شماره روزنامه ۶۰۳۹
|

  • رشد کم‌رمق تولید

    دنیای اقتصاد: تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی اگرچه در اردیبهشت‌ماه با افزایش همراه بوده است، اما بررسی‏‏‌ها حاکی از این است که رشد میانگین متحرک شاخص تولید همچنان کاهشی است. فروش بنگاه‏‏‌ها نیز اگرچه در دومین ماه سال با اندکی بهبود همراه بوده؛ اما بحران تقاضا و افت فروش همچنان بسیاری از بنگاه‏‏‌ها را با مشکل روبه‌رو کرده و از همین رو رو رشد کم‌رمق اردیبهشت‌ماه نتوانسته است به کاهش هزینه متوسط و سود شرکت‌ها منجر شود. کارشناسان بی‏‏‌توجهی به مولفه‏‏‌هایی همچون اقتصاد مقیاس واحدهای تولیدی و صنعتی و عدم‌ایجاد و گسترش سهم بازار را از جمله دلایل حاشیه سود پایین بنگاه‏‏‌ها عنوان می‌کنند.
  • همه به دنبال تفاهم غیرمستقیم با حزب‌الله

    دنیای اقتصاد: جنگ مرگبار و ویرانگر اسرائیل - حماس کافی نبود که ترس از رویارویی گسترده‌تر بین اسرائیل - حزب‌الله هم بر آن افزوده شده است. اوایل همین هفته، یعنی ساعاتی پس از انتشار ویدئویی ۹دقیقه‌ای از سوی حزب‌الله که پهپادهای جاسوسی را در حال گشت‌زنی در شمال اسرائیل نشان می‌داد، مقامات اسرائیلی اعلام کردند که برای یک «جنگ همه‌جانبه» آماده هستند و طرح‌هایی را برای حمله مورد تصویب قرار داده‌اند. پس از نمایش فیلم پهپاد، سیدحسن نصرالله تهدید کرد که اگر اسرائیل دامنه درگیری‌های کنونی را گسترش دهد، «بدون محدودیت، بدون قاعده و سقف» نبرد خواهد کرد.
  • تحرک تابستانی دلار

    دنیای اقتصاد: در حالی که دلار در هفته‌های اخیر روزهای آرامی را پشت سر می‌گذاشت، جدی‌شدن تشدید درگیری‌های نظامی در منطقه موجب شد در سومین روز تابستان دلار آزاد با افزایش ۷۰۰ تومانی مواجه شود و رشد ۱.۱ درصدی را به ثبت برساند.
  • تورهای مناسب آخر هفته

    در سه‌شنبه اولین هفته تیر ماه تعطیلات عید غدیر را داریم. در کنار آن پایان یافتن مدارس و تعطیلات تابستانی هم برخی خانواده‌‌‌ها را مشتاق به سفر با تورهای گردشگری کرده است. در همین راستاست که آژانس‌‌‌های توریستی هم برنامه‌‌‌ها و تورهایی را به استان‌‌‌های مختلف نظیر چهارمحال و بختیاری، ‌‌‌ مازندران، ‌‌‌ گیلان، ‌‌‌ سمنان، ‌‌‌اردبیل، ‌‌‌ لرستان، گلستان و همدان تعریف کرده‌‌‌اند. در این «نبض سفر» سراغ تورهای۲ و ۲.۵ روزه رفته‌‌‌ایم. تورهایی که هم هزینه‌‌‌های بالای تورهای سه روز به بالا را ندارند و هم مقصدشان متنوع‌‌‌تر است.
  • مدیریت روزهای نخست پس از استعفا

    مترجم: مریم مرادخانی
    بسیاری از افراد در برهه‏‏‌ای از زمان حس می‌کنند از زندگی کارمندی خسته شده‏‏‌اند و دوست دارند کسب‌و‌کار خودشان را راه بیندازند. از هر کدام که بپرسید، چند دلیل مشترک دارند: «می‏‏‌خواهم خودم مدیر خودم باشم» یا «دوست دارم ساعت کارم دست خودم باشد» یا «می‏‏‌خواهم پول بیشتری دربیاورم.» همه اینها در کلام، آنقدری جذاب هستند که همین حالا سراغ مدیرتان بروید و استعفا دهید. اما بلافاصله ترس وجودتان را فرا می‌گیرد و ده‏‏‌ها سوال و «نکند» به ذهنتان هجوم می‏‏‌آورد: «نکند کارم نگیرد و از اینجا مانده و از آنجا رانده شوم؟» یا «چطور دوره خاک‏‏‌خوری را بگذرانم و از پس هزینه‏‏‌های زندگی بربیایم؟» در بخش نخست این مطلب (که دوشنبه ۲۱ خرداد به چاپ رسید) گفتیم «جما اسبگ» یکی از کسانی است که پس از حدود دو سال کارمندی، تصمیم گرفت استعفا دهد و بیزنس خودش، یعنی ساخت پادکست را که همیشه عاشقش بود، راه بیندازد. حالا مدتی از این تصمیم گذشته. او چندی پیش مهمان «ایلینی ماتا» از مجله کسب و کار هاروارد بود و از تجربیات و چالش‏‏‌های کارآفرینی در ماه‏‏‌های نخست گفت؛ از جمله تنهایی، فقدان ساختار، عدم‌ثبات رویه و درآمد نامنظم. در میان این صحبت‏‏‌ها می‌توانید پاسخ این سوال را پیدا کنید که «آیا کارآفرینی برای شما مناسب است؟»
  • زباله‏‏‌سوز چینی «آرادکوه» را نجات می‌دهد؟

    دنیای اقتصاد: میزان تولید زباله تهرانی‌‌‌ها بالاست، سر هر کوچه و خیابانی را که نگاه کنید همیشه مخازن، مملو از زباله‌‌‌هایی است که یا روی هم انباشته شده یا به بیرون سرریز شده است، بنا براعلام آمار منتشره تهرانی‌‌‌ها روزانه بین ۵ تا۶‌هزار تن پسماند عادی تولید می‌کنند؛ ۶۰۰۰ تن زباله که برای دفن به آرادکوه برده می‌‌‌شود و زباله‌‌‌ها بعد از ساعتی زیر خاک دفن می‌‌‌شوند و به همین علت است که در آرادکوه، کوه‌‌‌های بلندی از زباله تشکیل شده و بوی بد این محدوده اجازه نفس کشیدن نمی‌‌‌دهد.
  • ازخاطرات انتظامی تا گریه عمو قناد

    دنیای اقتصاد: در شامگاه نخستین شنبه تابستان دو چهره محبوب سینما و تلویزیون تقدیر شدند. در یک سو، سینماگران و سینمادوستان یکصد سالگی عزت سینما را جشن گرفتند و در سوی دیگر چهره‌های تئاتری و تلویزیونی به احترام مجید قناد، مجری پیشکسوت برنامه‌های کودک و نوجوان که به‌تازگی از بستر بیماری برخاسته بود، برخاستند.
  • نامزدها صریح بیان کنند: تحریم‌ها را چگونه رفع می‌کنند؟

    منصور بیطرف
    در هفته گذشته وقتی دکتر جواد ظریف در میزگرد تلویزیونی دکتر پزشکیان، نامزد دور چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ظاهر شد و از برجام دفاع کرد، به احتمال خیلی زیاد حدس می‌زد که مدت کوتاهی بعد از این دفاع مورد هجمه و حمله اصولگرایان قرار بگیرد. اتفاقی که هنوز یک ساعت از این میزگرد نگذشته بود، رخ داد. جدا از حواشی این دفاع و حمله، دفاع برجامی ظریف دو سوال مهم را دوباره آشکار و به ذهن متبادر کرد. به عبارتی روی صحنه آورد و آن این است : ۱- سیاست خارجی کشور چگونه پی‌ریزی می‌شود و ۲- رئیس جمهور و وزیر امور خارجه‌اش تا چه اندازه در پی‌ریزی سیاست خارجی نقش دارند‌؟
  • پارادایم شیفت از نفت به تولید

    دنیای اقتصاد: سیاستگذاری بلندمدت و کلان اقتصادی به‏‌منظور تغییرات ساختاری در اقتصاد ایران، تقریبا در تمامی دولت‏‌های گذشته، با ناکامی مواجه بوده و آنچه بر فضای غالب سیاستگذاری حاکم است، سیاستگذاری‏‌های مناسبتی و اقتضایی بوده است. به عبارتی فعالان اقتصادی یا به دلیل وابستگی اقتصاد به نفت، در معرض شوک‏‌های خارجی قرار داشته‌اند یا به دلیل نبود برنامه‏‌ای هدفمند و قابل‏‌اجرا، در معرض تصمیمات خلق‏‌الساعه قرار دارند؛ فضایی که قربانی اصلی آن، تولید و درنتیجه اشتغال و رفاه عمومی است.
  • معجزه صادراتی صنایع سبک

    دنیای اقتصاد-میثم قریشی: در زمان اصلاحات اقتصادی پهلوی دوم در ایران بیش از ۷۰‌درصد جمعیت کشور در مناطق روستایی زندگی می‌کردند و کشاورزی بخش بزرگی از تولید ناخالص کشور را تشکیل می‌داد. توسعه اقتصادی ایران به طرف صنایع سنگین روسی رفت و با ورود کارخانه‌های فولاد، پتروشیمی، ‏‏‏‌ سیمان و ماشین‏‏‏‌سازی، فصل جدیدی در اقتصاد کشور آغاز شد. مهاجرت از روستا‌ها به شهر‌ها تشدید شد و جمعیت نیروی کار حاشیه‏‏‏‌نشین شهری رو به افزایش گذاشت. از آن تاریخ واردات کالای کشاورزی روندی روبه‌رشد پیدا کرد و وابستگی به کالاهای اساسی وارداتی کشور را با بحران کسری تراز تجاری سالانه مواجه کرد. تجارت کالای صنعتی سنگین به دلیل کیفیت پایین و بهای تمام‌شده بالا، به‌صرفه نبود و اصلاحات اقتصادی به چالش کشیده شد و تا امروز کشور را در دام خود نگه داشته‌است. برای آسیب‏‏‏‌شناسی علل این موضوع و بررسی عبرت‏‏‏‌های تاریخی به سراغ مطالعه کشورهای درحال‌توسعه مشابه ایران رفتیم و اقتصاد چین را برای تجزیه و تحلیل انتخاب کردیم.
  • تابستان سرد بازار رمزارزها

    دنیای اقتصاد: طی یک ماه گذشته آلت‌کوین‌های بزرگ تا ۷۰ درصد اصلاح قیمتی را تجربه کرده‌اند و این درحالی است که افت قیمت بیت‌کوین و اتریوم حدود ۱۵ درصد بوده است. کاهش مداوم عرضه با بازگشایی توکن‌ها و ایردراپ‌ها، فشار فروش از سوی صندوق‌های خطرپذیر، عدم ورود سرمایه جدید به ارزهای دیجیتال و روندهای فصلی، همگی به کاهش بی‌رحمانه قیمت آلت‌کوین‌ها کمک کردند.
  • «اعتمادسازی» مهم‌ترین وظیفه مدیر منابع انسانی

    شرایط کار و روابط بین کارفرما/نیروی کار بعد از پاندمی کرونا در سطح دنیا تغییر کرد. این تغییرات در برخی سازمان‌‌‌ها تثبیت و ماندگار شد و در سازمانی‌‌‌هایی هم که به روال سابق برگشتند انتظارات، به شرایط قبل از کرونا برنگشت. به‌همین دلیل، نقش منابع انسانی در سازمان‌‌‌ها به عنوان تعدیل‌‌‌کننده روابط بین کارفرما/نیروی کار پررنگ‌‌‌تر و سخت‌‌‌تر شده است.
  • پاداش دیپلماسی به توریسم عربستان

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: نگاه بلندپروازانه عربستان به بخش گردشگری، سرانجام باعث شد ۷ سال زودتر از برنامه تعیین‌شده به هدف خود دست یابد و اکنون بتواند گامی بلندتر برای سند چشم‌‌‌انداز گردشگری عربستان تا سال ۲۰۳۰ بردارد و به ۱۵۰ میلیون گردشگر خارجی بیندیشد.
  • نقش دولت در اقتصاد؛ چرا، کجا و چگونه؟

    داود گودرزی
    در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ایران بحث‌های اقتصادی بیش از هر زمان دیگری در کانون توجه قرار گرفته است. انتخاب رئیس جمهور جدید می‌تواند مسیر اقتصادی کشور را به شکل قابل توجهی تغییر دهد و تصمیمات وی در این زمینه تاثیرات عمیقی بر زندگی مردم و آینده اقتصادی ایران خواهد داشت. در این میان دو سیستم اقتصادی نئولیبرالیسم و اقتصاد مرکزی که در بسیاری از کشورهای جهان به‌کار گرفته شده‌اند، می‌توانند الگوهای مناسبی برای بررسی و تحلیل سیاست‌های اقتصادی کشور باشند با نگاهی به تجربیات موفق و ناموفق این دو سیستم در کشورهای مختلف می‌توان به درس‌های ارزشمندی دست یافت که در تدوین سیاست‌های اقتصادی کشور مفید خواهند بود. در ادامه به بررسی و مقایسه این دو سیستم اقتصادی و تاثیرات آنها در کشورهای مختلف می‌پردازیم تا بتوانیم از این تجربیات برای آینده اقتصادی ایران بهره‌برداری کنیم.
  • کوچ سرمایه به وال‌استریت

    دنیای اقتصاد: روز چهارشنبه هفته گذشته، گاوهای بازار رمزارزها در تلاشی سعی کردند تا از سد مقاومت ۶۶ هزار دلاری عبور کنند، اما بار دیگر به بن‌بست خوردند و مقاومت خرس‌ها موجب شد که قیمت در یک مسیر نزولی قرار بگیرد. همزمان با عدم موفقیت بیت‌کوین در عبور از سد خرسی، باقی آلت‌کوین‌ها نیز در یک روند نزولی قرار گرفتند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر