شماره روزنامه ۶۱۰۹
|

  • ۸ ویژگی فرهنگی برای تاب‏‏‌آوری

    مترجم: مهدی نیکوئی
    تاب‏‏‌آوری به توانایی یک سازمان برای انطباق، واکنش و احیا پس از بحران‌ها و تغییرات محیطی گفته می‌شود. در عصر کنونی کسب و کار که شرایطی مانند تلاطم، ابهام، پیچیدگی و تردید عادی شده‏‏‌، تاب‏‏‌آوری سازمانی حیاتی‏‏‌تر از هر زمانی شده است. برای تاب‏‏‌آور شدن، سازمان‌ها باید ویژگی‏‏‌های بارزی به دست آورند که شاید برای فعالیت در سال‌های گذشته چندان اهمیت نداشتند ولی امروزه تبدیل به یک اجبار محیطی شده است.
  • چطور وظایف تیم را به درستی واگذار کنیم؟

    شعیب حسنی / مدیر منابع انسانی «دنیای‌ اقتصاد»
    واگذاری درست وظایف، مهارتی حیاتی برای آن دسته از رهبران سازمان است که به دنبال افزایش پتانسیل تیم خود و مدیریت بهینه زمان هستند. این عمل نه تنها تیم را توانمند می‌‌‌سازد، بلکه به رهبر تیم کمک می‌‌‌کند بر وظایف استراتژیک‌‌‌تر متمرکز شود. با این حال، واگذاری تنها به معنای سپردن کارها نیست؛ بلکه نیازمند ارتباط روشن، اعتماد و شناخت نقاط قوت تیم است.
  • کوکوآ: سفر قهوه از اتیوپی به سراسر جهان

    مترجم: مریم مرادخانی
    قهوه در اتیوپی دارای اهمیت فرهنگی عمیقی است. این محصول خوش‌عطر و طعم در تار و پود جامعه اتیوپی ریشه دوانده و در آیین‌‌‌های اجتماعی این کشور، جایگاه پررنگی دارد. در هر محفلی، حتما چند فنجان قهوه نیز پیدا می‌شود. قهوه برای اهالی این کشور تنها یک نوشیدنی نیست بلکه بهانه‌‌‌ای برای دور هم جمع شدن است که میان افراد جامعه، پیوند ایجاد می‌کند. علاوه بر جنبه فرهنگی، قهوه نقش مهمی در اقتصاد این کشور نیز دارد.
  • تاثیر مثبت تازگی بر مغز

    مترجم: منا اختیاری
    انسان‌‌‌ها با داشتن یک روتین ثابت، کار بیشتری از پیش می‌‌‌برند و در عین حال کار مغز هم کمتر می‌‌‌شود. هر بار که بخواهید برای سرکار رفتن آماده شوید یا برای روزتان برنامه‌‌‌ریزی کنید، مغزتان مجبور نیست چرخ را از ابتدا اختراع کند و پیمایش صفر تا صدی داشته باشد، اما پایبندی به یک روتین تکراری همیشگی می‌‌‌تواند به سرعت شما را به سمت کسالت و نارضایتی سوق دهد.
  • فشار هزینه تهیه دارو و تجهیزات بر دوش محک

    نشست خبری خیریه‌‌‌های حوزه سرطان کودک، به مناسبت ماه اطلاع‌‌‌رسانی سرطان کودک در «محک» برگزار شد. در این نشست به جز مدیر موسسه محک، مدیران موسسه‌‌‌های دیگر مانند موسسه خیریه کسا در اصفهان، موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان و همچنین مدیر انجمن حمایت از کودکان مبتلا به سرطان تبریز (تسکین) که در ارتباط با حمایت و بهبود سرطان کودکان فعالیت می‌کنند حضور داشتند.
  • «واکنش‌سنجیده»، مهارت مدیران حمایتگر (بخش دوم و پایانی)

    نویسندگان: Christina Bradley، Lindy Greer مترجم: مریم مرادخانی
    به عنوان یک مدیر، اگر ببینید کارمندتان مدتی است که غمگین یا مضطرب است چه واکنشی نشان می‌‌‌دهید؟ آیا مداخله می‌‌‌کنید، از او علت را جویا می‌‌‌شوید و راه‌حل پیشنهاد می‌‌‌دهید؟ یا از ترس ورود به حریم خصوصی او، چیزی نمی‌‌‌پرسید و او را به حال خود رها می‌‌‌کنید؟ تحقیقات نشان داده که واکنش ‌سنجیده نسبت به احساسات کارکنان می‌تواند تاثیر شگرفی بر حال آنها، رابطه‌‌‌تان با آنها و عملکرد کلی تیم داشته باشد. به‌عنوان یک رهبر سازمانی باید بدانید چه زمانی به مساله ورود کنید، چه زمانی راه‌حل پیشنهاد دهید و چه زمانی، صبر پیشه کنید.
  • نقش دولت در تعادل کار-زندگی(بخش سی‌‌‌‌ و چهارم)

    مترجم: مهدی نیکوئی
    کار بیش از حد و فرسودگی شغلی به شکل یک معضل فراگیر در حوزه‌‌‌‌های اقتصادی و حتی کشورهای گوناگون دیده می‌شود. این معضل به نوعی ریشه در ناآرامی و هراس‌‌‌‌های ذهنی افراد دارد. به همین دلیل نخستین راهکارهای آن از سطح فردی شروع می‌شود. اما فراگیر بودن نشان می‌دهد که شرایط کلان کشورها نقش مهمی در شیوع یا کنترل آن دارد.
  • اثر شبکه‌‌‌های عصبی بر سوگیری هوش مصنوعی (قسمت چهلم)

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    اطلاعات و داده‌‌‌هایی که دارای سوگیری هستند مهم‌ترین عامل بروز تبعیض در الگوریتم‌‌‌ها محسوب می‌‌‌شوند. بااین‌‌‌حال باید دانست که خود شبکه‌‌‌های عصبی عمیق هم به این مساله دامن می‌‌‌زنند و باعث سوگیری بیشتر هوش مصنوعی می‌‌‌شوند.
  • مدیریت بهتر در شرایط رقابتی‏‏‌تر

    شعیب حسنی
    در محیط کار امروزی، مهارت‌‌‌های فنی دیگر به‌‌‌تنهایی برای موفقیت کافی نیستند. آنچه بیش از هر چیز مدیران را متمایز می‌کند، مهارت‌‌‌های نرم آنهاست که شامل توانایی برقراری ارتباط موثر، رهبری تیم، مدیریت احساسات، سازگاری با تغییرات و حل تعارضات می‌شود.
  • منابع انسانی و مدیریت نیروی کار در عصر هوش مصنوعی

    وحید لشگری
    یکی از مهم‌ترین کارکردهای هوش مصنوعی در حوزه منابع انسانی، تاثیر آن بر عملکرد خود متخصصان منابع انسانی است. استفاده از هوش مصنوعی در این حوزه باعث افزایش کارآیی در وظایف مختلف، از جمله مدیریت استعدادها، می‌شود. به عنوان مثال، هوش مصنوعی مولد می‌تواند در نوشتن شرح وظایف و بهبود فرآیندهای استخدام مورد استفاده قرار گیرد.
  • ماتریس اولویت‏‏‌های پایداری کسب‌و‌کار

    مترجم: مهدی نیکوئی
    مسوولیت‌‌‌های اجتماعی و فشارهای ذی‌نفعان برای ساختن آینده‌‌‌ای سبزتر به طور جمعی، بسیاری از کسب‌و‌کارها را به سمت تدوین استراتژی‌‌‌های پایداری برده است. شرکت‌ها و کسب و کارهایی که ریشه‌‌‌دار هستند و قصد تغییر حوزه فعالیت خود را ندارند، می‌توانند فرآیند تدوین استراتژی خود را از تحلیل استراتژی فعلی و سپس تعیین اولویت‌‌‌های عملکردی شروع کنند. در این مطلب، به تعیین اولویت‌‌‌های عملکردی و شیوه طراحی یک ماتریس مادی می‌‌‌پردازیم.
  • «دریای شباهت» در درخواست‏‏‌های شغلی

    مترجم: منا اختیاری
    با کاهش فرصت‌‌‌های شغلی در بریتانیا طی چند سال گذشته، جویندگان کار مجبور شده‌‌‌اند روش‌های بدیعی برای برجسته کردن خود در میان انبوه متقاضیان پیدا کنند. تکنولوژی‌‌‌های جدیدی همچون هوش‌‌‌مصنوعی مولد و ابزارهای دیجیتال پیشرفته، تولید رزومه‌‌‌ و معرفی‌‌‌نامه‌‌‌ را بسیار ساده‌‌‌تر و سریع‌‌‌تر کرده‌‌‌اند. خروجی قوی و حرفه‌‌‌ای این ابزارها قابل مقایسه با روزگار صفحه A۴ سفید و فونت کسل‌‌‌کننده «تایمز نیو رومن» نیست.
  • ۵ سوال که می‌توانند ویژگی‏‏‌های هدایتگری متقاضیان کار را آشکار کنند

    افراد معمولا در مصاحبه‌‌‌های شغلی بهترین نسخه از خود را نشان می‌دهند. آنها تلاش می‌کنند تاثیر مثبتی بر کارفرمای احتمالی بگذارند و احتمالا پاسخ سوالات رایج را هم از قبل تمرین کرده‌‌‌اند. با این شرایط، تشخیص بهترین گزینه می‌تواند دشوار باشد.
  • در گفت‏‏‌وگوهای سخت از «ما» به‌جای «شما»‏‏‌ استفاده کنید

    مترجم: مریم رضایی
    اگر می‌‌‌خواهید پیامی به کسی بفرستید که احتمال می‌‌‌دهید او را ناراحت کند، یک فرمول ساده وجود دارد که می‌تواند مسوولیت را به طور کامل گردن طرف مقابل نیندازد: به جای «شما» از «ما» استفاده کنید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر