شماره روزنامه ۶۱۴۲
|

  • طنین تار ایرانی در جزایر سه‌گانه

    دنیای اقتصاد: چندی پیش کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس و اتحادیه اروپا بیانیه‌ای مشترک صادر کردند که براساس آن از ایران خواسته شده تا به «اشغال» جزایر سه‌گانه ایرانی یعنی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی پایان دهد. این موضوع در چند روز گذشته با واکنش های شدید کاربران شبکه های مجازی روبه‌رو شد و آنها با انتشار متن‌ها و تصویرهایی نسبت به این موضوع اعتراض کردند.
  • گلچین داستان‌های مدرس صادقی در یک کتاب

    دنیای اقتصاد: کتاب «داســــتان‌ها» نوشــته جعفر مدرس صادقی به چاپ رسید. این کتاب مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه این نویسنده مشهور است که پیش‌تر در چهار کتاب «دوازده داستان»، «قسمت دیگران و داستان‌های دیگر»، «کنار دریا، مرخصی و آزادی» و «آن‌طرف خیابان» و برخی مجلات و مطبوعات منتشر شده‌اند. مدرس صادقی در توضیح درباره داستان‌های این‌کتاب می‌گوید، قصه‌ها را از صافی ویرایش دوباره عبور داده و اصلاحات و تغییراتش برای یک‌دست‌کردن لحن و زبان انجام شده‌اند نه عوض‌کردن ترکیب و ساختار داستان‌ها. قسمت دیگران، موشک و مار و دریا، مسابقه، پدرها و پسرها، چرخ فلک، بچه‌ها بازی نمی‌کنند، باغ مشیر، صبح روز عید و ردیف آخر از عناوین داستان‌های این مجموعه است. جعفر مدرس صادقی متولد ۱۳۳۳ در اصفهان، داستان‌نویس و مصحح است. او علاوه‌بر چند عنوان رمان و مجموعه داستان، تصحیح چند متن ادبیات کلاسیک را در کارنامه خود دارد. کتاب «داستان‌ها» در ۵۷۶ صفحه و به قیمت ۷۸۰هزار تومان از سوی نشر مرکز روانه بازار کتاب شده است.
  • رمان جدید هاروکی موراکامی در کتابفروشی‌ها

    دنیای اقتصاد: رمان «شهر و دیوارهای نامطمئنش» نوشته هاروکی موراکامی با ترجمه امیر دیانتی منتشر شد. این اثر جدیدترین رمان نویسنده‌ شناخته‌شده‌ ژاپنی‌ است و هنوز ترجمه‌ انگلیسی این کتاب منتشر نشده و مترجم آن را از ژاپنی ترجمه کرده است.داستان این رمان یک ماجرای عاشقانه است درباره‌ جست‌وجو؛ قصیده‌ای است در بزرگ‌داشت کتاب‌ها و کتابخانه‌هایی که این گنجینه‌ها را در خود جای داده‌اند و تمثیلی ا‌ست برای این روزگار غریب. داستان در مرز خیال و واقعیت روایت می‌شود و میان شهر محصورشده، میان دیوارها و دنیایی که می‌شناسیم یا تصور می‌کنیم می‌شناسیم، رفت‌وبرگشت دارد.
  • رکوردشکنی صنعت انیمه ژاپن با درآمد ۲۲ میلیارد دلاری

    انجمن انیمیشن‌ ژاپن (AJA) اعلام کرده صنعت انیمه این کشور در سال ۲۰۲۳ به رکورد ۲۲ میلیارد دلاری دست یافته که بالاترین میزان در تاریخ بوده و ۱۴ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲ داشته است. این گروه که از سال ۲۰۰۹ گزارش‌های سالانه صنعت انیمه را منتشر می‌کند، نتایج جدیدترین نظرسنجی خود را در بازار بین‌المللی فیلم توکیو کرد.
  • بازی پیمان معادی در یک فیلم جدید هالیوودی

    دنیای اقتصاد: پیمان معادی در فیلم جنایی «جنایت ۱۰۱» با بازیگرانی چون کریس همسورث، مارک رافالو، بری کیوگن و هلی بری مقابل دوربین می‌رود. جنیفر جیسون‌لی، نیک نولتی و تیت دونوان از دیگر بازیگران این تریلر جنایی خواهند بود که بارت لیتون کارگردانی و نگارش فیلم‌نامه آن را بر اساس رمان کوتاهی نوشته دان وینسلو بر عهده دارد. بنابر اعلام ورایتی، داستان این فیلم درباره یک سری دزدی‌های بزرگ جواهرات است که سال‌ها حل‌نشده باقی مانده‌اند. پلیس این سرقت‌ها را به کارتل‌های کلمبیایی نسبت داده است اما یک کارآگاه به نام لو لوبسنیک معتقد است که این کار تنها یک نفر است. هنوز مشخص نیست پیمان معادی در این فیلم چه نقشی را بر عهده دارد.
  • بازگشت فخرالدینی به صحنه موسیقی پس از ۱۰ سال

    دنیای اقتصاد: فرهاد فخرالدینی، آهنگساز و رهبر ارکستر،پس از یک دهه دوری از اجرای زنده، ۳۰ آبان‌ماه تازه‌ترین ساخته خود را بر اساس «منطق‌الطیر» در تالار وحدت رهبری می‌کند. فخرالدینی، سازنده موسیقی متن ماندگار سریال‌هایی چون ابوعلی‌سینا، امام علی(ع) و سربداران، در این اجرا یک ارکستر صدنفره شامل جمعی از برترین نوازندگان ایران را رهبری خواهد کرد. مهدی آقامحمدی،خواننده‌ تنور و علی تفرشی، خواننده‌ باریتون نیز در ترکیب ارکستر حضور دارند.در بخشی از رپرتوار این برنامه، کنسرتو ویولن اثر این هنرمند اجرا و توسط آرش امینی رهبری خواهد شد. امین غفاری به عنوان سولیست ویولن در این بخش از کنسرت هنرنمایی می‌کند. منظومه سیمرغ (قاف) به تهیه‌کنندگی حبیب صبور و همکاری ارکستر سمفونیک تهران از ۳۰آبان تا چهارم آ‌ذرماه در تالار وحدت تهران روی صحنه خواهد رفت.
  • نمایشگاه «خاکستری»در گالری استخر

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه گروهی نقاشی «خاکستری» با ۲۱ اثر از عاطفه مهرورز، محمدعلی نیکورای، سپیده مرشدی و ونوشه شکری در گالری استخر برپاست. در استیتمنت این نمایشگاه آمده: «در همنشینی پدیده‌ها همه چیز در عبور از مرز تضادها آغاز می‌شود. ترکیب سیاه و سفید همان درنوردیدن مرزهایی است که از همجواری دو ضد منتج به خاکستری شده است. اکنون رنگی که آن را خنثی می‌خوانیم، در نهایت بستری و یا بخشی از آغاز و شکل‌گیری یک اثر هنری به شمار می‌آید. آثار این نمایشگاه با وجود تفاوت در فرم و مضمون دارای فصلی مشترک از خاکستری‌ها هستند و در کنار هم قرار گرفته‌اند. گستره‌ طیف خاکستری‌ها که در این مجموعه اثرگذاری فراتر از رنگ‌ها دارند.» علاقه‌مندان به تماشای نمایشگاه «خاکستری» تا ۲۸ آبان فرصت دارند هر روز از ساعت ۱۷ تا ۲۱ به گالری استخر به نشانی شریعتی، بالاتر از پل رومی، کوچه رضایی، مجموعه‌ ایوان ربط مراجعه کنند
  • برپایی «شب ناصر فرهنگ‌فر» در کاف کتاب

    دنیای اقتصاد: دنیای اقتصاد: «شب ناصر فرهنگ‌فر»، استاد فقید تنبک نوازی ایران، در هفتاد و هفتمین سال تولد این هنرمند با حضور جمعی از چهره‌های موسیقی جمعه ۱۸آبان در مجموعه فرهنگی کاف کتاب برگزار خواهد شد. در این برنامه که پنجمین نشست مجله‌ تصویری هم‌نوا محسوب می‌شود، جمعی از هنرمندان و پژوهشگران، ازجمله مرتضی اعیان، نوازنده‌ پیشکسوت تنبک و میرعلیرضا میرعلی‌نقی، پژوهشگر موسیقی ایرانی به سخنرانی می‌پردازند.
  • نمایش انیمیشن «کوکو» در فرهنگسرای اندیشه

    دنیای اقتصاد: انیمیشن سینمایی «کوکو» (Coco) به کارگردانی لی آنکریچ از محصولات کمپانی پیکسار فردا دوشنبه در فرهنگسرای اندیشه به نمایش می‌آید و سپس نقد و بررسی خواهد شد.
  • اکران آنلاین «خورشید آن ماه» در شبکه خانگی

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «خورشید آن ماه» به کارگردانی ستاره اسکندری از چهارشنبه ۱۶ آبان به‌ صورت اختصاصی در پلتفرم فیلیمو اکران آنلاین می‌شود. داستان این فیلم بر محور زندگی زنی می‌چرخد که درگیر پیچیدگی‌های روابط انسانی، عشق‌های سرکوب‌شده و انتظارات جامعه است. در این میان، موسیقی اصیل بلوچی و زیبایی‌های طبیعی جنوب، به عمق داستان افزوده است. در «خورشید آن ماه» که نخستین فیلم به زبان بلوچی در سینمای ایران است و ساخت موسیقی آن بر عهده حسین علیزاده بوده است، نازنین فراهانی، پژمان بازغی، امیرحسین هاشمی و بنفشه صمدی به ایفای نقش پرداختند. اسحاق بلوچ نسب و برکت برجان، از نوازندگان برجسته بلوچی، نیز در این فیلم حضور دارند.
  • فرمان ساخت «پوریای ولی» از اینستاگرام

    دنیای اقتصاد: چند روز پیش مسعود جعفری جوزانی، نویسنده و کارگردان سرشناس سینما، در یک مصاحبه اعلام کرد که تلویزیون تمایلی به ساخت سریال «پوریای ولی» ندارد و پروژه اش ۲۰ سال معطل مانده است.او گفته بود که فیلم‌نامه این سریال بیش از دو دهه در تلویزیون مانده وبا اینکه رئیس صداوسیما هم به شدت دنبالش بوده که این سریال ساخته شود اما هیچ اتفاقی نیفتاده است. جعفری جوزانی با کنایه گفته بود اراده تولید این سریال لزوما به اقتصاد وابسته نیست، بلکه به تحمیل سیاست‌های برخی افرادی بستگی دارد که هنر را هدایت می‌کنند.
  • هوش مصنوعی، شاعر افتضاحی است

    دنیای اقتصاد: مارگارت اتوود، نویسنده مشهور کانادایی، در حال نگارش خاطراتش است. او که به تازگی جایزه ادبیات هانس کریستین اندرسن را دریافت کرده، در مصاحبه‌ای با رویترز گفت به دلیل سن بالا، نگرانی‌ای از پیشرفت هوش مصنوعی ندارد و همچنان از نوشتن لذت می‌برد. اتوود که از سال ۱۹۶۱ به عنوان شاعر فعالیت خود را آغاز کرده، تاکنون بیش از ۶۰ کتاب منتشر کرده است. او می‌گوید: «نوشتن برای من سخت نیست. از تعداد کتاب‌هایی که نوشته‌ام می‌توانید این را حدس بزنید. من از نوشتن لذت می‌برم.»
  • پاسخ به مشکلات اکبرعبدی درباره حقوق بازنشستگی

    دنیای اقتصاد: اکبر عبدی، بازیگر سینما و تلویزیون، به‌تازگی با انتشار ویدئویی از کم بودن حقوقِ بازنشستگی خود گلایه کرد.این کمدین برجسته در این ویدئو گفت: «با حقوق نزدیک ۷ میلیون تومان (۶ و خورده‌ای) بازنشسته شدم؛ مردن از این بهتر است. آدم بازنشسته، خرجش بیشتر است. دخترم می‌رود از بیمه هزینه درمانم را دریافت کند، می‌گویند آقای عبدی که نیاز ندارد.»
  • چگونگی «رابطه پزشک و بیمار» کتاب شد

    دنیای اقتصاد: کتاب «رابطه پزشک و بیمار» به انتخاب، ترجمه و تدوین دکتر قربان بهزادیان‌نژاد منتشر شد.
  • اجماع جهانی برای مبارزه با شیوه‌های نوین سرقت ادبی

    دنیای اقتصاد: ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر از از ناشران و نویسندگان و فعالان فرهنگی سراسر جهان، یک طومار و بیانیه آنلاین را امضا کرده‌اند که استفاده غیرمجاز از آثار خلاقانه برای آموزش هوش مصنوعی مولد را محکوم می‌کند. کازوئو ایشی‌گورو رمان‌نویس، کیت مک‌کینون بازیگر برنامه زنده تلویزیونی کمدی «پخش زنده شنبه‌شب» و میزبان آتی جوایز کتاب ملی و تام یورک موسیقی‌دان ازجمله امضاکنندگان این طومار هستند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر