تجمع علیه مذاکره قابل قبول نیست

محمدرضا باهنر در ابتدای نشست خود در خبرگزاری دانشجویان ایران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه رئیس قوه قضائیه با اشاره به پیام اخیر رهبر معظم انقلاب درباره انتخاب شیوه مذاکره تاکید کرده این امر به هیچ‌وجه به معنای تسلیم در برابر آمریکا نیست؛ اما برخی افراد سخنانی بر زبان می‌آورند که دشمن را در توهم وجود اختلاف و انشقاق در کشور فرو می‌برد، گفت: اگر پیروزی‌ها و موفقیت‌هایی داریم، اگر دشمن تا دندان مسلح حملات ناجوانمردانه و بدون دلیلی به ما انجام دادند؛ اما یک مثلث تشکیل شد که یک طرف آن نیروهای مسلح هستند. دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین ضلع دیگر این مثلث را دیپلمات‌ها دانست و افزود: همه می‌دانیم دشمن قابل اعتماد نیست. دیپلمات‌های ما با همه توان در میز مذاکره و براساس بی‌اعتمادی کامل حاضر هستند. ضلع سوم این مثلث نیز مردم هستند که امام شهید ما در روزهای آخر عمر پربرکت خود فرمودند خداوند این ملت را مبعوث می‌کند.

باهنر در ادامه این نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره حملات برخی تریبون‌دارها به رئیس‌جمهوری پس از امضای توافق‌نامه گفت: کسانی را که نقد می‌کنند، نمی‌خواهیم خدای ناکرده متهم کنیم وابسته، جاسوس یا تفرقه‌انداز هستند. البته ممکن است گاهی دشمن بخواهد کاری انجام دهد و با دو واسطه، سه واسطه یا چهار واسطه آن را پیش ببرد و فردی که در انتهای این زنجیره قرار دارد، اصلا نداند تحت تاثیر چه تحریکاتی این کار را انجام می‌دهد. کسانی که بعضا اعتراض می‌کنند، مقابل مجلس یا وزارت امور خارجه تجمع می‌کنند یا تریبونی در اختیار دارند، باید حواسشان جمع باشد؛ باز هم تاکید می‌کنم که نمی‌خواهم آنها را مستقیم به کارشکنی متهم کنم؛ اما ممکن است با دو واسطه، سه واسطه یا چهار واسطه کاری را انجام دهند که دشمن خواهان آن است.

باهنر با تاکید بر اینکه دشمنان این روزها حتی خواب‌های آشفته‌ای را مثل تصرف جزایر ایرانی که پیش‌تر در سر داشتند هم نمی‌بینند، تصریح کرد: خواب‌های قبلی آنان هم تعبیر نشد. تحلیل ما این است جنگی دیگر رخ نمی‌دهد. شاید در مرزها چند موشک پرتاب شود؛ اما دو طرف تاکید دارند آتش‌بس نقص نشده است. دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه از نگاه وی انتقام خون شهدا چه می‌شود، گفت: الان وارد این مسائل شدن درست نیست. مهم‌ترین موضوع ما انسجام ملی است.

باهنر در پاسخ به پرسشی درباره نقاط ضعف و قوت مدیریت سیاسی و دیپلماسی در جنگ اخیر اظهار کرد: در سیستم اطلاعاتی کشور نیازمند مدیریت واحد برای هماهنگی میان این مجموعه‌ها هستیم تا در کارها تداخل نداشته باشند. نمی‌گویم این مجموعه‌ها ادغام شوند، بلکه معتقدم ماموریت هر یک باید کاملا مشخص و تعریف‌شده باشد. سیستم اطلاعاتی و ضداطلاعاتی کشور نیازمند یک بازنگری جدی است؛ البته این بازنگری به معنای انحلال یا ادغام نیست. باهنر با بیان اینکه «برخی دولت‌ها نفت زیادی فروختند؛ اما صرفا منابع را مصرف کردند و امروز دولت، با وجود همه مشکلات و گرفتاری‌هایی که برای مردم به وجود آمده، ایران را در شرایط دشوار اداره کرده است و باید به او دست‌مریزاد گفت»، اظهار کرد: در برخی کشورها تنها با یک هفته جنگ، عده‌ای به فروشگاه‌ها هجوم می‌برند و غارت و دزدی شکل می‌گیرد؛ اما در کشور ما امور اداره شد و دولت زحمات زیادی کشید.

وی با بیان اینکه برآوردها از خسارت‌های جنگ متفاوت است، اعلام کرد: برخی خسارت‌های مستقیم را حدود ۲۵ تا ۳۰‌میلیارد دلار ارزیابی می‌کنند و برخی نیز با احتساب عدم‌النفع‌های آینده، از ارقام تا ۳۰۰‌میلیارد دلار سخن می‌گویند. دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پایان با تاکید بر اینکه سه قوه باید با هم کشور را اداره کنند نه در مقابل یکدیگر، گفت: دولت و مجلس نباید در برابر هم قرار بگیرند و قوه قضائیه نیز نباید در برابر آن دو و مجمع تشخیص مصلحت نظام در مقابل این سه قرار بگیرد. اگر موتورهای یک هواپیمای چهارموتوره در دو جهت مختلف حرکت کنند، نخستین نتیجه آن نابودی هواپیما خواهد بود. سه قوه باید باهم کشور را اداره کنند، نه علیه یا در مقا‌بل یکدیگر.