلار از درآمدهای کانال سوئز اشاره کرد.

رئیس‌جمهوری مصر تاکید کرد که راه‌حل ریشه‌ای برای درگیری در خاورمیانه در دستیابی به یک توافق صلح جامع و عادلانه برای مسئله فلسطین نهفته است؛ توافقی که بر پایه تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی بنا شود.

وی تصریح کرد که بدون صلح عادلانه، نه صلحی پایدار وجود خواهد داشت و نه عادی‌سازی روابط مردمی.

السیسی در پایان سخنان خود اطمینان داد که مصر در محیطی پرتلاطم، همواره پناهگاهی امن و باثبات بوده و خواهد ماند.” وی تاکید کرد که “قاهره تلاش‌های خستگی‌ناپذیری برای پایان دادن به جنگ‌ها و درگیری‌ها و برقراری صلح به کار گرفته است.

پیشتر در اواخر خرداد السیسی در نشستی تحت عنوان «خروج از بحران و تضمین ثبات در خاورمیانه» گفت که اسرائیل خط زرد در نوار غزه را تا ۷۰ درصد گسترش داده و تنها ۳۰ درصد این منطقه برای فلسطینان باقی مانده است.

وی تأکید کرد که هیچ جایگزینی برای دستیابی به یک راه‌حل عادلانه و دائمی مسئله فلسطین بر اساس راه‌حل دو دولتی که تضمین‌کننده تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی است، وجود ندارد.

وی بر ضرورت تسریع در اجرای طرح صلح «دونالد ترامپ» در نوار غزه تأکید کرد و گفت: با سرگرم شدن به بحران ایران، دامنه خط زرد در نوار غزه گسترش یافته و تقریبا ۷۰ درصد نوار غزه را دربرمی‌گیرد و عملا تنها ۳۰ درصد این منطقه برای فلسطینیان باقی مانده و ضروری است که این رویکرد فورا متوقف شود و اجازه الحاق کرانه باختری نیز داده نشود.

السیسی همچنین ضمن استقبال از توافق آمریکا و ایران برای توقف جنگ، بر آمادگی مصر برای همکاری با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی جهت دستیابی به راه‌حل‌های پایدار برای مسائل اختلافی تأکید کرد.

وی گفت: مصر مشتاق آن است که حصول این توافق، مرحله جدیدی را رقم بزند که شاهد حل‌وفصل درگیری‌ها در منطقه و کاهش تنش منطقه‌ای باشد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.