صحبت از وضعیت نامناسب محیطزیست، خصوصا موضوع آلودگیهای آب و خاک و هوا چیزی نیست که بتوان با پردهپوشی با آن برخورد کرد. امروز آلودگی هوا در شهرها، کاهش منابع آب، معضل پسماند در بسیاری از نقاط کشور، فرسایش خاک، فرونشست زمین، توفانهای گردوغبار و بسیاری مشکلات و معضلات دیگر پیش روی جامعه قرار گرفته و همگان درباره آنها آگاهی دارند. آنطور که اصل پنجاهم قانون اساسی، بهعنوان اصلی مترقی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بهصراحت بیان کرده، حفاظت محیطزیست وظیفهای همگانی و برعهده آحاد جامعه اعم از شهروندان و مسوولان است. آنچه از این اصل برمیآید، تکلیفی است که بر دوش همگان در هر جایگاه نهاده شده و پرواضح است که دولت و سایر قوای کشور و دستگاههای زیرمجموعه نیز وظایفی خطیرتر نسبت به سایر اعضای جامعه بر عهده دارند.
نگاهی به پنلهای تخصصی بیستودومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست
نمایشگاهها بهویژه در حوزههای تخصصی مانند محیط زیست، نقش بسیار مهمی در تبادل دانش، معرفی فناوریها، ایدهها و ارتقای آگاهی عمومی دارند. در این میان، وجود پنلهای تخصصی و بخشهای مختلف نمایشگاهی میتواند تجربه بازدیدکنندگان را غنیتر کرده و بهطور خاص در حوزه محیط زیست تاثیرات بلندمدتی داشته باشد. در این راستا، میتوان به بخشهای مختلف پنلهای نمایشگاه اشاره کرد که هرکدام وظیفه خاص خود را دارند و در مجموع به توسعه و ترویج مسائل مرتبط با محیط زیست کمک میکنند.
مدیر HSE پتروشیمی پردیس گفت: شرکت پتروشیمی پردیس به عنوان بزرگترین تولیدکننده اوره و آمونیاک خاورمیانه، در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار، علاوه بر تامین امنیت غذایی مردم ایران و جهان، حفاظت از محیط زیست به عنوان سرمایهای برای آیندگان را نیز سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده و در کنار استمرار در تولید، حرکت در مسیر توسعه پایدار را نیز به واسطه انجام پروژهها و اقدامات شاخص محیط زیستی تداوم بخشیده است.
در جهان امروز موضوع حفظ محیط زیست یکی از موضوعات و دغدغههای اصلی مردم و دولتها است. موضوعی که مستقیما به زیست آینده بشر و نحوه زندگی او بر کره زمین مرتبط است. به طور مثال تغییرات اقلیمی یکی از موضوعاتی است که سالانه میلیاردها دلار برای مدیریت آن و کاهش اثرات ناشی از آن در دنیا هزینه میشود.
نمایشگاهها یکی از بسترهای شناخته شده برای ارائه آخرین دستاوردهای علمی و تبادل دانش به شمار میروند و ابعاد علمی آنها همواره مورد توجه قرار دارد. به عبارت دیگر برگزاری نمایشگاهها بستری ارائه میکند که در این بستر یافتههای علمی در کنار واقعیتهای اجرایی فرصت تبلور پیدا کرده و زمینه کاهش شکاف بین دانشگاه، جامعه و صنعت فراهم شود.
نمایشگاههای تخصصی نقش مهمی در همافزایی و ارتباطات سازمانهای مردمی دارند. همچنین این نمایشگاهها بستری فراهم میکنند که به گفتوگوهای راهحلمحور کمک میکند. در این دوره از نمایشگاه، بیش از ۷۰ نهاد مردمی در قالب تشکلهای محیطزیستی حضور دارند.
نمایشگاهها به عنوان رویدادهایی که فضای تعاملی و جدیدترین دستاوردها را به جامعه مخاطب حوزههای مختلف تخصصی ارائه میدهند همیشه مورد توجه بودهاند. در واقع نمایشگاهها رویدادهایی هستند که میتوانند در ایجاد تحولات نو و ارتباطات گسترده فعالان یک حوزه و شبکهسازی برای اثرگذاری بیشتر بسیار مفید و سودمند باشند.
رئیس سازمان محیطزیست با اشاره به برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست اظهار کرد: همواره یکی از اهداف برگزاری نمایشگاه، ایجاد فضایی برای جلب مشارکت عمومی، چه مشارکت شهروندان و چه مشارکت دستگاههای دولتی و فعالان اقتصادی و همچنین نهادهای علمی و دانش بنیان در حوزه حفاظت محیطزیست بوده است.
نقش آلودگی محیط زیست در کاهش جمعیت یکی از موضوعات حساس و پراهمیت در ایران است که به بررسی دقیق علمی و اجتماعی و تغییر رویه سیاستگذاری در آن نیاز دارد. ایران بهعنوان یکی از کشورهای در حال توسعه، در دهههای اخیر با چالشهای زیستمحیطی متعددی مواجه بوده است. رشد بیرویه شهرنشینی، صنعتیشدن سریع، افزایش مصرف سوختهای فسیلی و تخریب منابع طبیعی ،بحران مدیریت، از جمله عواملی هستند که به آلودگی محیط زیست دامن زدهاند. این آلودگیها تاثیر مستقیم و غیرمستقیمی بر سلامت افراد، کیفیت زندگی و در نهایت بر کاهش نرخ زاد و ولد و افزایش نرخ مرگومیر دارد.
با افزایش جمعیت شهری و توسعه و رشد شتابان شهرنشینی، مشکلات زیستمحیطی به یکی از چالشهای اصلی مدیریت شهری تبدیل شده است. آلودگی هوا، تخریب منابع طبیعی، تولید زباله و بحران کمآبی و عدم مدیریت صحیح پسماند از جمله مسائلی است که بقای شهرهای آینده را تهدید میکنند.
رئیس ستاد برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست خبر داد
رئیس ستاد برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست با تاکید بر اینکه اهداف عالیه هر نمایشگاهی جز با مشارکت و همت جمعی رسانههای گروهی مسیر نخواهد شد، گفت: در بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست علاوه بر ۲۵ شرکت دانشبنیان فعال در حوزه پسماند و کاهش مصرف انرژی، ۸۰ سمن فعال در زمینه محیط زیست نیز شرکت کردهاند.
لیلی زوارهای- در حالی که هنوز یافتن مقصر اصلی آلودگی هوا در فصل سرد بین علما اختلاف انداخته و توپ در زمین سوختن مازوت و خودروهای فرسوده جابجا میشود، مسوولان نوک پیکان را به سمت خودروها گرفته و برای واردات همتایان برقی در ناوگان عمومی حملونقل شهرها آستین بالا زدهاند. در این مسیر هرچند کفه ترازو به سمت ناترازی مصرف بنزین سنگینی میکند اما درنهایت مساله ناترازی تولید و مصرف برق و گاز، استفاده از مازوت برای تولید برق و جولان خودروهای فرسوده در کلانشهرها و ناترازی ارزی برای واردات خودرو، چنان تناقضی ایجاد کرده که حلوفصل وارونگی هوا و کمبود برق و بنزین بهوسیله خودروی برقی را به یک طنز تلخ تبدیل کرده است.
الهام شهیدان- ناخودآگاه اگر به هرکدام از ما بگویند سختترین کار دنیا چیست ذهنمان اول به سمت کار در معدن میرود . اما شغلی در ایران هست که در کنار نگرانی برای جان بیماران، کارمندان آن در هر بخشی از فحاشی و حتی ضرب و شتم و یا حتی تهدید با سلاح سرد روبرو هستند.
به یاری فارغ التخصیلان پرشمار در گرایش های گوناگون رشته مدیریت که هم اکنون جذب بازار کار شده اند و دوره های آموزشی متعدد مدیریتی که مدیران در آنها شرکت نموده اند، هم اکنون توجه به تحلیل، برنامه ریزی و اجرای استراتژی ها در شرکت ها و صنایع کشور روزافزون شده است و بسیاری از بنگاه های عموما متوسط و بزرگ آن را به صورت یک فرایند رسمی در سازمان نهادینه ساخته اند.
در کارگروه توسعه صادرات استان اصفهان، تقویم نمایشگاهی سال ۱۴۰۴ شرکت نمایشگاه اصفهان تصویب شد. احمدرضا طحانیان، مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی استان اصفهان اظهار داشت: یکی از مهمترین مأموریتهای مرکز نمایشگاهی اصفهان، تدوین تقویم نمایشگاهی بهگونهای است که نیازهای اقتصادی، فرهنگی و توسعهای استان اصفهان را به بهترین شکل ممکن پوشش دهد.
باران مدرس- زمانی که نهضت کلنگ زنی در استان اصفهان به راه افتاد، پروژهها برای مردم صرفه اقتصادی چندانی نداشت و ردیف اعتباری و مالی آنها هم مشخص نبود. اما در زمان کلنگ زنی، وضعیت مالی دولت مناسب بود و میتوانست بودجه کافی برای پروژهها اختصاص دهد این شرایط اما دوام نداشت و امروز حتی بودجه عمرانی اندک اصفهان هم بهطور کامل تخصیص نمییابد. حالا پروژههای نیمهکاره در حالی چند نسل دستبهدست چرخیده که طرح توجیهی آنها قدیمی شده و باید طبق نیاز روز منطقه با صرف هزینهای هنگفت بازنگری شوند.در یک دهه اخیر و با رشد کسری بودجه از میزان بودجه عمرانی در بودجه سالانه کاسته و میزان تصویبشده بودجه عمرانی هم بهطور کامل تخصیص نیافته است.
درآیین تجلیل از پژوهشگران و صنعتگران برگزیده صنایع ، با عنوان جشنواره پژوهش و فناوری که امروز به مناسبت هفته پژوهش در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد از ذوب آهن اصفهان بهعنوان «صنعت برگزیده در تعاملات صنعتی پایدار با دانشگاه» تقدیر و نشان علم و صنعت به مهدی کوهی مدیرعامل این مجتمع عظیم صنعتی اعطا گردید .
صد و چهل و چهارمین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان برگزار شد
در یکصد و چهل و چهارمین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان که با حضور مسوولان استان برگزار شد، در خصوص مسائل ناشی از ناترازی و روشهای تأمین انرژی صنایع بحث و تبادل نظر شد و مسوولان وعده دادند کاهش مشکلات و تأمین برق واحدهای تولیدی و صنعتی در دستور کار قرار گیرد.
نفیسه زمانی نژاد :حرکت بهسوی صنعتی شدن و دستیابی به توسعه دریک کشور ،از آن اهدافی است که شاهراه اصلی آن صادرات و بهعنوان یکی از ارکان مهم اقتصادی در دولتها موردتوجه قرار دارد. در این حال ایران با توجه بهقرار گیری در تحریمهای خارجی و همچنین داخلی، دچار کاستیها و چالشهایی است که صادرات آن را تحت تأثیرقرار داده است بهگونهای که اصفهان یکی از استانهای مطرح صادراتی علیرغم قابلیتهای برتر، اما در ۸ ماه ابتدایی امسال، نسبت به سال گذشته با کاهش صادرات ازلحاظ وزنی و ارزشی روبرو بوده است.
هفته گذشته، همایش بزرگداشت روز حسابدار ایستگاه یازدهم خود را پشت سر گذاشت، این رویداد البته با تاخیری ۴ روزه به احترام ایام شهادت دخت گرامی رسول اکرم حضرت فاطمه سلام الله علیها، نوزدهم آذرماه در سالن همایش های سیتی سنتر اصفهان برگزار شد.
مهندس غلامرضا باقری دیزج مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان در دیدار با معاونین و مدیران ارشد پالایشگاه اصفهان به این موضوع اشاره داشت که حقیقتا اصفهان به جهت بنیه فرهنگی و نیروی انسانی نصف جهان است و ما می دانیم که در اجرای طرح ها و هماهنگی برنامه ای زبانزد است .
نسیم زمانی : در دورانی قرارگرفتهایم که تمرکز بر مباحثی مانند پیشرفتهای مکانیکی و افزایش کارایی در فناوری سرمایش و گرمایش ،جای خود را به پایداری، راحتی و صرفهجویی در مصرف انرژی داده است. موضوعی که باوجود ناترازی های انرژی ،افزایش تقاضا و چالشهای زیستمحیطی بسیار مهم و قابلتوجه و البته لازمه پیشروی در آن فراهم بودن پیششرطهایی است که گویا چندان در کشورمان ،فراهم نیست.
سونیا موگویی- آذر ماه ۱۴۰۲ اولین رویداد از سلسله سمینار های آموزشی دوازده گانه تیکاف در اتاق بازرگانی استان اصفهان برگزار شد که هدف از آن نه تنها آموزش بلکه کمک به خیریه های استان نیز بود، در این میان با بهره گیری از حضور اساتید برجسته ی کشوری تیکاف کارنامه درخشانی را رقم زده و از آن جمله با کمک به بیش از ۱۰ خیریه اصفهانی و تخصیص عواید مالی دوره ها به خیریه های مذکور توانسته آنچه با نام مسوولیت احتماعی را به دوش میکشد به سر انجام برساند.
آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه ۱۴۰۲ استان اصفهان برگزار شد
در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه ۱۴۰۲ استان اصفهان که با حضور معاون وزیر صمت، استاندار اصفهان، رئیس اتاق بازرگانی و دیگر مسوولان استانی و ملی به میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، ضرورت تفویض اختیار و اصلاح قوانین و مقرراتی که موجب اختلال در تولید، تجارت و صادرات شده است، مطرح شد.
در دنیای مدرن و پر از تغییرات سریع، ویژند(برند)های شخصی بهعنوان یکی از مفاهیم برجسته در زندگی حرفهای و شخصی افراد شناخته میشوند. این ویژند(برند)ها فراتر از یک شغل یا نقش اجتماعی معمولی عمل میکنند؛ آنها بازتابی از شخصیت، ارزشها، آرزوها و چشماندازهایی هستند که فرد برای خود و جهان پیرامونش ترسیم کرده است. افراد با برندهای شخصی بزرگ، بهطورمعمول به زندگی خود نگاه متفاوتی دارند و در مسیر رسیدن به اهداف و رویاهای خود از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند. در این مقاله، به بررسی ویژگیهای اصلی برندهای شخصی با چشماندازهای بزرگ خواهیم پرداخت و نشان خواهیم داد که چرا این برندها برای افراد نهتنها یکراه برای کسب موفقیت، بلکه وسیلهای برای تحقق آرزوها و رویاهای شخصیشان هستند.
بازدید رییس جمهور از نمایشگاه توانمندیهای بخش صنعت و معدن
مسعود پزشکیان، رییسجمهوری کشورمان طی بازدید از نمایشگاه توانمندیهای بخش صنعت و ضمن گفتوگو با صاحبان صنایع، تولیدکنندگان و تشکلهای بخش خصوصی در جریان مشکلات و موانع آنان برای تحقق رشد ۸ درصدی و اجرای برنامه هفتم توسعه قرار گرفت.
مهدی محمدی- توازن میان انتظارات و مسوولیت ها، اگرچه شاید گزارهای برآمده از استدلال بر محور عقلی خردگرا باشد اما بنیان محکمتری در تجربه بشری دارد، مثلا بشر انتظار دارد آتش به او گرما ببخشد اما تنها وقتی گرمابخشی آتش میسر میشود که شعله بهقدر کفایت برافروخته و هیزم بهاندازه نیاز ذخیره و فراهم باشد، اینگونه است که آدمی از شعله، طمع گرما میکند وگرنه سرماست و سرماش!
بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: حجم گاز مصرفی در زنجیره فولاد کشور از سنگآهن تا محصول نهایی تنها ۴ درصد از گاز تولیدی است و این سؤال از وزارت نفت وجود دارد که چرا در مواقع کمبود گاز بلافاصله به سراغ فولادیها میرود و گاز این صنعت را قطع میکند.