«فولاد» 500ریال سود نقدی تقسیم کرد - ۱۰ تیر ۸۷
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت فولاد مبارکه اصفهان چهارشنبه گذشته در اصفهان برگزار شد.

در این مجمع که با مشارکت بیش از 86درصدی سهامداران شرکت همراه بود، ایرج اکبریه به عنوان رییس جلسه انتخاب و خالق و علی‌اکبری نیز ناظران جلسه بودند.
بعد از قرائت گزارش هیات‌مدیره توسط رجایی، مدیر عامل شرکت و استماع گزارش حسابرس و بازرس قانونی صورت‌های مالی منتهی به اسفندماه ۸۶ مورد تصویب سهامداران حاضر در جلسه قرار گرفت. همچنین مصوب شد مبلغ ۵۰۰ریال سود نقدی به ازای هر سهم میان سهامداران شرکت تقسیم شود.
خلاصه گزارش هیات‌مدیره فولاد مبارکه به مجمع
فولاد مبارکه در ابتدای تشکیل با سرمایه ده میلیون ریال در سال ۱۳۷۱ عملیات بهره‌برداری از تاسیسات اجرا شده طرح را آغاز کرد و اینک با سرمایه‌ای برابر با ۱۵۸۰۰میلیارد ریال یکی از اقتصادی‌ترین قطب‌های صنعتی کشور محسوب می‌شود.ظرفیت تولیدی شرکت در ابتدا ۳۴۰/۲میلیون تن انواع محصولات گرم بود که بخشی از آن به محصول سرد نورد شده، تبدیل می‌شد. با ارتقای سطوح فنی بهره‌برداری و آموزش نیروی انسانی و نیز اصلاح و توسعه خطوط در خلال سال‌های پس از بهره‌برداری، ظرفیت‌های اولیه خطوط تولید افزایش یافت تا به آن حد که واحد نورد گرم شرکت به عنوان تولیدکننده محصول اصلی موفق شد در پایان سال ۱۳۸۶ بیش از ۵میلیون تن محصول گرم نورد شده تولید و به بازارهای مختلف داخلی و خارجی عرضه کند.
دستیابی به رکوردهای تولید در پایان هر سال بیانگر رشد و پویندگی شرکت در مسیر تعالی بوده و افزایش ظرفیت تولید محصولات سرد تا مرز 5/1میلیون تن بیانگر اعتقاد شرکت به پاسخگویی به بازار داخل در تولید محصولات صنعتی بیشتر و همگامی آن در توسعه صنعتی کشور است.
در حال حاضر شرکت با تولید محصولات گرم نورد شده، محصولات سرد نورد شده و محصولات پوشش‌دار از قبیل گالوانیزه قلع‌اندود و رنگی پاسخگوی بخش عمده‌ای از نیازهای بازار داخلی و صنایع پایین‌دست خود است.
اقدامات و نکات قابل اهمیت در سال 1386
* در سال ۱۳۸۶ همچون سال‌های قبل شرکت در بسیاری از زمینه‌ها در کشور شاخص بوده و نقش رهبری واحدهای صنعتی را ایفا کرده است. عبور از مرز تولید ۵میلیون تن کلاف گرم حاکی از تحقق برنامه عملیاتی سال ۸۶ و نیز تولید بیش از برنامه به میزان حدود ۶درصد بود که این امر برنامه‌ریزی دقیق پشتیبانی مواد و قطعات را حکایت می‌کند.
فعالیت‌های شرکت در سال 1386 در بسیاری از زمینه‌ها شاخص بوده که برخی از مهم‌ترین آنها عبارتند از:
* کسب مقام اول جایزه ملی بهره‌وری و تعالی سازمانی برای پنجمین سال پیاپی.
* صدور فولاد کم کربن S235Q1 برای اولین بار به کشورهای اروپایی.
* بزرگترین شرکت تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان.
* دریافت مقام اول جایزه تعالی کشورهای اسلامی.
* راه‌اندازی سازمان الکترونیک در شرکت.
* بهبود عملکرد نظام مدیریتی و مشارکتی و انجام ممیزی‌های داخلی سیستم‌های ISO, ISO14001:2004, OHSAS18001:2007, ISO9001:2000, ISO10015:1999.
* انجام ۹۷ پروژه تحقیقاتی- کاربردی در راستای توسعه و بهبود محصولات، بهبود فرآیندهای تولید، نوآوری و بومی‌سازی در ساخت تجهیزات، محیط زیست، مدیریت و منابع انسانی و نظام‌های مدیریتی شرکت.
* انعقاد 159 پروژه تحقیقاتی کاربردی جهت پشتیبانی از فرآیندهای نواحی تولیدی ستادی و پشتیبانی.
* حضور در نمایشگاه‌ها و ارائه بیش از ۸۲ مقاله علمی در همایش‌های ملی و بین‌المللی و مجلات تخصصی علمی و فنی.
* کسب عنوان مرکز تحقیقاتی صنعتی نمونه از مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اصفهان.
* کسب عنوان واحد برگزیده پژوهش در محور ارتباط با دانشگاه در بین واحدهای پژوهشی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران.
* کسب عنوان برترین شرکت همکار با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در امر انجام فعالیت‌های پژوهشی.
وضعیت تولید شرکت در سال ۱۳۸۶
تولیدات شرکت در 8 گروه اصلی محصولات در سال 1386 انجام شد که در بسیاری از اهداف از پیش تعیین شده نواحی موفق به تحقق هدف و یا عبور از مرز صددرصد اجرای آن شدند. مقایسه اعداد و ارقام با سال قبل حاکی از تلاش بی‌وقفه نواحی و تفکر توسعه در رشد به منظور گریز از میرایی و از دست دادن بازار بوده است.
جدول شماره یک وضعیت تولید در سال ۸۶ مقایسه آن با برنامه و درصد تغییرات نسبت به سال ۱۳۸۵ را نشان می‌دهد.
وضعیت فروش در بازارهای داخلی و خارجی
در خلال سال‌های بهره‌برداری از شرکت (۱۳۸۶-۱۳۷۲) تولید محصول گرم به عنوان شاخص ظرفیت در شرکت تلقی شده است.
تولید بیش از 41میلیون تن محصولات گرم نورد شده از ابتدا تا پایان سال 1386 حکایت از حضوری فعال در عرصه صنعت کشور دارد. تولید محصولات پوششی نیز تا حد بسیاری نیازهای صنایع پایین‌دست مصرف‌کننده اینگونه محصولات را جوابگو بوده است.
ارزش محصولات شرکت در بازار داخلی از رشدی معادل ۶۰درصد و در بازار خارجی از کاهشی ۱۵درصدی نسبت به

سال قبل برخوردار بود که به دلیل عرضه بیشتر محصول در بازار داخلی است. این ارزش حاصل از توزیع ۱۸۵/۴میلیون تن محصول در بازار داخلی و حدود ۷۳۸هزار تن صادرات حاصل بوده است.
شرکت تلاش کرد تا سهم بازار خود در منطقه خاورمیانه را تا میزان 46درصد ارتقا دهد. درآمد حاصل از فروش محصولات شرکت در سال 1386 معادل 31720میلیارد ریال بود که 27552میلیارد ریال آن معادل 87درصد در بازار داخل و 4168میلیارد ریال آن معادل 13درصد در بازار خارج بوده است.
عرضه محصول به بازار داخلی نسبت به سال ۸۵ از رشدی معادل ۶/۱۷درصد در وزن برخوردار بود در صورتی که تامین نیازهای بازار داخل باعث شد این عرضه در بازارهای صادراتی هدف، از کاهشی معادل ۳۲درصد برخوردار باشد که بیانگر تعهد شرکت در کمک به رشد صنعتی و تامین نیازهای فولاد تخت در صنایع پایین‌دست داخلی بوده است. گرچه این تغییرات افزایش ۴۴درصدی در درآمدهای شرکت را به دنبال داشت.
وضعیت سهام شرکت
پس از آنکه شرکت فولاد مبارکه در تاریخ ۷/۱۲/۸۵ با سرمایه ۱۵۸۰۰میلیارد ریال و با نماد (فولاد) به عنوان چهارصد و سی و پنجمین و بزرگترین شرکت در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد همچنان تا ماه‌ها ترکیب سهامداران شرکت به صورت بیش از ۸۰درصد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و ۲۰درصد سایرین حفظ شد.
با مذاکرات و سیاستگذاری‌های صورت گرفته در خلال سال 1386 و با عرضه بلوکی سهام مراحل انتقال سهام از سازمان مادر تخصصی به سایر متقاضیان طی و امر خصوصی‌سازی به عنوان یک راهبرد اصلی نظام محقق شد، به گونه‌ای که در پایان سال 1386 سهام سازمان مادر تخصصی به کمتر از 22درصد کاهش یافت و شرکت به آرامی مسیر حرکتی خود از قالب یک شرکت صرف دولتی را به یک شرکت خصوصی پیمود.
سودآوری
طبق پیش‌بینی‌های اولیه سودآوری شرکت به ازای هر سهم 400ریال برای سال 86 برآورد شد؛ ولی طی تعدیلات مختلف سه ماهه که همواره به سازمان بورس اوراق بهادار تهران نیز اعلام شده به ترتیب در پایان 6 ماهه 511ریال و در پایان 9ماهه 610ریال و سود قطعی هر سهم در پایان سال 86 معادل 671ریال محاسبه شده است.
با عنایت به روند تولیدات شرکت و نیز افزایش قیمت‌های فروش محصولات و نیز صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌ها و حداکثر استفاده از ظرفیت‌ها امید است سودآوری هر سهم شرکت در پایان سال ۸۷ از مرز موجود فراتر رفته و زمینه‌ساز رشد اقتصادی و درآمد سهامداران شود.
طرح‌های توسعه
تحقق چشم‌انداز بیست ساله در زمینه صنایع فولاد و دستیابی به ظرفیت تولید ۵۵میلیون تن فولاد در کشور و نیز حفظ سهم کنونی شرکت در تولید تا سطح ۴۵درصد تا سال ۱۴۰۴ از اهداف کلان شرکت است. همچنین با توجه به تقاضای جهانی فولاد، افزایش قیمت‌ها، رشد بی‌رویه تولید چین و نیز توسعه صنعتی کشور و افزایش مصرف سرانه فولاد در ایران با توجه به رشد جمعیت، سیاستگذاری کلان شرکت در خصوص هم‌راستایی با اهداف کشور، اجرای طرح‌های توسعه و افزایش ظرفیت‌ها از سیاستگذاری‌های مهم مسوولان بوده است.
میزان اعتبارات لازم جهت اجرای آنها بدین شرح است:
۱ - توسعه زیر سقف در نواحی فولادسازی و انرژی و سیالات با برآورد اعتبار ریالی ۳۴۱۴میلیارد ریال و حدود ۱۱۲میلیون یورو
2 - پروژه‌های کلان طرح شهید خرازی در سه زمینه آهن‌سازی، فولادسازی و انرژی. سیالات با برآورد اعتبار 5276میلیارد ریال و 486میلیون یورو
۳ - پروژه‌های کلان طرح سبا در سه زمینه آهن‌سازی، توسعه فولادسازی، انرژی و سیالات با برآورد اعتبار ۴۳۰۰میلیارد ریال و ۷۰میلیون دلارکه جمعا برآورد میزان سرمایه‌گذاری‌های لازم در این گروه از طرح‌ها معادل ۱۲۹۹۱میلیارد ریال، ۵۹۸میلیون یورو، ۷۰میلیون دلار خواهد بود که مدیریت گسترده منابع مالی را در این زمینه طلب می‌کند.از میزان برآوردهای فوق به مبلغ ۱۱۲میلیون یورو و ۷۴۲۱میلیارد ریال آن به قرارداد تبدیل و منعقد شده است.