شماره روزنامه ۶۱۷۵
|

ویدئوی گفتگوی دکتر ایمانی‌جاجرمی با «دنیای‌اقتصاد»؛

دنیای اقتصاد: دکتر حسین ایمانی جاجرمی، جامعه‌شناس و صاحب‌نظر مسائل شهری درباره «تبعات وجود سرب در هوای تهران» هشدار داد.

پرسش «دنیای‌اقتصاد» از رئیس کارگروه اضطرار آلودگی‌هوا؛

دنیای اقتصاد: رئیس کارگروه اضطرار آلودگی‌هوای تهران درباره «تبعیض غیرقابل قبول بین سلامتی شهروندان تهرانی در تصمیمات مرتبط با بحران آلودگی» توضیح داد.

    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • چرا «پایتخت» ناقص تعطیل شد؟

    نجات تهران با نسخه پکن

    تهران روز گذشته برای ساعاتی «آلوده‌ترین» نقطه جهان شد؛ هر چند از پنج‌شنبه گذشته تا امروز، تهرانی‌ها «هوای سمی» تنفس کردند. رئیس کمیته اضطرار آلودگی‌ هوای تهران در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» در پاسخ به پرسش شهروندان درباره «راز تصمیم‌گیری ناقص برای تعطیلی تهران»، حدود اختیارات این کمیته را علت این موضوع عنوان کرد. «دنیای‌اقتصاد» برای معرفی راه درست به دولت و شهرداری تهران بابت «نجات تهرانی‌ها از آلودگی» الگوی پکن را که در جهان مشهور شده است، بررسی کرد. پکن ۱۰سال پیش فقط ۱۳روز در سال هوای قابل قبول داشت.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • ویدئوی گفتگوی دکتر ایمانی‌جاجرمی با «دنیای‌اقتصاد»؛

    «سرب» در هوای تهران با فرزندان ما چه می‌کند؟

    دنیای اقتصاد: دکتر حسین ایمانی جاجرمی، جامعه‌شناس و صاحب‌نظر مسائل شهری درباره «تبعات وجود سرب در هوای تهران» هشدار داد.
  • پرسش «دنیای‌اقتصاد» از رئیس کارگروه اضطرار آلودگی‌هوا؛

    تهران «هوا» ندارد

    دنیای اقتصاد: رئیس کارگروه اضطرار آلودگی‌هوای تهران درباره «تبعیض غیرقابل قبول بین سلامتی شهروندان تهرانی در تصمیمات مرتبط با بحران آلودگی» توضیح داد.
  • پاسخ «رسمی» به ماجرای یک پیامک؛

    ماموریت «کاتب» بازار املاک؛ آیا مالکان املاک بدون‏‏‌سند «اخطار» گرفتند؟

    صدور مبایعه نامه‌‌‌های دارای کد رهگیری در تنظیم قراردادهای اولیه خرید و فروش املاک در کشور به خط پایان رسید؛ در این شرایط املاک بر اساس نوع و زمان تنظیم سند با سه رویه برای تنظیم قرارداد مواجه هستند. ب
  • نامه‌نگاری پارلمان‌نشینان با فرزانه صادق؛

    یادآوری مسکن ملی به وزیر

    رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در نامه‌‌‌ای به فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی خواستار باز کردن سامانه ثبت‌نام متقاضیان مسکن ملی شد. در این نامه آمده است: طبق قانون اساسی دولت مکلف به تامین نیاز مسکن جامعه بوده و در همین راستا دولت‌‌‌های مختلف با اجرای طرح‌‌‌هایی چون اجاره به شرط تملیک، مسکن مهر و نهضت ملی مسکن به حمایت از اقشار آسیب‌‌‌پذیر جامعه پرداخته‌‌‌اند.
  • کسری بودجه شهرداری پایتخت

    حبیب کاشانی گفت: در ۷ ماه سال‌جاری مجموعا بیش از ۷۶ همت وصول درآمد داشتیم که نسبت به کل بودجه مصوب، ۵۱‌درصد کسب شده است.
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • از فردا با «ماسک» در تهران تردد کنید؛

