بیلان سفر هوایی در هشت ماه امسال

به گزارش خبر‌‌گزاری «ایرنا» رضا نخجوانی؛ مدیرعامل شرکت فرودگاه‌‌‌‌‌‌‌‌ها و ناوبری هوایی ایران اظهار کرد: آمار اعزام و پذیرش هشت ماهه ابتدایی امسال نسبت به آمار ۲۲‌میلیون و ۷۱‌هزار و ۸۶۰مسافر که در مورد مشابه سال‌گذشته اعزام و پذیرش شده‌بودند، با رشد ۹‌درصدی همراه بوده‌است. وی با مقایسه آمار نشست و برخاست هواپیما در این مدت در هم‌‌‌‌‌‌‌‌سنجی با پارسال، گفت: از فروردین تا آبان سال‌۱۴۰۲، نشست و برخاست ۱۹۲‌هزار و ۲۵۰هواپیما را شاهد بودیم؛ این در حالی است که آمار هشت ماهه ابتدایی امسال نسبت به آمار مشابه سال‌گذشته ۱۰‌درصد رشد داشته‌است.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌‌‌‌‌‌‌‌ها ضمن تفکیک آمار پروازهای داخلی و بین‌المللی در آمار هشت ماهه ابتدایی سال‌۱۴۰۳ تصریح‌‌‌‌‌‌‌‌کرد: از ابتدای فروردین تا انتهای آبان ماه، پذیرای ۲۱‌میلیون و ۳۸۱‌هزار و ۴۴۴‌مسافر در مسیرهای داخلی و ۲‌میلیون و ۶۱۵‌هزار و ۳۲۵‌مسافر در مسیرهای بین‌المللی بوده‌‌‌‌‌‌‌‌ایم؛ این در حالی است که این آمار نسبت به مورد مشابه سال‌گذشته، در اعزام و پذیرش مسافر در مسیرهای داخلی با رشد هفت‌درصدی و در مسیرهای بین‌المللی با رشد ۲۱‌درصدی همراه بوده‌است.

نخجوانی با اشاره به آمار پروازهای حج، خاطرنشان‌‌‌‌‌‌‌‌کرد: در این مدت ۱۷۳‌هزار و ۱۶۸زائر خانه خدا در قالب یک‌‌‌‌‌‌‌‌هزار و ۲۴۴ نشست و برخاست از ۱۹ فرودگاه کشور راهی سرزمین وحی شده‌اند؛ این در حالی است که این آمار نسبت به مورد مشابه سال‌گذشته در اعزام و پذیرش حجاج ۴۴‌درصد و در نشست و برخاست هواپیما ۱۹‌درصد رشد داشته‌است. وی درخصوص پروازهای عتبات‌عالیات، گفت: در هشت ماهه ابتدایی امسال، ۹۹۰‌هزار و ۸۳۹زائر عتبات‌عالیات در قالب هفت‌‌‌‌‌‌‌‌هزار و ۶۸۶ پرواز از ۲۹ فرودگاه کشور راهی بغداد و نجف اشرف شده‌اند. آمار اعزام و پذیرش و نشست و برخاست زائران عتبات‌عالیات در سال‌جاری نسبت به هشت ماه ابتدایی سال‌گذشته به ترتیب با رشد ۳۷ و ۳۵‌درصدی همراه بوده‌است. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پرترافیک‌‌‌‌‌‌‌‌ترین فرودگاه‌‌‌‌‌‌‌‌های کشور تا پایان آبان ماه امسال گفت: فرودگاه‌‌‌‌‌‌‌‌های مهرآباد، مشهد، شیراز، اهواز و اصفهان به‌‌‌‌‌‌‌‌ترتیب جزو پنج فرودگاه نخست کشور از لحاظ اعزام و پذیرش مسافر و نشست و برخاست هواپیما بوده‌اند. نخجوانی خاطرنشان کرد: در هشت ماهه ابتدایی سال‌۱۴۰۳، تعداد ۵۵ شرکت هواپیمایی(۲۶شرکت ایرانی و ۲۹ شرکت خارجی) و ۷۳۲ فروند رجیستر یا به‌عبارتی هواپیما(۲۱۶ فروند در تملک شرکت‌های هواپیمایی ایرانی و ۵۱۶ فروند در تملک شرکت‌های هواپیمایی خارجی) از ۵۰مبدا فرودگاهی تحت‌مالکیت شرکت فرودگاه‌‌‌‌‌‌‌‌ها به ۱۷‌مقصد فرودگاهی غیر‌مالکیتی ایرانی و ۶۳مقصد فرودگاهی خارجی فعالیت پروازی داشته‌‌‌‌‌‌‌‌اند.