شماره روزنامه ۶۱۷۵
|
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • چرا روز حسابدار مهم است

    پنج‌شنبه گذشته به احتساب تقویم خورشیدی در کشور روز حسابدار بود، البته روز جهانی هم بر همین سیاق انتخاب‌شده، دوم تا هشتم دسامبر، ما نیز میانه‌اش ( پنجم دسامبر)را گرفته‌ایم، خیر باشد ان‌شاءالله! حالا ممکن است کسی هم بگوید مگر ما در تاریخ خودمان حسابداری و دیوان محاسبات نداشته‌ایم که معادل فرنگی‌اش را گذاشته‌اید، به‌جای خودش متین و خوش، لیکن به‌بیان‌دیگر، بازخوانی تاریخ، داستانی متفاوت جلوی روی‌مان می‌گذارد.
  • دنیای اقتصاد چگونگی کاهش کشت یک محصول راهبردی در اصفهان را بررسی می‌کند

    بی آبی، زیرآبِ پنبه را زد

    ورزنه، جایی که چادرهای سفید پنبه‌ای در میان غوزه‌های پنبه گم می‌شود و محصولی استراتژیک که از دیرباز بانام اصفهان گره‌خورده بود، حالا با حذف زاینده‌رود به‌تدریج از سبد کشاورزی اصفهان در حال خداحافظی است. محصولی که شاید خشک‌سالی و نبود آب، سطح زیر کشت آن را کم کرده اما درواقع با شوری زمین، پساب و شرایط خشک عجین است و نبود برنامه‌ای راهبردی پنبه‌اش را زده است.سطح زیر کشت پنبه در استانی که در دهه‌ای قبل رتبه ششم کشور را داشته حالا به کمتر از یک‌سوم کاهش داشته تا قطب نساجی کشور که نفس‌زنان به بقایش ادامه می‌دهد با کرک و نخ و پارچه وارداتی ادامه مسیر دهد. آن زمان که زاینده‌رود را تازه از اصفهان گرفته بودند، بومی‌های شرق اصفهان از زمین‌هایی گفتند که داغ نشست املاح و پساب‌های آلوده،همانند لکه‌های چربی و نفت، دامنش را لکه‌دار کرده بود و این لکه‌ها چنان عمق داشت که حتی تعویض خاک هم نمی‌توانست زمین را احیا کند و پنبه‌زارهای شهرستان اصفهان گویا دیگر به بار ننشست؛ زمین‌هایی که امروز با تغییر بذرهای پنبه می‌توانست نرخ تولید ناخالص داخلی استان را جابجا کند.
  • توسعه مدرن بر محور هوش مصنوعی در حسابداری

    هوش طبیعی یا هوش طبیعت‌گرا را به زبان ساده می‌توان این‌گونه تعریف کرد: توانایی انسان در درک و ارتباط با محیط طبیعی اطرافش همان هوش طبیعی است. و اما هوش مصنوعی به توانایی ماشین‌ها در انجام کارهایی گفته می‌شود که معمولا به هوش انسانی نیاز دارند. این کارها شامل یادگیری، استدلال تصمیم‌گیری، حل مساله و درک زبان طبیعی است. به عبارت ساده‌تر هوش مصنوعی تلاش می‌کند تا ماشین‌ها را قادر سازد تا مانند انسان‌ها فکر و عمل کند.
  • هوش مصنوعی؛ ابزار نوین تسهیل‌گری

    هوش مصنوعی می‌تواند صنعت مالی و حسابداری را با پیشرفت‌هایی در حذف کارهای خسته‌کننده برای متخصصان مالی جهت انجام تحلیل‌ها و مشاوره در سطوح بالاتر به مشتریان متحول کند. هوش مصنوعی در انجام وظایف پیچیده حسابداری مانند جمع‌آوری تراکنش‌ها و گردآوری آن‌ها در صورت‌های مالی و اظهارنامه‌های مالیاتی محبوبیت بیشتری پیدا می‌کند. یکی از مهم‌ترین چالش‌های حسابداران، حجم انبوه تراکنش‌هایی است که مشتریان باید با فضای B۲B با صدها و هزاران مشتری و میلیون‌ها فاکتور بر اساس هر تراکنش سروکار داشته باشند، بنابراین زمان زیادی صرف معاملات انبوه می‌شود.
  • هوش مصنوعی؛ابزارِ انقلاب در دنیای حسابداری و حسابرسی

    پرچم داران فناوری در ایران چه کسانی هستند؟

    دنیای حسابداری و حسابرسی همواره در جستجوی دقت بیشتر، سرعت و شفافیت است. اما به نظر می‌رسد همکار جدیدی وارد حرفه شده است: هوش مصنوعی. هوش مصنوعی، باقدرت تحلیل بی‌نظیر داده‌ها، توانایی پردازش اطلاعات پیچیده و تشخیص الگوهای پنهان، دیگر فقط یک فناوری نیست؛ بلکه به یک شریک و رقیب دانا برای حسابداران و حسابرسان تبدیل‌شده است. تصور کنید که تمامی اسناد مالی، بدون خطای انسانی، در لحظه تحلیل و ثبت شوند یا در حسابرسی، الگوهای مشکوک و موارد احتمالی تقلب، سریع‌تر از همیشه شناسایی شوند. هوش مصنوعی گوی سبقت را ربوده است و این رویا را به واقعیت تبدیل کرده است.
  • هوشمند سازی مالی؛ ناگزیری که از آن گریز نیست

    امروزه هوشمند سازی سیستم‌های مالی به معنای به‌کارگیری فناوری‌های نوین برای بهبود فرآیندها، افزایش دقت و کاهش هزینه‌ها در مدیریت مالی است. هوشمند سازی به فرآیند ادغام فناوری‌های پیشرفته، مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، داده‌کاوی و تحلیل پیشرفته داده‌ها در سیستم‌های مالی اشاره دارد. هدف اصلی این فرآیند، بهینه‌سازی تصمیم‌گیری، افزایش کارایی و بهبود پاسخگویی به تغییرات محیطی است. در این راستا لازم است تا فناوری‌های کلیدی در هوشمند سازی مالی را شناخته تا بتوانیم از آن استفاده کنیم. ازجمله فناوری‌های کلیدی در هوشمند سازی سیستم‌های مالی می‌توان به یادگیری ماشین اشاره نمود. این فناوری‌ها می‌توانند به تجزیه‌وتحلیل داده‌های مالی کمک کنند و الگوهای پیچیده‌ای را شناسایی کنند که ممکن است به‌راحتی قابل‌مشاهده نباشند. مثلاً، با تحلیل داده‌های تاریخی، می‌توان پیش‌بینی‌های دقیقی از روندهای مالی آینده ارائه داد. از سوی دیگر با توجه به حجم زیاد داده‌های تولیدشده در دنیای مدرن، استفاده از ابزارهای تحلیل داده‌های بزرگ به سازمان‌ها این امکان را می‌دهد که از این داده‌ها برای تصمیم‌گیری‌های استراتژیک استفاده کنند.
  • ربات‌های حسابدار

    بر اساس گزارش‌های بازار، پیش‌بینی‌شده کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری تا پایان سال جاری میلادی به حدود ۴۸ درصد برسد. نیاز روزافزون به فرآیندهای حسابداری خودکار، فرآیندهای حسابرسی پیشرفته و قدرت تصمیم‌گیری، تقاضا برای هوش مصنوعی در حسابداری را افزایش می‌دهد.ازآنجا‌که شرکت‌های حسابداری بیشتر و بیشتر به دنبال راه‌‌هایی برای سرعت بخشیدن به فرآیندهای مختلف تجاری خود هستند، خودکارسازی(اتوماسیون) حسابداری از طریق هوش مصنوعی غیرقابل پیشگیری است.استفاده از هوش مصنوعی در حسابداری به چندین علت بهبود کیفیت و کارایی این حوزه کمک می‌کند. در وهله اول با کاهش خطاهای ناشی از عوامل انسانی، دقت در فرآیندهای حسابداری به‌طور قابل‌توجهی افزایش پیدا می‌کنند، زیرا سیستم‌های هوش مصنوعی امکان شناسایی و کاهش اشتباهات را دارند. از سوی ‌دیگر، سرعت پردازش داده‌ها به شکل سرشاری با استفاده از هوش مصنوعی در حسابداری بیشتر می‌شود. درنهایت، هوش مصنوعی با امکان انجام تحلیل‌های مالی پیچیده به حسابداران این فرصت را می‌دهد که تصمیمات مالی دقیق‌تر و موثرتری اتخاذ کنند.درحالی‌که کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری و اقتصاد هنوز در مراحل اولیه خود است، این توانایی را دارد که چشم‌انداز عملیاتی این حوزه‌ها را متحول کند. تاثیر ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در حال حاضر مشهود است و انتظار می‌رود در سال‌های آینده تقویت شود .
  • دگرگونی های بنیادی از مسیر انقلاب صنعتی چهارم

    دنیا در گذار از انقلابهای صنعتی اول ، دوم وسوم در قرن ۲۱ به انقلاب صنعتی چهارم رسید. انقلاب صنعتی چهارم یا صنعت ۴٫۰ به تغییرات سریع فناوری، صنایع و الگوهای اجتماعی و عملیاتی که در طی قرن ۲۱ به منظور افزایش اتصال‌های متقابل و اتوماسیون هوشمند فراگیر شده‌است، اشاره دارد. این لغت برای اولین بار توسط بنیان‌گذار و مدیر اجرایی مجمع جهانی اقتصاد، کلاوس شواب استفاده شد. او ادعا می‌کند تغییراتی که شاهدش هستیم فراتر از پیشرفت‌هایی در زمینه بهینه‌سازی است و تحولی را در سرمایه‌داری صنعتی نشان می‌دهد. در همین دوران، تغییراتی بنیادی در زمینه چگونگی تولید و عملکرد زنجیره عرضه از طریق اتوماسیون فرآیندهای تولید سنتی و روش‌های صنعتی، استفاده از فناوری‌های مدرن هوشمند، ارتباطات گسترده ماشین به ماشین و اینترنت اشیا رخ داده‌است. این یکپارچه سازی اتوماسیون را افزایش داده، ارتباطات و خودنظارتی را بهبود داده و استفاده از ماشین‌های هوشمندی که بتوانند مسائل را بدون دخالت انسان تحلیل و شناسایی کنند را تسهیل کرده‌است.
  • نصف جهان، شهرخورشیدی می‌شود

    اعمال محدودیت‌های چندساعته برقی برای بخش خانگی از آن اتفاقات کم‌سابقه‌ای است که امسال با ورود به فصل سرد سال، شاهد آن بوده‌ایم. موضوعی که گویای کمبود انرژی در کشوری است که خود دارای بزرگ‌ترین ذخایر نفت و گاز است اما به دلیل بی مدیریتی‌ها و نبود فنّاوری لازم با این شرایط روبرو شده است. در هر حال، اکنون با راهکارهایی جایگزین، مانند نصب نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس تجدید پذیر، می‌توان گامی در جهت رفع کمبود تولید برق برداشت به آن شرط که موانع این مسیر، رفع و تسهیلات، فراهم شود.
  • تولید بذر با کیفیت ۲۱ رقم گیاه دارویی و مرتعی در گلپایگان

    رییس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و دامپروری گلپایگان گفت: تولید بذر با کیفیت ۲۱ رقم از گیاهان دارویی و مرتعی، در سه هکتار از اراضی این ایستگاه از سال ۱۴۰۰ شروع شده است. حسین امیدی افزود: «بذر» در تولید گیاهان دارویی، بسیار با اهمیت است و شرکت های خصوصی و دولتی با مشکلاتی مانند نوع ساختار بذر، اهلی شدن گیاهان دارویی، نبودن برخی استانداردها در بذر، نبودن مرکز فرآوری و بسته بندی بذر مواجه هستند. وی تصریح کرد: در جهت توسعه و تولید بذرهای گیاهان دارویی و مرتعی در کشور، این ایستگاه در حال حاضر در راستای تولید بذر ۹ رقم گیاه دارویی مانند سرخارگل، بابا آدم، بادرنجبویه و زوفا و همچنین بذر ۱۲ رقم گیاه مرتعی مانند لولیوم، بروموس، فستوکا روبرا، فالاریس اکواتیکا و آگروپایرون گام برداشته است و در سال های پیش رو با بررسی و تحقیقات در مورد گونه های دیگر، تعداد این ارقام را افزایش خواهد داد.
  • پنج هزار و ۵۰۰ تُن انواع ماهی خوراکی در اصفهان تولید شد

    مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از تولید پنج هزار و ۵۰۰ تُن انواع ماهی خوراکی گرم‌آبی و سردآبی در این استان در هشت ماه امسال خبر داد. محمدرضا عباسی افزود: ۷۰ تا ۸۰ درصد از تولید ماهی خوراکی در استان به ماهیان سردآبی و به‌ویژه «قزل آلا رنگین کمان» اختصاص دارد و باقیمانده آنها نیز مربوط به ماهیان گرم‌آبی از جمله «کپور» و «آمور» است.
  • تکمیل تا پایان ۱۴۰۴

    برنامه مدیریت شهری برای سالن اجلاس سران اصفهان

    معاون عمران شهری شهردار اصفهان اعلام کرد: تکمیل نهایی مجموعه‌های جانبی سالن اجلاس سران در این کلانشهر تا پیش از پایان سال ١۴٠۴، جزو برنامه‌‌ها است. اصغر کشاورز راد اظهار کرد: احداث سه سالن جنبی مجموعه نامبرده بیشترین بخش عملیات عمرانی برای تکمیل نهایی آن را تشکیل می‌دهد. وی اضافه کرد: پیمانکاران ساخت این سه سالن جنبی مشخص شده اند و اقداماتی هم برای اعلام و اطفای حریق و دفاتر مستقر در مجموعه در دستور کار قرار دارد.
  • هفته آلوده در نصف جهان

    زوج و فرد از درِ خانه ها

    مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان از آغاز طرح زوج و فرد برای تردد خودروها در این کلانشهر از شنبه بدنبال افزایش غلظت آلاینده های جوی خبر داد. منصور شیشه فروش افزود: بر اساس تصمیم کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان، طرح زوج و فرد تردد خودروها در شهر اصفهان از ۹ صبح تا ۱۳ و ۱۶ تا ۲۱ روز شنبه ۱۷ آذر تا پایان روز چهارشنبه ۲۱ آذر از درب منازل اجرا خواهد شد.
  • نگاهی به طبقه متوسط و طبقه کارگر در جامعه

    هر جامعه‌ای دارایِ یک زیربنایِ اقتصادی، یک ساختار طبقاتی و مملو از تبعیض و یک روبنایِ سیاسی و فکری است. ازقضا دولت و جامعه مدنی در روبنا قرار دارند. دولت که وضعیتش مشخص است و به قول توماس هابز در کتاب لِویاتان؛ شرِ لازم است. جامعه مدنی اما به‌مثابه لایه‌ای میان حاکمیت و مردم قرار دارد. توسعه سرمایه‌داری با پیشرفت فنّاوری، فرایند مداوم اجتماعی شدن ابزارهای فعالیت‌های اقتصادی و تمایز فزاینده‌ تقسیم‌کار همراه بوده است. این تحولات برخی از تمایزات سنتی در مقوله‌های کار را، نظیر کار «مولد» در مقابل کار «غیرمولد» و کار «یدی» در مقابل کار «غیریدی»، از بین برده است. درعین‌حال، افزایش انواع مشاغل و تقسیم‌کار، به لحاظ تنوع مهارت‌ها و مشاغل، از همگونی طبقه کاسته است. باوجوداین، کارمندان دفتری، فروشندگان یا کارگران خط مونتاژ، همگی در جایگاه اقتصادی طبقه کارگر قرار دارند، زیرا آنان صرفا صاحب نیروی کار خودشان هستند.
  • دستیار ویژه رییس جمهور در اصفهان

    برنامه دولت ارتقای سمن‌ها و نهادهای میانجی است

    دستیار ویژه رییس جمهور در امور اجتماعی گفت: ارتقای سمن‌ها و نهادهای میانجی با جدیت و اولویت در دولت چهاردهم دنبال می‌شود. علی ربیعی روز چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی سازمان‌های مردم نهاد در استانداری اصفهان افزود: سازمان‌های مردم نهاد و نهادهای میانجی باید کمک کنند تا دولت در کنار مردم قرار بگیرد.
  • پروژه PCI ذوب آهن اصفهان برای کاهش آلایندگی و کاهش قیمت تمام شده به مدار تولید پیوست

    مهدی کوهی مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان با اعلام این خبر که پروژه PCI جهت تزریق پودر زغال به کوره بلند در این مجتمع عظیم صنعتی در مدار تولید قرار گرفت ، گفت: اجرای این پروژه با هدف کاهش قابل توجه مصرف کک در سالیان گذشته توسط همکاران ما شروع شد اما به ظرفیت لازم برای بهره‌برداری نرسید. وی افزود : در راستای برنامه جامع زیست محیطی و با هماهنگی با اداره کل محیط زیست استان اصفهان، و در راستای دغدغه های زیست محیطی استاندار محترم ، پروژه PCI را امسال در مدار تولید قرار دادیم. امیدواریم با بهره‌برداری از پروژه‌هایی که در راستای عدم آلایندگی آب، خاک و هوا هستند، به حفظ محیط زیست هرچه بیشتر کمک کنیم.
  • سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان :

    حائزان شرایط طرح نهضت ملی مسکن، بیش از ۱۵۵ هزار نفر

    سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به اینکه تا کنون بیش از ۱۵۵ هزار و ۷۰۰ متقاضی حائز شرایط طرح نهضت ملی مسکن استان هستند گفت: در اجرای طرح های حمایتی مسکن در این استان، میانگین پیشرفت پروژه‌های گروه ساخت حدود ۲۱.۹۶ درصد است.
  • در نشست کمیته انرژی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مطرح شد

    بومی‌سازی قطعات و‌ تجهیزات نیروگاه خورشیدی؛ اولویت نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه

    رئیس کمیته انرژی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه در نشست کمیته انرژی این انجمن که در محل پروژه نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه برگزار شد گفت: ما در فولاد مبارکه مسئولیت نانوشته‌ای داریم که تا حد ممکن، تجهیزات موردنیاز را بومی‌سازی کنیم.
  • حمل و نقل ریلی

    در حالی که تمامی بخش‌های تولید، تعمیرات، پشتیبانی در فولاد مبارکه فعالیت‌های خاص خود را مطابق آنچه در سیستم تعریف‌شده انجام می‌دهند. انتظار می رود روند یاد شده تا پایان سال به تحقق اهداف و مأموریت‌های هر بخش بیانجامد. مجید فخاری، مدیر برنامه‌ریزی فروش و حمل محصول فولاد مبارکه در همین باره می گوید: یکی از اولویت‌های فولاد مبارکه برنامه‌ریزی برای توسعه حمل ریلی است. به گفته فخاری این مدیریت از دو بخش تشکیل شده است و برنامه‌ریزی فروش را از ابتدای تحلیل تقاضای بازار تا تبدیل شدن به برنامه تناژی و درآمدی فروش تنظیم می‌کند؛ به‌گونه‌ای که هم بودجه شرکت و هم موضوع تناژ برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری‌شده در طول سال محقق شود. یکی از اقدامات واحد برنامه‌ریزی فروش تدوین برنامه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت مبتنی بر تقاضای بازار است؛ به‌نحوی‌که این تقاضاها بر اساس تحلیل‌های مختلف به طرح‌های توسعه و چگونگی توسعه سبد محصولات شرکت جهت می‌دهد.
  • تحول در ارتباط اختصاصی با ذی‌نفعان

    یکی از رویکردهای اصلی روابط عمومی فولاد مبارکه

    ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت فولاد مبارکه اصفهان که طلایه‌دار تولید صنعتی ایران و بزرگ‌ترین کارخانه تولید فولاد کشور است، تنها به عرصه تولید و صنعت و اقتصاد منحصر نمی‌شود. این شرکت در عرصه مسئولیت‌های اجتماعی، ورزش و ارتباطات و روابط عمومی نیز همواره به‌عنوان نماد موفقیت یک بنگاه صنعتی معرفی‌شده و الگوی دیگر صنایع بوده است. توفیقات حاصل‌شده در نوزدهمین جشنواره ملی انتشارات روابط عمومی در آذرماه امسال نشان از آن دارد که اهتمام تمامی کارکنان این شرکت، در تمامی عرصه‌ها، ارتقای جایگاه شرکت و تعالی نام فولاد مبارکه در تمامی عرصه‌هاست.
  • هایپرمارکت فناوری در صنعت فولاد

    اکبر گلبو، مدیرعامل شرکت ایریسا در جلسه کمیته انرژی انجمن تولید کنندگان فولاد ایران با اشاره به نگاه مدبرانه گروه فولاد مبارکه برای توانمندسازی شرکت‌ها گفت: ۳۳ سال پیش و قبل از راه‌اندازی فولاد مبارکه، مؤسسان آن به این نتیجه رسیدند که دانش کنترل سیستم‌ها را در فولاد مبارکه محبوس نکنند و تأسیس شرکت بین‌المللی ایریسا را در دستور کار قرار دادند تا دانشی را که از اروپایی‌ها فراگرفته بودند به داخل کشور منتقل کنند. وی ادامه داد: ۳۰ سال پیش، این تفکر ایریسا را ایجاد کرد و به آن مأموریت داد و ما امروز می‌توانیم بگوییم که این مأموریت را به انجام رسانده‌ایم. بیشتر صنایع ایریسا را می‌شناسند و می‌دانند که در همه فولادسازی‌های کشور یا پروژه داشته یا پروژه فعالی در دستور کار دارد.
  • پژوهش های کاربردی، پل ارتباطی دانشگاه و فولاد مبارکه

    سمینار «کاربرد تحقیق در عملیات در برنامه‌ریزی تولید» به همت فولاد مبارکه و با حضور مدیر برنامه‌ریزی کنترل تولید فولاد مبارکه، اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های این دانشگاه برگزار شد. یاسر حاجی‌حیدری، مدیر برنامه‌ریزی و کنترل تولید فولاد مبارکه در حاشیه برگزاری در این سمینار گفت: صنعت فولاد جزو صنایع مادر و استراتژیک و یکی از بازیگران اصلی در صحنه اقتصادی کشور است. وی با بیان اینکه فولاد مبارکه چشم‌انداز خود را برای خلق آینده بهتر، تبدیل شدن به الگوی ملی بنگاه‌داری و شرکتی جهان‌تراز تعریف کرده است، افزود: بر این اساس فولاد مبارکه به‌عنوان شرکت برتر در صنعت فولاد کشور اهداف خود را پیش می‌برد و برای تحقق این امر نیاز به توسعه تکنولوژی و دانش روز و پژوهش‌های کاربردی دارد.
  • زخم تغییرات اقلیمی بر پیکره اصفهان

    استفاده از تجربیات گذشته در کنار روی آوردن به فناوری‌های نوین ازجمله رویکردهای قابل‌توجه معماران در این دورانی است که تغییرات اقلیمی، تاثیرات زیادی را بر نوع زندگی انسان، معماری و ساخت‌وساز شهرها و آثار و بناهای گذشتگان وارد آورده است، موضوعی که قطعا برای مقابله با چالش‌های آینده ضروری به نظر می‌رسد. انجمن صنفی معماران اصفهان با درک صحیح از این فرآیند در میان اعضای خود و بررسی ابعاد چالش تغییر اقلیم در پهنه اصفهان، چندی پیش رویدادی در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار کرد که طی آن متخصصان و دلسوزان نصف جهان، نظرات، دغدغه‌ها و راه‌حل‌های گوناگونی پیرامون چالش یادشده ارایه کردند، دنیای اقتصاد تلاش کرده تا در گزارش پیش رو، ضمن ارایه چکیده نظرات ابرازشده و دیگر نکاتی که کارشناسان این حوزه در گفتگو با ما بیان کرده‌اند، موضوع تغییر اقلیم، ارتباط و تاثیر آن بر معماری و همچنین ضرورت رسیدگی عاجل به این چالش، پی از تبدیل‌شدن اش به بحرانی غیرقابل‌مهار را بیان کند.
  • سرپرست مدیریت بازاریابی و فروش داخلی ذوب آهن اصفهان خبر داد:

    مبادله قرارداد تولید ۳۰ هزار تن ریل در آینده ای نزدیک

    سرپرست مدیریت بازاریابی و فروش داخلی ذوب آهن اصفهان گفت: این مجتمع صنعتی به عنوان تنها تولید کننده ریل در غرب آسیا، افتخار تأمین ریل مورد نیاز کلیه پروژه‌های راه آهن سراسری و متروی شهرهای کشور را مطابق با استاندارد (EN۱۳۶۷۴) اروپا، دارا است. امیر حسین ذاکری اظهار کرد: تفاهم نامه‌های بسیاری برای محورهای ریلی کشور با شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا منعقد شده است و بر این اساس پارت های ریلی به صورت مستمر تحویل می‌شود. محور ریلی خاش- زاهدان، جدیدترین قرارداد ریلی ذوب آهن و قرارگاه خاتم الانبیا محسوب می‌شود که ریل گذاری آن با ریل ملی، هفته گذشته با دستور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد.
  • شب، پنج‌شنبه، خارجی، خیابان میر

    چه کسی می‌گوید اصفهانی‌ها پرستار خوبی برای بچه‌ها نیستند!

    درراه‌ِ رفتن به مهمانی هستیم، عجله داریم. خیابان میر کنار شیرینی شکرچیان و روبروی هلال‌احمر اصفهان، بله درست دقیق ذکر می‌کنم، دقیقاً روبروی یکی از مراکز جمعیت هلال‌احمر اصفهان توقف می‌کنیم. ترافیک شدید است. مردم از باز شدن زاینده‌رود خوشحال‌اند خیابان‌های منتهی به رودخانه شلوغ است. خوشحالم از شادی مردم. از شکرچیان اصفهانی شیرینی می‌خریم. کنار مغازه شلوغ و پرنور؛ ناگهان یک آوار تاریک و صدای کودکی گریان یا بهتر است بگویم صدای جیغ مانندی شبیه التماس توجهم را جلب می‌کند. زن دستش را به نشانه کمک درازمی کند. جوان نیست، شاید جوان است و روزگار پیرش کرده، نمی‌دانم.
    سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳
  • سد سنگی تحریم

    ۲۳۰ معدن سنگ تزئینی و بیش از یک هزار و ۸۰۰ کارخانه فرآوری دراصفهان جای گرفته است، به عبارت دیگر این استان بزرگ‌ترین تولیدکننده سنگ‌ ایران است و سنگ‌بری‌هایش حدود ۵۰ درصد از سنگ فرآوری شده موجود در بازار کشور را تأمین می‌کنند. این روزها و پس از پایان نوزدهمین نمایشگاه بین ‌المللی سنگ، معادن، ماشین ‌آلات و صنایع وابسته، فرصتی است تا صنعت سنگ در استان اصفهان به دور از هیاهوهای مرسوم مورد بررسی قرار بگیرد. اصفهان را می توان از جمله نقاط برتر استخراج سنگ در جهان دانست، مثلا بدترین سنگ آن با بهترین سنگ عمانی برابری کرده و گاهی از آن با نام پایتخت سنگ های تزئینی هم نام می برند ، اما باوجود این میزان از قابلیت ، نتوانسته است سهم وجایگاه واقعی خود را دربازارهای جهانی پیدا کند، پرسش این است: چرا تاکنون نتوانسته‌ایم سهم مناسبی از صادرات را به دست آوریم ؟