    هشدار اداره هواشناسی به تهرانی‌ها

    دنیای اقتصاد: در پی آلودگی شدید هوای تهران، اداره هواشناسی به شهروندان تهرانی هشدار داد و توصیه کرد از تردد غیر ضروری پرهیز کنند.
  • «دنیای‌اقتصاد» دو سر طیف بازار فروش مسکن را بررسی می‌کند؛

    کف و سقف قیمت آپارتمان در تهران

    دنیای‌اقتصاد: دو نبض جداگانه از قیمت آپارتمان‌های پایتخت مورد سنجش و بررسی قرار گرفت.
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد» از تشدید بحران هوای سمی در پایتخت

    شاخص «آلودگی‌هوا» ثابت نگه داشته شده است؟

    دنیای‌اقتصاد: بحران آلودگی‌هوا در تهران از شب گذشته تاکنون، «شدت» پیدا کرده اما نه خبری از «مصوبه اضطراری استانداری» است و نه «اعلام درست عدد شاخص».
  • رشد ماهانه اجاره بها در تهران متوقف شد؟

    شاخص اجاره مسکن «دنیای اقتصاد» از ۲۲ منطقه

    شاخص اجاره مسکن «دنیای‌اقتصاد» از توقف افزایش ماهانه اجاره‌بها در تهران حکایت دارد. نتایج تحقیقات میدانی و بررسی‌های گروه مسکن «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد میانگین «اجاره‌بهای پیشنهادی» در ابتدای آذر نسبت به ابتدای آبان حدود یک‌درصد افت کرد. با این حال، مبالغ اجاره در بازار مسکن تهران همچنان با فاصله زیادی از توان مستاجرها بیشتر است؛ ضمن آنکه متوسط اجاره‌بها نسبت به سال گذشته همین موقع در تهران ۳۲درصد رشد کرده است. تحلیل نتایج نظرسنجی تلگرامی «دنیای‌اقتصاد» از مستاجرها، میزان رعایت «نرخ دولتی» را مشخص کرده است. این گزارش به نبض اجاره‌بهای ۲۲ منطقه نیز پرداخته است.
  • باد مجددا به داد تهرانی‌‌‌ها رسید

    دنیای‌اقتصاد-گروه مسکن و شهری: هوای تهران پس از ۴ روز متوالی قرارگیری در وضعیت ناسالم، برای ساعاتی در ابتدای روز دوشنبه نوزدهم آذر ماه در وضعیت قابل قبول قرار گرفت. در حالی که تصمیمات دیرهنگام مدیران شهری نتوانست اثر مثبتی بر بهبود کیفیت هوای پایتخت برجای بگذارد؛ وزش باد از ساعات پایانی روز یکشنبه هجدهم آذر ماه و بروز بارش باران در ساعات ابتدایی روز دوشنبه و در ادامه بارش پراکنده برف باعث شد تا هوای پایتخت برای ساعاتی تمیز شود.
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» نتایج نظرسنجی تلگرامی از مستاجرها را بررسی می‌کند

    عبور از «اجاره دولتی» حتی در مسکن‌مهر

    دنیای‌اقتصاد: اجاره‌بهای دولتی در سال ۱۴۰۳ برای «اکثریت مستاجرها» رعایت نشد و حتی در مسکن‌مهر دولتی‌ساز هم از این نرخ عبور شد.
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    آغاز برف پراکنده در تهران؛ هوا سالم شد

    دنیای‌اقتصاد: تهران پس‌از روزها «آلودگی شدید» در حال حاضر وضعیت «سالم» پیدا کرده است.
  • نشست مجمع جهانی شهری ۶ توصیه برای دولت‏‏‌ها دارد؛ «همه چیز از خانه شروع می‌شود»

    مثلث تهدید شهرهای آینده

    دوازدهمین نشست مجمع جهانی شهری اخیرا زیر سایه سنگین «فقر مسکن» و «تخریب سیستماتیک شهرها»، برگزار شد و به کار خود پایان داد. گزارش «دنیای‌اقتصاد» از نتایج پنج‌روزه این گردهمایی که با حضور ۱۸۲ کشور برگزار شد، حاکی است: شهرهای آینده با سه تهدید «تامین مالی مسکن»، ‌‌‌ «عدم‌دسترسی امن به زمین مسکونی» و «آوارگی ناشی از جنگ‌‌‌های کنونی کشورها» روبه‌رو شده‌‌‌اند و برآیند آنها در صورت «بی‌‌‌توجهی سازمان‌های جهانی و دولت‌‌‌ها» می‌تواند به «تشدید فقر مسکن» و «بحران‌های اجتماعی و البته سیاسی» منجر شود.
  • ویژگی آپارتمان‌های دو منطقه پرطرفدار تهران؛

    منطقه ۵ گران‌تر است یا منطقه ۴؟

    مناطق ۴ و ۵ شهر تهران، دو قطب شرق و غرب بازار مسکن پایتخت محسوب می‌‌‌شوند؛ قطب از بابت «تمرکز تقاضای خرید و اجاره مسکن دهک‌‌‌های متوسط در این دو منطقه میانی شهر». این دو منطقه، ‌‌‌ سرجمع، بالاترین سهم از معاملات مسکن تهران را به خود اختصاص می‌دهند.
  • آلودگی هوا تابع چیست؟

    آلودگی هوا تابعی از متغیرهای جوی مانند دما، باد و بارش است. سازمان حفاظت محیط‌زیست در پاسخ به گزارش روزنامه «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «هوای تهران آلوده‌‌تر شد» که در روز سیزدهم آبان ماه منتشر شد اعلام کرد که شرایط جوی به طور مستقیم بر تجمع آلاینده‌‌ها و کیفیت هوا اثرگذار می‌شود. در این جوابیه آمده است؛ طبق بررسی داده‌‌های آرشیوی سامانه پایش کیفی هوا توسط کارشناسان سازمان محیط‌زیست، تعداد روزهای ناسالم برای گروه‌‌های حساس در سال ۱۴۰۲ برابر ۴ روز بوده است؛ این در حالی است که در گزارش «هوای تهران آلوده‌‌تر شد» تعداد روزهای ناسالم برای گروه‌‌های حساس ۸ روز ذکر شده است.
    شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳
  • آلودگی هوای شهر تهران به روستاهای شمالی استان رسید؛ طبیعت سنگان از دیده پنهان شد!

    دنیای اقتصاد: آلودگی هوا این بار به روستاهای نزدیک تهران رسید.
  • گفت‌وگوی دنیای اقتصاد با رئیس کانون سردفتران؛

    مبایعه‌نامه‌های دارای کدرهگیری به خط پایان رسیدند؛ جزئیات قانون جدید ثبت رسمی اموال غیرمنقول

    دنیای اقتصاد: مبایعه نامه‌های مجهز به کد رهگیری به خط پایان رسید؛ به نحوی که با راه‌اندازی سامانه کاتب، خرید و فروش املاک دارای سند رسمی به این سامانه جدید منتقل شده و سیاست‌گذار امیدوار است که با راه‌اندازی این سامانه جدید بر صحت معاملات املاک در کشور افزوده شود.
  • «دنیای‌اقتصاد» پشت‌صحنه آلوده‌ترین روز پایتخت را بررسی می‌کند؛

    اقتصاد مازوت‌سوز

    تهرانی‌ها روز گذشته آلوده‌ترین آسمان پایتخت را تحمل کردند. گزارش «دنیای‌اقتصاد» از روند آلودگی ‌هوای تهران حاکی است، غلظت و انباشت ذرات‌ آلاینده و گازهای سمی در ۲۴ساعت منتهی به ظهر شنبه، به بیشترین مقدار از ابتدای پاییز رسید؛ به‌طوری‌که شاخص آلودگی روزانه، عدد ۱۶۰ را ثبت کرد. اما «مهم‌تر از شدت آلودگی‌هوا»، منبع آن است؛ چراکه نتایج بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد «مه‌دود» شکل‌گرفته در سطح شهر تهران با آلودگی روزها و هفته‌های قبل، متفاوت است. آسمان تهران از صبح پنج‌شنبه گذشته مملو از آلاینده دی‌اکسید گوگرد شد؛ شاخص آلایندگی SO۲ طی ۳روز گذشته در سطح عددی ۳۵، ۴۰ و ۴۶ قرار گرفت. تجاوز این شاخص از تراز عددی ۳۰ به معنای «شروع مازوت‌سوزی یا دیگر سوخت‌های پرگوگرد» است. این سوخت مخرب سلامتی انسان که آثار تخریبی آن به مراتب بیشتر از ذرات معلق است، به‌دلیل ناترازی انرژی، به صنایع و نیروگاه‌ها تحمیل می‌شود. اقتصاد مازوت‌سوز، میوه تلخ سیاستگذاری‌های نادرست است.
  • خبر فوری؛

    شکایت دولت از مازوت سوزها؛ سازمان حفاظت محیط زیست بیانیه داد

    دنیای اقتصاد: در پی انتشار اخباری مبنی بر آغاز مجدد مازوت‌سوزی در نیروگاه‌هایی که استفاده از این نوع سوخت در آن‌ها ممنوع شده بود، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از انجام اقدام قضایی علیه وزارتخانه‌های متخلف خبر داد.
  • افزایش گاز SO۲ و ردپای «مازوت» در آسمان تهران؛

    ماجرای آلوده‌ترین روز تهران چیست؟

    دنیای اقتصاد: آلوده‌ترین روز پایتخت، امروز (شنبه ۱۷ آذر) به ثبت رسید؛ اما این «بالاترین غلظت آلودگی‌هوا از ابتدای پاییز ۱۴۰۳» بعداز ۲ روز تعطیلی رسمی پیاپی رقم خورده است.
  • «دنیای‌اقتصاد» دوپینگ آخر هفته آلودگی‌هوا در تهران را بررسی می‌کند؛

    دو علامت از تشدید «مصرف سوخت پرگوگرد»؛ مازوت، رفت و برگشت؟

    دنیای‌اقتصاد: شاخص آلایندگی دی‌اکسید گوگرد (so₂) در آسمان روز گذشته به ۱.۳ برابر «حد مجاز» رسید که به معنای «شروع مازوت‌‌سوزی» در اطراف تهران یا «افت کیفیت گازوئیل یا بنزین» است.
  • مه‏‌دود در تهران تشدید شد

    جمعه «قرمز» پس‏‌از پنج‌شنبه «سیاه»

    دنیای‌اقتصاد: آلودگی ‌‌هوای تهران در دومین روز تعطیل، به شکل نگران‌‌کننده‌‌ای رو به افزایش گذاشت. حجم و غلظت ذرات آلاینده هوا در آسمان تهران، به‌رغم پنج‌شنبه تعطیل، افزایش یافت و شاخص آلودگی به وضعیت نارنجی افزایش پیدا کرد ضمن آنکه، ‌‌ «مه دود» در سطح شهر تهران به قدری لایه سنگینی را شکل داده بود که به نظر می‌‌رسید، «میزان ذرات سمی و گازهای آلاینده در هوای تهران» خیلی بیشتر از ارقام شاخص آلودگی است.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • چرا آلودگی دو پایتخت تا ۱۰ برابر «حد قرمز» افزایش یافت؟

    مرگبارترین هوای جهان

    آلودگی هوا پدیده‌‌‌ای جهانی است که در شهرهای مختلف با شدت و ضعف‌‌‌های متفاوت بروز می‌کند. لاهور و دهلی‌نو، به عنوان دو کلان‌‌‌شهر بزرگ در جنوب آسیا، با مشکل آلودگی هوا دست‌‌‌وپنجه نرم می‌کنند. دلایل آلودگی هوا و تبعات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن در این شهرها شباهت‌‌‌ها و تفاوت‌‌‌هایی دارد که بررسی آنها برای مسوولان شهری در کلان‌‌‌شهرهای ایران که با معضلات مشابهی روبه‌‌‌رو هستند، خالی از فایده نیست.
    جمعه، ۱۶ آذر ۱۴۰۳
  • باز هم تصمیم «شبانه» برای آلودگی هوای تهران؛

    مدارس ابتدایی شهر و استان تهران غیرحضوری شد؛ ادارات با ساعت شروع کار شناور

    کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران در شرایطی باز هم شبانه و آن هم پس از دو روز مداوم آلودگی هوای پایتخت، تصمیم گرفته که مدارس ابتدایی شهر و استان تهران را در دو نوبت صبح و عصر ۱۷ و ۱۸ آذرماه تعطیل اعلام کند.
  • شهردار اسبق پایتخت پاسخ می‌دهد

    خط‌ پایان تهران؟

    شهردار اسبق تهران در واکنش به تکرار چندباره طرح «انتقال پایتخت»، آن را نه «منطقی» و نه «راه‌حل مشکلات تهران» دانست و به جای «جابه‌جایی دستوری»، ایده «مهاجرت اختیاری از تهران» را راهکار درست معرفی کرد. پیروز حناچی در برابر این پرسش که «آیا تهران هنوز هم جای زندگی‌ است؟»، پاسخ مثبت اما مشروط داد. ایده «مهاجرت اختیاری» ۴مسوولیت‌ مشخص متوجه دولت و شهرداری تهران می‌کند از جمله «رقیب‌سازی برای تهران» و «توسعه امکانات زندگی در حومه‌های پایتخت».
  • شهردار اسبق پایتخت در این ویدئو پاسخ می‌دهد؛

    تهران «جای زندگی» است؟

    دنیای‌اقتصاد: پیروز حناچی، شهردار اسبق تهران و یکی از منتقدان سیاست‌های شهردار فعلی، به دو پرسش مرتبط با وضعیت حاد امروز پایتخت پاسخ داد.
  • «دنیای‌اقتصاد» داده‌های جدید «شامخ» را بررسی می‌کند؛

    سه بحران شرکت‌های ساختمانی

    دنیای‌ اقتصاد: داده‌های شامخ مسکن و ساختمان از اوضاع شرکت‌ها در آبان امسال حاکی است، «رکود ساخت و ساز»، «تورم بالای تولید ساختمان» و همچنین «فروش ضعیف در بازار مسکن»، سه بحران کنونی این صنعت است که اگر چه در ماه گذشته، شدت آنها نسبت به ماه‌های قبل تغییری پیدا نکرد؛ اما «دوام» چالش‌ها طی حداقل یکسال گذشته، اوضاع را برای شرکت‌ها در حال حاضر بدتر از ماه‌های قبل کرده است.
  • دنیای اقتصاد از آلودگی‌های امروز تهران گزارش می‌دهد؛

    جمعه «قرمز» پس‌از پنج‌شنبه «سیاه»؛ مه‌دود در تهران تشدید شد

    دنیای‌ اقتصاد: آلودگی‌هوای تهران در دومین روز تعطیل، به شکل نگران‌کننده‌ای رو به افزایش گذاشت.
    پنجشنبه، ۱۵ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» از پنج‌شنبه سیاه پایتخت گزارش می‌دهد

    تهران در «مه‌دود»؛ چرا روز تعطیل هم هوا آلوده است؟

    دنیای‌اقتصاد: آسمان تهران از بامداد امروز، پنج‌شنبه، رنگ آبی نداشت و در حاضر نیز «مه‌دود» در سطح شهر وجود دارد؛ سه فرضیه برای این آلودگی مطرح است.