شماره روزنامه ۶۰۳۷
|

  • کوچ سرمایه به وال‌استریت

    دنیای اقتصاد: روز چهارشنبه هفته گذشته، گاوهای بازار رمزارزها در تلاشی سعی کردند تا از سد مقاومت ۶۶ هزار دلاری عبور کنند، اما بار دیگر به بن‌بست خوردند و مقاومت خرس‌ها موجب شد که قیمت در یک مسیر نزولی قرار بگیرد. همزمان با عدم موفقیت بیت‌کوین در عبور از سد خرسی، باقی آلت‌کوین‌ها نیز در یک روند نزولی قرار گرفتند.
  • جایگاه ایران در عرصه جهانی

    دنیای اقتصاد: سالیان طولانی گذشت اما هنوز راه توسعه ایران مشخص نشده‌است. عده‌ای تجارت آزاد و ذوب‌شدن در اقتصاد جهانی را تجویز می‌کنند؛ در مقابل تعدادی از حمایت‌های دولتی و دخالت آن در تمام حوزه‌های اقتصادی دفاع می‌کنند، اما ادبیات توسعه اقتصادی راه سومی معرفی می‌کند که دست از افراط و تفریط در نسخه‏‏‏‏‏‌پیچی برای جوامع برداشته‌است.
  • سایه جنگ بر سر مدیترانه

    دنیای اقتصاد: پس از چندین روز درگیری بین حزب‌الله و اسرائیل، روز چهارشنبه حسن نصرالله هشدار داد که در صورت وقوع جنگ همه‌جانبه، «هیچ مکانی در برابر موشک‌ها و پهپادهای ما امن نخواهد بود.» او همچنین قبرس را تهدید کرد که به اسرائیل اجازه استفاده از فرودگاه‌ها و پایگاه‌های خود در یک درگیری تمام‌عیار را ندهد. «یوان وارد» در گزارش ۱۹ژوئن برای الجزیره نوشت، نصرالله گفت: «دشمن به خوبی می‌داند که ما خود را برای سخت‌ترین روزها آماده کرده‌ایم و دشمن می‌داند که با چه چیزی روبه‌رو خواهد شد. اگر جنگ بر ما تحمیل شود، مقاومت بدون قید، قاعده و محدودیت خواهد جنگید.»
  • تبانی نامتعارف غول‌های نفتی

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: به‌باور کارشناسان، موج شکایت‏‏‏‏‏‏‌های گروهی مصرف‌کنندگان نفت در ایالات‏‏‏‏‏‏‌متحده پس از آن اتفاق خواهد افتاد که فعالان بازار این کالای استراتژیک ادعا کنند صنعت نفت این کشور برای محدود‏‏‏‏‏‏‌سازی و کنترل سطح میانگین تولید نفت، تبانی کرده‌است.
  • پارادوکس پذیرش عمومی

    دنیای اقتصاد-فاطمه زارع‌پور نبیل: از اوت ۲۰۰۸ با معرفی بیت‌کوین و تولد اولین رمزارز، داعیه دفاع از آزادی و امنیت افراد به واسطه تمرکززدایی و خودتنظیمی سیستم مالی نوین آغاز شد، پس از آغاز استخراج بیت‌کوین تا ۳۰ ماه «راه‌ابریشم»، بازار سیاه مواد مخدر، اولین گروه بزرگ از کاربران بودند که بیت‌کوین را پذیرفتند. با توجه به ادعاهای آزادی‏‏‏‌بخش در استفاده از کریپتو به‌نظر منطقی می‌رسد که افراد معدودی مخاطبان واقعی آن باشند، اما آیا تضادی میان استفاده روزمره و پذیرش انبوه با رویای تمرکززدایی و حفظ حریم شخصی وجود دارد؟
  • برق‏‏‏‌گرفتگی صنعت فولاد

    دنیای اقتصاد-تبریز/ امین بیل‏‏‏‌ساز: رئیس انجمن فولاد آذربایجان، عدم‌صادرات و افزایش هزینه برق را بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مشکل صنعت فولاد دانست و تصریح کرد: این عوامل اجازه تنفس به صنعت فولاد را نمی‏‏‏‌دهد. نوید نواده اباذر در نشست خبری بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی تبریز متافو، گفت: ما دیپلماسی اقتصادی درستی نداشته‏‏‏‌ایم و هر فردی که بگوید تحریم در زمینه صادرات و اقتصاد کشور تاثیری ندارد، دانشی در مورد مسائل اقتصادی ندارد.
  • احداث؛ ۱۷ ماه، تعمیر؛دو سال!

