کاهش صادرات گازوئیل چین

شماره روزنامه: ۶۷۰۲ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۳۰۶۹۳۹ بازار نفت

منابع از افت صادرات گازوئیل چین در ماه نوامبر به‌دلیل کاهش ذخیره‌سازی‌ها در این کشور خبر دادند. به گزارش شانا به نقل از رویترز، به گفته معامله‌گران و بر اساس محاسبات این خبرگزاری از داده‌های تجاری، پس از افزایش صادرات گازوئیل چین از ماه ژوئیه و درنتیجه افت ذخیره‌سازی‌های داخلی به پایین‌ترین حجم در چند سال‌ اخیر، پالایشگاه‌های این کشور تاکنون فقط حدود ۵۰۰هزار تن گازوئیل برای بارگیری در ماه نوامبر فروخته‌اند.

 کاهش صادرات گازوئیل چین

از زمان آغاز جنگ آمریکا علیه ایران در ماه فوریه، صادرات سوخت چین، تامین‌کننده آسیا، با نوسان همراه بوده است؛ زیرا دولت این کشور محدودیت‌هایی را برای اولویت‌بندی تامین نیاز داخلی اعمال و پالایشگاه‌ها را ملزم کرد تا برای فروش‌ ماهانه مجوزهای لازم را دریافت کنند. بااین‌حال، تحلیلگران گفته‌اند که از زمان تعدیل محدودیت‌های صادراتی چین در ماه ژوئیه، صادرات گازوئیل این کشور به بالاترین حجم در سال‌های اخیر رسیده است. چین در ماه اوت یک‌میلیون و ۳۳۰ هزار تن و در ماه سپتامبر یک‌میلیون و ۸۰۰هزار تن گازوئیل صادر کرد که این موضوع سبب کاهش ذخیره‌سازی‌ها در این کشور شده است. پنج فعال حوزه تجارت و صنعت اعلام کردند: با وجود اینکه پالایشگاه‌ها هنوز قراردادهای مربوط به نیمه دوم ماه نوامبر را نهایی نکرده‌اند، اما برآوردهای اولیه نشان می‌دهد که مجموع صادرات گازوئیل چین در ماه جاری به کمتر از ۸۰۰هزار تن کاهش یابد.

بر اساس داده‌های گمرکی، این رقم پایین‌ترین حجم از ماه ژوئیه تاکنون به‌ شمار می‌رود. در همین حال، ۲منبع اعلام کردند که بارگیری دست‌کم دو محموله دیگر برای نیمه دوم ماه نوامبر برنامه‌ریزی شده است. به گفته معامله‌گران، با وجود افزایش حاشیه سود صادرات در هفته گذشته به ۸۰۰ یوآن (۱۲۰ دلار و ۳۰سنت) برای هر تن، کاهش صادرات گازوئیل ضروری است؛ زیرا ذخیره‌سازی سوخت چین به دلیل تقاضای ثابت در بازار داخلی و تولید کمتر از انتظار پالایشگاه‌ها افت کرده است. داده‌های شرکت مشاوره «اویل‌کم» (Oilchem) نشان داد که ذخیره‌سازی‌های تجاری گازوئیل چین تا پایان ماه اکتبر به ۱۱‌میلیون و ۱۰۰هزار تن (معادل ۸۳‌میلیون بشکه) کاهش یافت که پایین‌ترین حجم از زمان آغاز ثبت آمار از سوی این شرکت مشاوره در سال۲۰۱۱ به‌ شمار می‌رود. این شرکت همچنین اعلام کرد قیمت عمده‌فروشی گازوئیل در استان شاندونگ، قطب پالایشگاهی چین، به بیش از ۱۰ هزار یوآن در هر تن افزایش یافته که بالاترین قیمت از سال ۲۰۱۸ است.

محدودیت در فروش داخلی

به گفته یکی از عمده‌فروشان در استان گوانگ‌دونگ و یک تحلیلگر در شرکت مشاوره «اس‌سی‌آی» (SCI)، پالایشگاه‌های چین در حدود یک هفته گذشته فروش گازوئیل به مصرف‌کنندگان عمده و معامله‌گران را کاهش داده‌اند. این توزیع‌کننده که در استان گوانگ‌دونگ فعالیت دارد، بیان کرد که در برخی موارد، پالایشگاه‌ها فروش هر تن گازوئیل را با سه تن بنزین ارائه کرده‌اند تا با توجه به تقاضای کمتر برای بنزین، حاشیه سود خود را به حداکثر برسانند. رانندگان کامیون در چند استان چین ازجمله گوانگ‌دونگ، هبی، هوبی، شاندونگ، فوجیان، ژجیانگ و مغولستان داخلی، در شبکه‌های اجتماعی اعلام کردند که برخی جایگاه‌ها فروش گازوئیل را سهمیه‌بندی کرده و برخی رانندگان موفق به دریافت سوخت نشده‌اند. پس از صدور چهارمین بسته سهمیه‌های صادرات بنزین، گازوئیل و سوخت جت چین، پیش‌بینی می‌شود این کشور در ۲ماه پایانی سال۲۰۲۶ صادرات خود را افزایش دهد. با صدور چهارمین بسته، مجموع سهمیه سالانه چین به ۴۲‌میلیون تن می‌رسد که ۶درصد بیشتر از سال گذشته است.

داده‌های گمرکی نشان داد که چین از ژانویه تا سپتامبر بیش از ۲۳‌میلیون تن از این سه نوع سوخت را صادر کرده است. این کشور در سال۲۰۲۵ به‌طور میانگین ماهانه ۳‌میلیون تن بنزین، گازوئیل و سوخت جت صادر می‌کرد. بر اساس برآوردهای چند معامله‌گر، صادرات بنزین چین در ماه نوامبر ممکن است به کمتر از یک‌میلیون تن برسد. این کاهش صادرات ناشی از محدودیت فروش پالایشگاه‌هاست؛ زیرا حاشیه سود بنزین در آسیا از اواخر اکتبر تاکنون با حدود ۲۰دلار کاهش به کمتر از ۷ دلار برای هر بشکه رسیده که پایین‌ترین حجم از ماه فوریه به شمار می‌رود.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن