شماره روزنامه ۶۱۳۴
|

  • فرمول قیمت تمام‏‏‌شده مسکن

    دنیای اقتصاد: نیاز به سرپناه یکی از حیاتی‌‌‌ترین نیازهای آدمی است و همین اصل بنیادین، مسکن را به یکی از کالاهای بسیار مهم بازار تبدیل می‌کند. با این حال دسترسی به این کالای بنیادین و مهم به این سادگی میسر نیست و تقاضای مسکن علاوه بر عوامل بنیادی چون درآمد سرانه و دسترسی به منابع مالی که قدرت خرید مصرف‌کنندگان را تعیین می‌کند، تابع نوسان در قیمت سایر دارایی‌هاست، چراکه مسکن سهم مهمی در سبد دارایی‌های خانوار دارد. در سوی دیگر بازار، عرضه مسکن قرار دارد که در تعامل با تقاضای موجود، قیمت‌ها را شکل می‌دهد. مجموعه عواملی که قیمت تمام‌شده ساختمان را تعیین می‌کند، نقشی اساسی در عرضه مسکن دارند. این عوامل علاوه بر قیمت مواد اولیه، دسترسی به منابع مالی، مالیات، بیمه و هزینه نهادهای نظارتی شامل سیاستگذاری‌‌‌های دولت و شهرداری‌‌‌ها در حوزه صنعت ساختمان و مسکن است.
  • آنکارا در شوک حمله تروریستی

    دنیای اقتصاد: وزارت کشور ترکیه از وقوع یک حمله «تروریستی» در تاسیسات آژانس هوانوردی و فضایی ترکیه خبر داد. انفجاری در نزدیکی یکی از ورودی‌های صنعت هوانوردی «توساس» در آنکارا رخ داد و پس از آن صدای تیراندازی شنیده شد.علی یرلیکایا، وزیر کشور ترکیه در رابطه با این رویداد در بیانیه‌ای گفت: حمله تروریستی به صنایع هوانوردی و فضایی ترکیه در آنکارا در منطقه قهرمانکازان انجام شد که متاسفانه پس از این حمله کشته و مجروحانی داریم. به دنبال این حمله نیروهای امنیتی، آتش‌نشانی و تیم‌های پزشکی به محل حادثه اعزام شدند.درهمین حال به گزارش خبرگزاری الجزیره، وزیر کشور ترکیه در این خصوص اعلام کرد: در حمله تروریستی به مرکز صنایع هوافضای ترکیه در شهر آنکارا ۳ نفر جان باخته و ۱۴تن هم زخمی شده‌اند. گزارش‌ها همچنین حاکی ازآن است که تروریست‌ها با انفجار در ورودی قصد ورود به تاسیسات را داشتند. درگیری مسلحانه باعث کشته و مجروح شدن تعدادی از نگهبانان و عناصر تروریستی شده است. گفته می‌شود که تعدادی از عناصر تروریستی به درون تاسیسات راه پیدا کرده‌اند.
  • راهکارهای بهبود سیاست کنترل ترازنامه

    دنیای اقتصاد: حدود چهار‌سال از زمان اجرایی‌شدن سیاست کنترل مقداری ترازنامه به‌عنوان یک سیاست کلان احتیاطی (به‌دلیل عدم‌کارکرد نسبت کفایت سرمایه) و سیاست پولی انقباضی می‌گذرد. بررسی‌‌‌‌‌‌ها نشان می‌دهد طی این مدت رشد نقدینگی روند کاهشی قابل‌توجهی به خود گرفته ‌است. در این میان برخی اقتصاددانان معتقدند این کاهش رشد نقدینگی به‌خاطر کنترل ترازنامه بانک‌ها بوده‌ است و تداوم این سیاست را لازم می‌دانند، بااین‌حال راهکارهایی مانند اصلاح قوانین مالیاتی، اصلاح دستورالعمل سرمایه‌درگردش و تسهیل تامین مالی خارج از شبکه بانکی را نیز برای بهبود این سیاست پیشنهاد می‌دهند.
  • فرصت‌های اقتصادی مرز

    دنیای اقتصاد: بازارچه‏‏‏‌های مرزی علاوه‌بر نقش تجاری، به‌عنوان نقاط تلاقی فرهنگی و اقتصادی، فضایی برای تعاملات اجتماعی و فرهنگی میان مردم مرزنشین فراهم می‌کنند. نمونه‏‏‏‌های خارجی بازارچه‏‏‏‌های مرزی حکایت از آن دارد که این بازارچه‏‏‏‌ها می‌توانند به توسعه اقتصاد محلی، ایجاد زیرساخت‌های مدرن و اشتغال‌زایی هرچه بیشتر منتهی شوند. در ایران نیز بازارچه‏‏‏‌های مرزی با سیاستگذاری‌های مناسب و ایجاد دفاتر تجاری چندملیتی، می‌توانند به محرک‌های توسعه اقتصادی تبدیل شوند. اقدامات کلیدی مانند بازطراحی سیستم گمرکی، جذب سرمایه‌گذاری زیرساختی و آموزش تخصصی مرزنشینان، می‌تواند این بازارچه‏‏‏‌ها را به مراکز اقتصادی پویا و موثر بدل کند.
  • سیگنال منفی به آزادسازی آی‌فون

    دنیای‌اقتصاد: در هفته جاری رئیس‌‌جمهور لایحه بودجه سال آینده را به مجلس ارائه کرد و بر اساس آن تعرفه واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار تغییر نکرده و همان ۱۵درصد باقی مانده است.
  • گزارش جنگ نابرابر

    دنیای اقتصاد: ماجرای ورود سلبریتی‌ها به عرصه نویسندگی فقط در ایران حاشیه‌ساز نبوده است. این موضوع در نقاط دیگر دنیا هم رواج دارد و اخیرا گاردین گزارشی منتشر کرده و به یک رقابت نابرابر در میان نویسندگان ادبیات کودک و سلبریتی‌ها پرداخته است.
  • آب تجدیدپذیر، آب رفت

    دنیای اقتصاد: هم‌‌‌زمان با رشد جمعیت‌‌‌ و کاهش‌‌‌ منابع‌‌‌ آب تجدیدپذیر، روند شاخص‌‌‌ سرانه‌‌‌ منابع‌‌‌ آب تجدیدپذیر در دهه‌‌‌های‌‌‌ اخیر، نشان‌دهنده کاهش‌‌‌ منظم‌‌‌ آن است‌‌‌؛ به‌‌‌طوری‌‌‌که‌‌‌ از ٦٩٠٠مترمکعب‌‌‌ در سال ۱۳۳۵ به‌‌‌ ۲۱۶۵مترمکعب‌‌‌ در سال ۱۳۷۶، ۱۴۶۲مترمکعب‌‌‌ در سال ۱۳۹۰ و ۱۲۹۴مترمکعب‌‌‌ در سال ۱۳۹۵رسیده است‌‌‌. همچنین‌‌‌ با توجه‌‌‌ به‌‌‌ جمعیت‌‌‌ پیش‌بینی‌‌‌‌شده برای‌‌‌ کشور در افق‌‌‌ سال ۱۴۲۰ (حدود ١٠٦میلیون نفر- مطالعات به‌‌‌هنگام‌سازی طرح جامع‌‌‌ آب کشور) و با فرض ۱۰۳میلیارد مترمکعب‌‌‌ آب تجدیدپذیر درازمدت، میزان سرانه‌‌‌ به‌‌‌ ٩٧٦مترمکعب‌‌‌ در سال خواهد رسید. به‌‌‌این‌‌‌ترتیب‌‌‌ طی‌‌‌ حدود ٦٠سال سرانه‌‌‌ آب تجدیدپذیر از محدوده نرمال (بدون تنش‌‌‌) به‌‌‌ محدوده تنش‌‌‌ آبی‌‌‌ و سپس‌‌‌ به‌‌‌سمت‌‌‌ محدوده کمیابی‌‌‌ آب تغییر خواهد کرد. با ادامه‌‌‌ روند موجود در سال ۱۴۲۰ به‌‌‌ دهک‌‌‌ دوم از پایین‌‌‌ سقوط خواهیم‌‌‌ کرد. در این‌‌‌ خصوص ترکیه‌‌‌ با سرانه‌‌‌ ۲۲٧۲مترمکعب‌‌‌ آب تجدیدپذیر بالاترین‌‌‌ و مصر با سرانه‌‌‌ ۹.۳۱مترمکعب‌‌‌ آب تجدیدپذیر پایین‌‌‌ترین‌‌‌ رتبه‌‌‌ را در بین‌‌‌ کشورهای‌‌‌ مورد بررسی‌‌‌ به‌‌‌ خود اختصاص داده‌‌‌اند.
  • مالیات ۱۴۰۴ بر آپارتمان‌‌‌های الهیه

    دنیای‌اقتصاد: دولت چهاردهم بدون در نظر گرفتن اهدافی نظیر جلوگیری از سوداگری در بازار مسکن و ترغیب مالکان چند‌خانه‌‌‌ای به اجاره املاک خود، نسبت به تنظیم قانون مالیات بر زمین و املاک در لایحه بودجه ۱۴۰۴ اقدام کرد. این لایحه به نحوی تنظیم شده است که تنها شامل حال خانه‌‌‌هایی در محله‌‌‌های خاص از شهر تهران می‌شود.
  • سیم‌کارت‌های رند؛ کالاهای سرمایه‌ای

    دنیای اقتصاد: سیم‌کارت‌های رند با چنان قیمت‌های نجومی خرید و فروش می‌شوند که حالا دیگر وارد بازار کالاهای سرمایه‌ای شده‌اند؛ این را یکی از فعالان بازار سیم‌کارت می‌گوید که در زمینه سیم‌کارت‌هایی با شماره رند فعالیت می‌کند. او معتقد است مردمی که برای جلوگیری از گزند کاهش ارزش سرمایه خود را به آب و آتش می‌زنند، اکنون به خرید سیم‌کارت‌های رند روی آورده‌اند؛ سیم‌کارت‌هایی که از کد و ارقام تکراری و ساده‌ای برخوردارند و درنتیجه آسان روی ذهن می‌نشینند.
  • تجارت نفت در سایه تحریم

    دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی‌فرد: کاهش اخیر قیمت جهانی نفت عمدتا ناشی از سیگنال‌هایی بود با دلالت بر اینکه اسرائیل از حمله به زیرساخت‌های نفتی ایران اجتناب خواهد کرد. موضوعی که به‌دنبال افزایش دامنه تنش‌ها در خاورمیانه، از نگرانی‌های بزرگ فعالان بازار انرژی محسوب می‌شود.
  • مسیر هفت‏‏‌ماهه بازار سیمان

    دنیای اقتصاد - هاجر شادمانی: بررسی مسیر هفت‏‏‌ماهه بازار معاملات سیمان در رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران نشان‌دهنده رشد ۳۶.۵درصدی میانگین بهای این ماده اولیه ساختمانی در بازه زمانی مهر‌ماه نسبت‌به فروردین ۱۴۰۳ است. این میزان تقریبا نزدیک به سطح دوبرابری نرخ تورم عمومی در این بازه زمانی است. در مهرماه امسال، میانگین قیمت فروش هر کیلوگرم سیمان عرضه‌شده در بورس‌کالای ایران به‌ هزار و ۳۸۴تومان رسید که نسبت به میانگین قیمت این محصول صنعتی در اولین ماه از فصل سال (فروردین ۱۴۰۳)، رشد ۳۶.۵درصدی داشته است. متوسط قیمت هر کیلوگرم انواع سیمان عرضه‌شده در بورس‌کالا طی فروردین‌ماه امسال، ‌هزار و ۱۴تومان بود. «دنیای‌اقتصاد» دست‏‏‌کم پنج‌عامل مهم در رشد بهای سیمان در بازه زمانی هفت‌ماهه ۱۴۰۳را شناسایی کرده است.
  • تنظیم‌گری رمزارزها در جهان