    یکی از تکراری‌ترین سوژه‌های ورزش ایران کمبود سازه‌های استاندارد و آبرومند است. در این مورد آن‌قدر گفته و نوشته‌ایم که به ستوه آمده‌ایم، اما به مصداق «گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من، آنچه البته به‌جایی نرسد فریاد است»، هیچ‌کدام از این گلایه‌ها افاقه نکرده و کارگر نیفتاده است.
  • بازی پرمخاطره در مرز لبنان

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که جنگ در غزه بیداد می‌کند، نبرد دیگری به موازات مرز شمالی اسرائیل با لبنان در جریان است؛ یک بازی پرمخاطره که در هفته‌های اخیر با دشمنی بسیار سرسخت‌تر تشدید شده است. پرزیدنت بایدن در راستای ترس از خطر شروع یک جنگ تمام‌عیار، یکی از دستیاران ارشد خود به نام «آموس هوخشتاین» را روز دوشنبه به اسرائیل و روز سه‌شنبه به لبنان فرستاد تا برای یک راه‌حل دیپلماتیک فشار بیاورد. برخلاف حماس، حزب‌الله نیروهایی دارد که مبارزانی سرسخت هستند و این گروه دارای موشک‌های دوربرد و هدایت‌شونده است که می‌تواند اهدافی را در عمق اسرائیل هدف قرار دهد.
  • تنگنای ارزی صنعت آب

    دنیای اقتصاد: در صدوبیست‏‏‏‌ویکمین نشست شورای گفت‏‏‏‌وگو، دلایل اجرایی‌نشدن تعدادی از مصوبات جلسات قبل شورا مورد بررسی قرارگرفت. همچنین اعضای شورای گفت‏‏‏‌وگو به بررسی مشکلات شرکت‌های آب‏‏‏‌شیرین‏‏‏‌کن پرداختند و مقرر شد پرداخت مطالبات معوق این شرکت‌ها و تغییر گروه کالایی تجهیزات آب‏‏‏‌شیرین‏‏‏‌کن‏‏‏‌ها، پیگیری شود. کاهش اعتبارات خرید تضمینی آب و پساب در بودجه‌۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ و عدم‌پرداخت مطالبات معوق از سال‌۱۴۰۰ که به رقمی بالغ ‏‏‏‌بر ۴‌هزار و ۶۰۰‌میلیارد‌تومان رسیده، از جمله مشکلات این بخش است. همچنین تغییر اولویت گروه کالایی تجهیزات آب‏‏‏‌شیرین‏‏‏‌کن‏‏‏‌ها و قرارگرفتن آنها در گروه کالاهای لوکس و عدم‌تخصیص به‌موقع ارز موردنیاز را باید به مجموعه این مشکلات اضافه کرد.
  • انویدیا؛ از فرش تا عرش

    دنیای اقتصاد-محدثه علیزاده: شرکت انویدیا، بزرگ‌ترین غول فناوری آمریکا در روز سه‌‌‌شنبه با پشت سر گذاشتن اپل و مایکروسافت در جایگاه باارزش‌ترین شرکت جهان قرار گرفت. این اتفاق نقطه عطفی در رالی داغ شرکت‌های تراشه‌‌‌سازی ایالات‌متحده که با هیجانات سرمایه‌گذاران درخصوص هوش مصنوعی بسیار پرطرفدار شده‌‌‌اند، محسوب می‌شود. به گزارش فایننشال‌تایمز، سهام این شرکت از ابتدای سال ۱۷۰‌درصد رشد داشته که همسو با رشد بالای ۲۰۰درصدی درآمد سالانه آن بوده است. انویدیا ماه‌‌‌هاست که به دلیل تقاضای بالا برای تراشه‌‌‌های تولیدی و همچنین علاقه‌‌‌مندی سرمایه‌گذاران به حوزه هوش مصنوعی توانسته است رشدی انفجاری داشته باشد. در حالی که اپل و مایکروسافت بیش از یک‌دهه است که بر سر جایگاه ارزشمندترین شرکت در ایالات‌متحده و جهان رقابت می‌کنند، انویدیا بالاخره روز سه‌‌‌شنبه توانست با پشت سر گذاشتن مایکروسافت و اپل، از جایگاه سومین شرکت باارزش دنیا به جایگاه اول برسد. ارزش سهام این شرکت در روز سه‌‌‌شنبه با ۳.۵‌درصد رشد به ۱۳۵.۵۸دلار رسید و این امر ارزش بازار آن را به ۳.۳۳۵‌هزار میلیارد دلار رساند.
  • اجاره‌بها در مناطق جنوبی تهران؛ چند؟

    دنیای‌اقتصاد-گروه مسکن و شهری: فایل‌های اجاره آپارتمان در پنج منطقه جنوبی تهران طی روزهای گذشته را ترکیبی از آپارتمان‌های میانسال و آستانه سالخورده تشکیل می‌دهد. با این حال واحد اجاره‌ای نوساز یا کم‌سن (زیر ۵ سال ساخت) هم در این بازار به چشم می‌‌خورد اما نتایج تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» از این بخش از بازار اجاره مسکن تهران حاکی است، سمت تقاضا (اجاره‌نشین‌ها) عمدتا به دنبال فایل‌های با سن‌بنای بیشتر هستند تا بلکه «توان پرداخت»‌شان بتواند از پس اجاره‌بها بربیاید. در جدول امروز نبض‌بازار مسکن «دنیای‌اقتصاد» آپارتمان‌هایی از مناطق ۱۵ تا ۱۹ برای اجاره وجود دارد که میانگین مساحت این واحدها ۸۳ مترمربع و سن‌بنای متوسط آنها نیز ۷ سال ساخت است. این واحدها با مبالغ متوسط ۱۰میلیون اجاره‌بهای ماهانه و ۵۰۰میلیون تومان پول‌پیش فایل شده است که بر این اساس مشخص می‌شود اجاره‌بهای هر مترمربع از این آپارتمان‌ها (با تبدیل کامل پول پیش به اجاره‌بهای ماهانه)، زیر ۲۰۰ هزار تومان است. متوسط این رقم برای شهر تهران (با استناد به فایل‌های اجاره یا همان «اجاره‌بهای پیشنهادی») حدود ۳۲۰ تا ۳۳۰ هزار تومان است.
  • پایان طلسم برگزاری کنسرت در تخت‌جمشید

    بالاخره طلسم شکست! اگرچه سال‌های طولانی، رویای کنسرت محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، یانی و کیتارو در تخت‌جمشید تعبیر نشد و شاید حسرتی بزرگ را در تاریخ این سرزمین به‌جا گذاشت، اما حالا طلسم شکسته شده و به‌زودی صدای‌ ساز و آواز ایرانی، پیچک‏‏‌وار بر ستون‏‏‌های برافراشته این بنای باشکوه، خواهد پیچید!
  • اجماعی علیه گرم ‏‏‏‌شدن کره ‌زمین

    دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو: کنفرانس تغییرات آب‌وهوایی بن (آلمان، ۳ تا ۱۳ ژوئن) پس از دو هفته کار فشرده در مورد طیف وسیعی از موضوعات پایان یافت. در حالی‌که شرکت‏‏‏‌کنندگان به پیشرفت در مسیر کنفرانس تغییرات آب‌وهوایی سازمان‌ملل (کاپ۲۹) در نوامبر در باکوی آذربایجان امیدوار هستند، سیمون استیل، دبیر اجرایی تغییرات آب‌وهوایی سازمان ملل‌متحد در سخنرانی پایانی خود گفت: «ما در اینجا، در شهر بن گام‌های کوچکی به جلو برداشته‏‏‏‌ایم اما موارد بسیار زیادی هنوز روی میز هستند. برای رسیدن به نتایج بلندپروازانه در باکو، خود را روبه‏‏‏‌روی یک کوه بسیار شیب‏‏‏‌دار رها کرده‏‏‏‌ایم تا از آن بالا برویم.»
  • اهمیت سلامت روان کارکنان دورکار

    مترجم: سیدحسین علوی‌لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    نگرانی‌ها و دلهره‌‌‌های روحی و روانی ناشی از دورکاری بلندمدت از جمله جدی‌‌‌ترین و جدیدترین مسائل مرتبط با ایمنی و سلامت کارکنان است. بنابراین مدیران باید توجه خاصی به آن داشته باشند و درصدد یاری رساندن به کارکنانشان در این زمینه باشند. تحقیقات اخیر در زمینه تاثیرات روحی و روانی دورکاری بر کارکنان در ایالات متحده آمریکا نشان داده که دو‌سوم کارکنان آمریکایی معتقد بودند که همه‌گیری کرونا بدترین و نگران‌‌‌کننده‌‌‌ترین چالش روحی و روانی بوده که آنها در دوران کاری‌‌‌شان تجربه کرده بودند. و ۸۸‌درصد آنها نیز اعلام کرده‌‌‌اند که در دوران کرونا دچار استرس‌‌‌های روانی شدید و بی‌‌‌سابقه‌‌‌ای در زمان کار کردن، حتی در وضعیت دورکاری شده بودند. به همین دلیل، هم کارفرمایان و هم کارکنان باید ضمن آگاهی از خطرات و نگرانی‌هایی که در زمان دورکاری ممکن است افراد را تهدید کند، نسبت به مدیریت و مهار هر چه ‌‌‌بهتر این تهدیدها اقدام کنند.
  • اجرای قانون بانک مرکزی کلید خورد

    دنیای اقتصاد: در راستای اجرای قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از ماه جاری، نخستین جلسه هیات عالی که جایگزین شورای پول و اعتبار شده است، عصر روز سه‌شنبه به ریاست محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، و با حضور اعضای این هیات در ساختمان میرداماد تشکیل شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر