شماره روزنامه ۶۰۳۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۰۵ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۰۵

  • کسری اتوبوس در پایتخت؛ چند دستگاه؟

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: ناوگان اتوبوسرانی پایتخت بیش از ۲ برابر آنچه در حال حاضر «اتوبوس فعال» در شهر دارد، به اتوبوس جدید نیاز دارد تا «سهم حمل‌ونقل عمومی از ترددهای درون‌‌شهری» در ۱۴۰۴ به سطح مناسب افزایش پیدا کند.
  • رشد هزینه تولید در ۱۲ صنعت

    دنیای اقتصاد: شاخص قیمت خرید مواد اولیه براساس شامخ فروردین‌‌‌ماه، برای تمامی ۱۲رشته فعالیت صنعتی بالاتر از ۵۰ بوده است. شاخص قیمت خرید مواد اولیه در این ماه پس از تعدیل فصلی معادل ۷۶.۹ برآورد شده است که بیانگر افزایش قابل‌توجه قیمت مواد اولیه نسبت به اسفند ۱۴۰۲ است. نکته قابل تامل این است که در تمام ماه‌‌‌های سال ۱۴۰۲، این شاخص بالاتر از ۵۰ بوده است که بیانگر رشد فزاینده قیمت مواد اولیه است. براساس این بررسی، تداوم این روند با توجه به احتمال تشدید محدودیت دسترسی به مواد اولیه در ماه‌‌‌های آتی می‌‌‌تواند به فشار هزینه در بخش صنعت منجر شود و تورم تولیدکننده را افزایش دهد. شامخ فروردین‌ماه همچنین حاکی از این است که برخی شرکت‌ها هم به دلیل عدم‌توان تامین هزینه‌ها به‌خصوص با بالا رفتن نرخ ارز و افزایش قیمت نهاده‌‌‌ها، تعدیل نیرو داشته‌‌‌اند. به طور کلی براساس شامخ مدیران خرید تعدیل فصلی‌شده صنعت، ۶صنعت با شامخ کل زیر ۵۰ به سمت شرایط نامطلوب در حرکتند و ۶صنعت با شیب بسیار ناچیزی در حال بهبود هستند.
  • دست‌های بسته نتانیاهو

    دنیای اقتصاد: مذاکره‌کنندگان اسرائیلی و حماس روز چهارشنبه در بحبوحه فشار بر سر توافق پیشنهادی برای آتش‌بس در قاهره حضور داشتند؛ اگرچه مقامات اسرائیلی گفتند که شکاف‌های عمده‌ای بین طرفین باقی مانده است. این هیات‌ها روز سه‌شنبه، ساعاتی پس از ورود تانک‌ها و نیروهای اسرائیلی به شهر رفح در جنوب غزه و کنترل گذرگاه مرزی با مصر وارد شدند. اساسی‌ترین «نقطه گیر» در مذاکرات بر عبارتی متمرکز است که در پیشنهادهای مورد تایید اسرائیل و حماس آمده است: راهی به سوی «آرامش پایدار». در بازنگری حماس، این عبارت به وضوح به‌عنوان پایان دائمی جنگ و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه تعریف شده است. نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل همواره با هرگونه توافقی که صراحتا خواستار آتش‌بس دائمی باشد، مخالفت کرده و گفته است تا زمانی که حماس نابود نشود و گروگان‌ها آزاد نشوند، نیروهای اسرائیلی جنگ در غزه را متوقف نخواهند کرد.
  • ملزومات غلبه بر چالش‏‏‌های دورکاری

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی alavitarejomeh@gmail.com
    همه‌گیری کووید-۱۹ موجب شد دورکاری و کار کردن در مکان‌‌‌هایی غیر از محیط‌‌‌های کاری به یک گزینه جدی و پرطرفدار در بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها تبدیل شود. این وضعیت در دوران پس از پایان همه‌گیری کووید-۱۹ همچنان تداوم یافت و گسترش نیز پیدا کرد. بر همین اساس هم بسیاری بر این اعتقادند که عصر جدید دورکاری به مهارت‌‌‌ها و تکنیک‌‌‌های مدیریتی جدیدی نیاز دارد که عمدتا بر افزایش اعتماد بین کارکنان و کارفرمایان و افزایش اشتیاق به کار کردن و شادکاری و مهم‌تر از همه، یافتن راه‌‌‌های جدید و نوآورانه انجام کارها متمرکز خواهند شد. در این مطلب، به چند مورد از مهم‌ترین این مهارت‌‌‌ها و تکنیک‌‌‌ها اشاره و توصیه‌‌‌های کاربردی موثری نیز در این ارتباط ارائه خواهد شد.
  • برزخ کن در آستانه افتتاحیه

    دنیای اقتصاد: بعد از اعتصاب سال گذشته اصناف سینمایی هالیوود، به‌ویژه بازیگران و نویسندگان که خسارت قابل توجهی به صنعت سینمای آمریکا وارد کرد، حالا کارمندان و کارگران کن دست به اعتصاب زده‌اند؛ درست یک هفته پیش از برگزاری این جشنواره! چالش اصلی بر سر حقوق و دستمزدهاست.
  • حال ناخـوش اقتصـاد آمریکا

    فائزه پوزش: مانند سال‌های گذشته، اقتصاد آمریکا به‌عنوان اقتصاد پیشرو جهانی شناخته شده و چشم سیاستگذاران سایر اقتصادهای جهان به تصمیمات سیاستگذاران فدرال‌رزرو و مقامات آمریکایی دوخته شده است. اما به‌نظر می‌رسد غول اقتصادی جهان در ماه‌های اخیر حال و روز خوشی ندارد. اختلاف‌نظرهای سیاستی بایدن و پاول به معضل بزرگی تبدیل شده که تیر آن به رشد اقتصادی، بازارکار، تورم و بازارهای جهانی اصابت کرده است. به گفته کارشناسان، تورم چسبنده شده و همچنان به سطوح بالای ۳‌درصد پایبند است، این درحالی است که این نرخ در اتحادیه اروپا که سیاست‌های انقباضی خود را دیرتر از فدرال‌رزرو آغاز کرد به زیر ۳‌درصد سقوط کرد و اکنون در سطح ۲.۴ درصدی قرار دارد. کشمکش‌های جرمی پاول و سایر مقامات آمریکایی از جمله بایدن بر سر تغییر سیاست‌ها تا حدی ادامه یافته که دوره ریاست‌جمهوری بایدن را تلخ کرده است. بازار کار با افت شتاب خود، تورم با چسبندگی و پایبندی به سطح ۳درصدی، کاهش شاخص مدیران خرید و در نهایت کاهش رشد اقتصادی در سه‌ماه اول ۲۰۲۴، بحث داغ روزهای اخیر را تشکیل داده‌اند که «باشگاه اقتصاددانان» در پرونده امروز خود، برخی از جنبه‌های آن را مورد بررسی قرار داده است.
  • بازار موبایل همچنان بی‌ثبات است 

    دنیای اقتصاد: در سومین هفته از اردیبهشت ماه نیز مسوولان همچنان درباره تولید داخلی موبایل صحبت می‌کنند؛ وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیات دولت از الزام تولیدکنندگان به تولید محصولات قابل رقابت با نمونه‌های خارجی می‌گوید. از طرف دیگر فعالان بازار از واردکنندگان گرفته تا فروشندگان موبایل دیدگاه‌های متفاوتی به وضعیت فعلی عرضه، تقاضا و تغییرات قیمتی در بازار دارند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر