توافق تا پیش از 20ژانویه

به گزارش خبرگزاری «سما» وی گفت: «برآوردها حاکی از آن است که بیش از ۳هزار اسیر فلسطینی در مرحله اول توافق پس از اضافه شدن ۹اسیر اسرائیلی دیگر به لیست مذکور آزاد خواهند شد.» فارس خاطرنشان کرد: «تمام گروه‌های مذکور به جز اسرای محکوم به حبس ابد که به احتمال زیاد به سه کشور قطر، مصر و ترکیه تبعید خواهند شد، به خانه‌های خود در قدس، غزه و کرانه باختری بازخواهند گشت.»

روزنامه «یدیعوت آحارونوت» به نقل از یک مقام ارشد صهیونیست نوشت: «توافقی که در حال حاضر روی میز است شامل بحث درباره آزادی ۳۳ اسیر اسرائیلی توسط حماس است.» این مقام صهیونیست تاکید کرد: «تا زمانی که وضعیت اسرای اسرائیلی اعم از زنده یا مرده تایید نشود، نمی‌توان تعداد اسرای فلسطینی را که در ازای آن آزاد می‌شوند، به‌طور دقیق مشخص کرد.» این اظهارات پس از آن بیان شد که طی هفته‌های اخیر میانجی‌ها به‌ویژه مصر و قطر با هماهنگی دولت آمریکا تلاش‌های خود را از طریق دیدارها و تماس‌ها با حماس و مقامات صهیونیست برای بحث درباره آتش‌بس غزه تشدید کردند. به گزارش «ایسنا» شبکه۱۲ رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع صهیونیست حاضر در مذاکرات گزارش داد: «همه طرف‌ها تمایل به دستیابی به توافق قبل از ۲۰ژانویه (یکم بهمن) دارند.» این منبع گفت که به همین منظور نماینده «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، در سفری از پیش اعلام‌نشده وارد سرزمین‌های اشغالی شد. فرستاده ترامپ حامل پیامی مبنی بر ضرورت دستیابی به توافق تا پیش از بیستم ماه جاری میلادی، روزی که تحلیف ترامپ برگزار می‌شود، بوده است.

«عروبه جمال» در گزارش ۱۲ژانویه در الجزیره نوشت، این مذاکرات در حالی جریان دارد که «آژانس دفاع مدنی» غزه می‌گوید که اسرائیل در پنج‌روز گذشته حداقل ۷۰کودک فلسطینی را (در اثر حمله به مدرسه‌ای که به آوارگان فلسطینی در جبالیا به آن پناه برده بودند) به شهادت رساند. «لیز آلکاک»، «رئیس حفاظت در امداد پزشکی برای فلسطینیان» می‌گوید: «در مقطعی در آینده، غزه باید بازسازی را آغاز کند و انتظار می‌رود جمعیت جوان آن نقشی کلیدی در آن ایفا کنند. اما مدت‌ها قبل از جنگ فعلی، بیش از نیمی از کودکان غزه نشانه‌های PTSD را نشان می‌دادند. کودکان غزه در یک موقعیت مخاطره‌آمیز قرار دارند و اکنون با ترس و ضربه‌هایی که در نتیجه بمباران مداوم، جابه‌جایی‌های اجباری مکرر و تلفات جانی تجربه شده است، این بیماری تشدید شده است.» او می‌گوید: «این یک ترومای بین نسلی خواهد بود و پیامدهای فاجعه‌باری برای نسل‌های آینده خواهد داشت.» آلکاک بر این باور است که «فاجعه‌ای که در ۱۵ماه گذشته بر کودکان غزه وارد شده است، واقعا یک بحران بی‌نظیر و بی‌سابقه بهداشت روانی را در بین کودکان در هر سنی ایجاد کرده است.»

«هند خودری» هم که از دیرالبلح در غزه گزارش می‌داد، افزود: «ما شاهد هستیم که فلسطینی‌ها به‌طور سیستماتیک در هر نقطه در سراسر نوار غزه هدف قرار می‌گیرند. فرقی نمی‌کند کجا هستند؛ در مدرسه، در پناهگاه، در اردوگاه موقت یا حتی در بیمارستان.» او می‌گوید: حملات هوایی در سراسر نوار غزه ادامه دارد و هر جنبنده‌ای هدف قرار می‌گیرد.