    دنیای اقتصاد: درحالی ‌که در سال‌های ابتدایی فعالیت ارز‌های دیجیتال کمتر کسی نام بیت‌کوین را شنیده بود، اما امروزه دارایی‌های رمزنگاری‌شده محبوبیت قابل توجهی در سراسر جهان پیدا کرده‌اند و میلیون‌ها نفر از این دارایی‌ها برای انجام تراکنش‌های مالی و دسترسی به طیف وسیعی از خدمات استفاده می‌کنند. طی چند سال گذشته و به‌ویژه پس از دوره‌های صعودی ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱، میزان توجه قانون‌گذاران و دولت‌ها نیز نسبت به دارایی‌های رمزنگاری‌شده افزایش یافته است و امروزه بسیاری از کشور‌های جهان در تلاش برای ایجاد چارچوب فعالیت مشخص و واضحی برای فعالیت ارز‌های دیجیتال و فناوری بلاک‌چین هستند. در نتیجه این تلاش‌ها، هم‌اکنون برخی از تحرکات تقنینی و تنظیم‌گری کلیدی مهم از جمله قانون بازار‌های اتحادیه اروپا درخصوص دارایی‌های رمزنگاری‌شده (MiCA)، قانون نوآوری و فناوری مالی آمریکا برای قرن بیست‌ویکم (FIT۲۱) و دیگر چارچوب‌های حقوقی در قاره‌های آسیا، آفریقا و خاورمیانه دیده می‌شود. روز شنبه ۲۸مهرماه، پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی نیز در گزارش ترجمه‌ای «تنظیم‌گری دارایی‌های رمزنگاری‌شده؛ پیمایش تغییرات مقررات‌گذاری» به این موضوع پرداخته است که علاوه بر آخرین تحولات قانون‌گذاری دارایی‌های رمزگذاری‌شده، به موضوعات دیگری مانند اقدامات مبارزه با پول‌شویی (AML)، حفاظت از دارایی سرمایه‌گذار، مقررات مربوط به استیبل‌کوین، الزامات مربوط به کسب مجوز برای ارائه‌دهندگان خدمات دارایی‌های رمزنگاری‌شده و تعادل بین نوآوری و نظارت می‌پردازد. چکیده‌ای از این گزارش در ادامه آورده شده است.
  • پرورش قدرت رویابینی در رهبران سازمانی

    نویسنده: Jenny Fernandez مترجم: مهدی نیکوئی
    مدیران امروزی اغلب بر نتایج کوتاه‌‌‌مدت متمرکز هستند؛ به‌‌‌ویژه اگر در صنایع بالغ و کم‌‌‌تحولی مانند صنایع غذایی و خودروسازی مشغول باشند (که نیازمند بهره‌‌‌وری هستند) یا مانند شرکت‌های بورسی، سرمایه‌گذارانی کم‌‌‌طاقت داشته باشند. اما کارآفرینان و برخی رهبران سازمانی آینده‌‌‌نگر هم هستند که قدرت رویابینی خود را فدای اهداف کوتاه‌‌‌مدت نکرده‌‌‌اند.
  • کاهش فرصت‏‏‌های شغلی در بازار کار ایران

    ارائه آمار و اطلاعات شفاف بازار کار و نیروی کار برای درک وضعیت و مسیر اقتصاد یک کشور بسیار ضروری است، چون بینشی در مورد دینامیک‌‌‌های متغیر بازارهای کار به سیاستگذاران، شرکت‌ها و افراد ارائه می‌کند تا بر اساس آن تصمیم‌گیری کنند. اما به گزارش «جاب‌‌‌‌‌‌ویژن»، در ایران چنین اطلاعات جامعی به طور منظم ارائه نمی‌شود و این کمبود به‌‌‌ویژه در مواجهه با تغییرات سریع بازار کار احساس می‌شود. بر همین اساس، جاب‌‌‌ویژن در راستای مسوولیت اجتماعی خود، به صورت منظم گزارش‌‌‌های مربوط به وضعیت بازار کار را منتشر می‌کند. هدف از این اقدام، ارائه اطلاعات کاربردی به کارجویان و کارفرمایان است تا با شناخت بهتر از بازار کار بتوانند تصمیم‌‌‌های هوشمندانه‌‌‌تری برای مسیر شغلی و سیاستگذاری خود بگیرند.
  • ناکامی دولت در تحقق وعده ۲ میلیون مسکن ارزان

    مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس در گزارشی رسمی، اعلام کرد: در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۳، «تنها ۲۰‌هزار واحد مسکونی از طرح نهضت ملی مسکن به سرانجام رسید». به گزارش گروه شبکه‌‌‌های اجتماعی روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، بر اساس طرح نهضت ملی مسکن، قرار بود سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور روی زمین‌‌‌های ۹۹ ساله ساخته شود. براین اساس، باید تا امروز «دست‌‌‌کم ۲ میلیون مسکن دولتی‌‌‌ساز با قیمت ارزان تحویل خانوارهای بی‌خانه‌‌‌ شده باشد.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر