تهران روز گذشته برای ساعاتی «آلودهترین» نقطه جهان شد؛ هر چند از پنجشنبه گذشته تا امروز، تهرانیها «هوای سمی» تنفس کردند. رئیس کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» در پاسخ به پرسش شهروندان درباره «راز تصمیمگیری ناقص برای تعطیلی تهران»، حدود اختیارات این کمیته را علت این موضوع عنوان کرد. «دنیایاقتصاد» برای معرفی راه درست به دولت و شهرداری تهران بابت «نجات تهرانیها از آلودگی» الگوی پکن را که در جهان مشهور شده است، بررسی کرد. پکن ۱۰سال پیش فقط ۱۳روز در سال هوای قابل قبول داشت.
چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
ویدئوی گفتگوی دکتر ایمانیجاجرمی با «دنیایاقتصاد»؛
صدور مبایعه نامههای دارای کد رهگیری در تنظیم قراردادهای اولیه خرید و فروش املاک در کشور به خط پایان رسید؛ در این شرایط املاک بر اساس نوع و زمان تنظیم سند با سه رویه برای تنظیم قرارداد مواجه هستند. ب
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در نامهای به فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی خواستار باز کردن سامانه ثبتنام متقاضیان مسکن ملی شد. در این نامه آمده است: طبق قانون اساسی دولت مکلف به تامین نیاز مسکن جامعه بوده و در همین راستا دولتهای مختلف با اجرای طرحهایی چون اجاره به شرط تملیک، مسکن مهر و نهضت ملی مسکن به حمایت از اقشار آسیبپذیر جامعه پرداختهاند.
شاخص اجاره مسکن «دنیایاقتصاد» از توقف افزایش ماهانه اجارهبها در تهران حکایت دارد. نتایج تحقیقات میدانی و بررسیهای گروه مسکن «دنیایاقتصاد» نشان میدهد میانگین «اجارهبهای پیشنهادی» در ابتدای آذر نسبت به ابتدای آبان حدود یکدرصد افت کرد. با این حال، مبالغ اجاره در بازار مسکن تهران همچنان با فاصله زیادی از توان مستاجرها بیشتر است؛ ضمن آنکه متوسط اجارهبها نسبت به سال گذشته همین موقع در تهران ۳۲درصد رشد کرده است. تحلیل نتایج نظرسنجی تلگرامی «دنیایاقتصاد» از مستاجرها، میزان رعایت «نرخ دولتی» را مشخص کرده است. این گزارش به نبض اجارهبهای ۲۲ منطقه نیز پرداخته است.
دنیایاقتصاد-گروه مسکن و شهری: هوای تهران پس از ۴ روز متوالی قرارگیری در وضعیت ناسالم، برای ساعاتی در ابتدای روز دوشنبه نوزدهم آذر ماه در وضعیت قابل قبول قرار گرفت. در حالی که تصمیمات دیرهنگام مدیران شهری نتوانست اثر مثبتی بر بهبود کیفیت هوای پایتخت برجای بگذارد؛ وزش باد از ساعات پایانی روز یکشنبه هجدهم آذر ماه و بروز بارش باران در ساعات ابتدایی روز دوشنبه و در ادامه بارش پراکنده برف باعث شد تا هوای پایتخت برای ساعاتی تمیز شود.
دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
«دنیایاقتصاد» نتایج نظرسنجی تلگرامی از مستاجرها را بررسی میکند
دوازدهمین نشست مجمع جهانی شهری اخیرا زیر سایه سنگین «فقر مسکن» و «تخریب سیستماتیک شهرها»، برگزار شد و به کار خود پایان داد. گزارش «دنیایاقتصاد» از نتایج پنجروزه این گردهمایی که با حضور ۱۸۲ کشور برگزار شد، حاکی است: شهرهای آینده با سه تهدید «تامین مالی مسکن»، «عدمدسترسی امن به زمین مسکونی» و «آوارگی ناشی از جنگهای کنونی کشورها» روبهرو شدهاند و برآیند آنها در صورت «بیتوجهی سازمانهای جهانی و دولتها» میتواند به «تشدید فقر مسکن» و «بحرانهای اجتماعی و البته سیاسی» منجر شود.
مناطق ۴ و ۵ شهر تهران، دو قطب شرق و غرب بازار مسکن پایتخت محسوب میشوند؛ قطب از بابت «تمرکز تقاضای خرید و اجاره مسکن دهکهای متوسط در این دو منطقه میانی شهر». این دو منطقه، سرجمع، بالاترین سهم از معاملات مسکن تهران را به خود اختصاص میدهند.
آلودگی هوا تابعی از متغیرهای جوی مانند دما، باد و بارش است. سازمان حفاظت محیطزیست در پاسخ به گزارش روزنامه «دنیایاقتصاد» با عنوان «هوای تهران آلودهتر شد» که در روز سیزدهم آبان ماه منتشر شد اعلام کرد که شرایط جوی به طور مستقیم بر تجمع آلایندهها و کیفیت هوا اثرگذار میشود. در این جوابیه آمده است؛ طبق بررسی دادههای آرشیوی سامانه پایش کیفی هوا توسط کارشناسان سازمان محیطزیست، تعداد روزهای ناسالم برای گروههای حساس در سال ۱۴۰۲ برابر ۴ روز بوده است؛ این در حالی است که در گزارش «هوای تهران آلودهتر شد» تعداد روزهای ناسالم برای گروههای حساس ۸ روز ذکر شده است.
دنیای اقتصاد: مبایعه نامههای مجهز به کد رهگیری به خط پایان رسید؛ به نحوی که با راهاندازی سامانه کاتب، خرید و فروش املاک دارای سند رسمی به این سامانه جدید منتقل شده و سیاستگذار امیدوار است که با راهاندازی این سامانه جدید بر صحت معاملات املاک در کشور افزوده شود.
«دنیایاقتصاد» پشتصحنه آلودهترین روز پایتخت را بررسی میکند؛
تهرانیها روز گذشته آلودهترین آسمان پایتخت را تحمل کردند. گزارش «دنیایاقتصاد» از روند آلودگی هوای تهران حاکی است، غلظت و انباشت ذرات آلاینده و گازهای سمی در ۲۴ساعت منتهی به ظهر شنبه، به بیشترین مقدار از ابتدای پاییز رسید؛ بهطوریکه شاخص آلودگی روزانه، عدد ۱۶۰ را ثبت کرد. اما «مهمتر از شدت آلودگیهوا»، منبع آن است؛ چراکه نتایج بررسیهای «دنیایاقتصاد» نشان میدهد «مهدود» شکلگرفته در سطح شهر تهران با آلودگی روزها و هفتههای قبل، متفاوت است. آسمان تهران از صبح پنجشنبه گذشته مملو از آلاینده دیاکسید گوگرد شد؛ شاخص آلایندگی SO۲ طی ۳روز گذشته در سطح عددی ۳۵، ۴۰ و ۴۶ قرار گرفت. تجاوز این شاخص از تراز عددی ۳۰ به معنای «شروع مازوتسوزی یا دیگر سوختهای پرگوگرد» است. این سوخت مخرب سلامتی انسان که آثار تخریبی آن به مراتب بیشتر از ذرات معلق است، بهدلیل ناترازی انرژی، به صنایع و نیروگاهها تحمیل میشود. اقتصاد مازوتسوز، میوه تلخ سیاستگذاریهای نادرست است.
دنیای اقتصاد: در پی انتشار اخباری مبنی بر آغاز مجدد مازوتسوزی در نیروگاههایی که استفاده از این نوع سوخت در آنها ممنوع شده بود، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از انجام اقدام قضایی علیه وزارتخانههای متخلف خبر داد.
دنیای اقتصاد: آلودهترین روز پایتخت، امروز (شنبه ۱۷ آذر) به ثبت رسید؛ اما این «بالاترین غلظت آلودگیهوا از ابتدای پاییز ۱۴۰۳» بعداز ۲ روز تعطیلی رسمی پیاپی رقم خورده است.
«دنیایاقتصاد» دوپینگ آخر هفته آلودگیهوا در تهران را بررسی میکند؛
دنیایاقتصاد: شاخص آلایندگی دیاکسید گوگرد (so₂) در آسمان روز گذشته به ۱.۳ برابر «حد مجاز» رسید که به معنای «شروع مازوتسوزی» در اطراف تهران یا «افت کیفیت گازوئیل یا بنزین» است.
دنیایاقتصاد: آلودگی هوای تهران در دومین روز تعطیل، به شکل نگرانکنندهای رو به افزایش گذاشت. حجم و غلظت ذرات آلاینده هوا در آسمان تهران، بهرغم پنجشنبه تعطیل، افزایش یافت و شاخص آلودگی به وضعیت نارنجی افزایش پیدا کرد ضمن آنکه، «مه دود» در سطح شهر تهران به قدری لایه سنگینی را شکل داده بود که به نظر میرسید، «میزان ذرات سمی و گازهای آلاینده در هوای تهران» خیلی بیشتر از ارقام شاخص آلودگی است.
یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
چرا آلودگی دو پایتخت تا ۱۰ برابر «حد قرمز» افزایش یافت؟
آلودگی هوا پدیدهای جهانی است که در شهرهای مختلف با شدت و ضعفهای متفاوت بروز میکند. لاهور و دهلینو، به عنوان دو کلانشهر بزرگ در جنوب آسیا، با مشکل آلودگی هوا دستوپنجه نرم میکنند. دلایل آلودگی هوا و تبعات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن در این شهرها شباهتها و تفاوتهایی دارد که بررسی آنها برای مسوولان شهری در کلانشهرهای ایران که با معضلات مشابهی روبهرو هستند، خالی از فایده نیست.
کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران در شرایطی باز هم شبانه و آن هم پس از دو روز مداوم آلودگی هوای پایتخت، تصمیم گرفته که مدارس ابتدایی شهر و استان تهران را در دو نوبت صبح و عصر ۱۷ و ۱۸ آذرماه تعطیل اعلام کند.
شهردار اسبق تهران در واکنش به تکرار چندباره طرح «انتقال پایتخت»، آن را نه «منطقی» و نه «راهحل مشکلات تهران» دانست و به جای «جابهجایی دستوری»، ایده «مهاجرت اختیاری از تهران» را راهکار درست معرفی کرد. پیروز حناچی در برابر این پرسش که «آیا تهران هنوز هم جای زندگی است؟»، پاسخ مثبت اما مشروط داد. ایده «مهاجرت اختیاری» ۴مسوولیت مشخص متوجه دولت و شهرداری تهران میکند از جمله «رقیبسازی برای تهران» و «توسعه امکانات زندگی در حومههای پایتخت».
دنیای اقتصاد: دادههای شامخ مسکن و ساختمان از اوضاع شرکتها در آبان امسال حاکی است، «رکود ساخت و ساز»، «تورم بالای تولید ساختمان» و همچنین «فروش ضعیف در بازار مسکن»، سه بحران کنونی این صنعت است که اگر چه در ماه گذشته، شدت آنها نسبت به ماههای قبل تغییری پیدا نکرد؛ اما «دوام» چالشها طی حداقل یکسال گذشته، اوضاع را برای شرکتها در حال حاضر بدتر از ماههای قبل کرده است.
دنیای اقتصاد از آلودگیهای امروز تهران گزارش میدهد؛